Matkakohteet: Sveitsi

Sveitsi - matkailu & matkakohteet

Sveitsi

Asukasluku: n. 8,3 miljoonaa
Pääkaupunki: Bern (n. 130 000 asukasta)
Pinta-ala: 41 290 km²
Valuutta: Sveitsin frangi
Viralliset kielet: saksa, ranska, italia ja retoromaani

Sveitsi tunnetaan pankeista, laadukkaista kelloista sekä herkullisesta suklaasta. Myös maan edistyksellinen demokratia ja kyky säilyttää puolueettomuutensa maailmanhistorian vaikeinakin aikoina ovat tuoneet Sveitsille mainetta. Tämän vauraan Keski-Euroopassa sijaitsevan maan parasta antia matkailijalle ovat kuitenkin sen upea vuoristoluonto sekä lukuisat viihtyisät kaupungit.

Aktiiviselle matkailijalle Sveitsi on unelmakohde. Maan sijainti Alppien vuoristoalueella tarjoaa upeat puitteet niin kesäisille patikointiretkille kuin talvisille laskettelureissuille. Myös maan lukuisat vesistöt houkuttelevat matkailijoita Sveitsiin. Kirkkaat vuoristojärvet tarjoavat kesäisin mukavat puitteet rantalomailuun ja monenlaiseen vesiurheiluun.

Kaupunkilomailuun Sveitsistä löytyy monia mielenkiintoisia kohteita. Esimerkiksi pääkaupunki Bern sekä maan suurimmat kaupungit Zürich, Geneve ja Basel ovat suosittuja kaupunkilomakohteita. Tunnelmallisia pikkukaupunkeja löytyy Sveitsistä myös lukuisia.


Matkakohteita Sveitsissä:


Bellinzona

Bellinzona

Bellinzona on Etelä-Sveitsissä sijaitsevan Ticinon kantonin idyllinen pääkaupunki. Kaupunki on erityisen tunnettu keskiaikaisista linnoistaan.

Bern

Bern

Sveitsin pääkaupunki Bern on yksi maansa kiehtovimmista kaupunkilomakohteista. Matkailijoita Berniin houkuttelee mm. sen hyvin säilynyt vanhakaupunki.

Lugano

Lugano

Lugano on tyylikäs ja viihtyisä kaupunki, joka sijaitsee upeissa maisemissa Luganojärven rannalla. Etelä-Sveitsin tärkeimpänä keskuksena Lugano on myös monipuolinen ja mielenkiintoinen matkakohde.

Luzern

Luzern

Luzern on Keski-Sveitsissä sijaitseva viehättävä alppikaupunki ja mielenkiintoinen matkakohde.

Zürich

Zürich

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki ja maansa talouselämän tärkein keskus. Zürichjärven rannalla sijaitsevalla kaupungilla on paljon tarjottavaa myös matkailijalle.