Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Viro: Tallinna: Shoppailuopas: mitä kannattaa ostaa

Mitä kannattaa ostaa Tallinnasta?

Shoppailu Tallinnassa

Tallinnasta voi ostaa monia tuotteita ja palveluita selvästi Suomea edullisemmin. Vaikka Tallinnan hintataso onkin hieman noussut viime vuosina, ovat monet tuotteet edelleen jopa puolet halvempia kuin Suomessa. Selvitimme mitä Tallinnasta kannattaa ostaa.


Ruoka ja juomat

Suosittuja tuliaisia Tallinnasta ovat tunnetusti erilaiset alkoholijuomat. Esimerkiksi olut, siideri ja lonkero maksavat Virossa edelleen selvästi vähemmän kuin Suomessa, vaikka Viro onkin nostanut alkoholiveroaan viime vuosina. Esimerkiksi 24:n tölkin laatikko suomalaista tai virolaista olutta maksaa Tallinnassa noin 12-15 euroa. Myös alkoholittomien juomien tuomista Tallinnasta kannattaa harkita, sillä esimerkiksi virvoitusjuomat, kuten Coca-Cola ja Fanta maksavat Tallinnassa selvästi vähemmän kuin Suomessa.

Juomien lisäksi myös ruoka on Tallinnassa selvästi Suomea halvempaa. Kaupassa hinnat ovat yleisesti ottaen vähintään kolmanneksen Suomea edullisempia. Etenkin Virossa valmistetut elintarvikkeet ovat huomattavan edullisia. Sen sijaan jotkin tuontituotteet ovat samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Elintarvikkeiden osalta Virosta kannattaa ostaa tuliaisiksi esimerkiksi makeisia ja leipomotuotteita. Suosittuja ovat esimerkiksi Kalev-makeistehtaan makeiset. Myös virolaiset keksit ovat herkullisia ja pitkään säilyvinä tuotteina nekin ovat hyviä tuliaisia. Tallinnassa myös muut leipomotuotteet, kuten leivokset ja leivät ovat jopa puolet edullisempia kuin Suomessa. Myös kaikki peruselintarvikkeet, kuten maito, liha, peruna ja vihannekset ovat Virossa selvästi Suomea halvempia, joten peruselintarvikkeidenkin ostaminen Tallinnasta kannattaa, mikäli on matkassa autolla eikä ostosten kuljettamisesta tule ongelmaa.

Juomia ja ruokia voi Tallinnasta ostaa edullisesti mm. Rimi ja Prisma -marketeista. Aivan Tallinnan satamassa sijaitseva Rimi -hypermarket on esimerkiksi helppo ja varsin edullinen ostospaikka.

Tallinnassa kannattaa hyödyntää myös paikallisten ravintoloiden edulliset hinnat. Hyvätasoisessa ravintoloissa voi syödä Tallinnassa jopa puolet halvemmalla kuin Suomessa. Ravintoloiden hinnoissa on kuitenkin suurta vaihtelua ja esimerkiksi vanhankaupungin keskeisimmillä paikoilla on selvästi kalliimpaa kuin muualla kaupungissa.


Vaatteet ja jalkineet

Vaatteiden ja jalkineiden hinnat Tallinnassa vaihtelevat huomattavasti liikkeittäin, kuten Suomessakin. Kansainvälisten ketjujen myymälöissä hinnat ovat kutakuinkin Suomen tasoa, mutta virolaisissa ketjuliikkeissä sekä yksityisissä vaate- ja kenkäkaupoissa voi tehdä edullisia löytöjä.

Erityisen edullisia vaatteiden ja kenkien ostopaikkoja Tallinnassa ovat outlet-myymälät, joita kaupungissa toimii useita. Outlet -liikkeiden valikoimista voi löytää tunnettuja merkkituotteita selvästi normaalia edullisemmilla hinnoilla.

Tallinnassa on myös kannattavaa teettää mittatilaustyönä tehtäviä vaatteita. Esimerkiksi omien mittojen mukaan tehdyt miesten puvut ja paidat tai naisten juhlamekot on huomattavasti edullisempaa teettää Tallinnassa kuin Suomessa.


Apteekkituotteet

Apteekkituotteet, kuten monet reseptivapaat lääkkeet ovat Tallinnassa erittäin edullisia. Monet lääkkeet ovat Tallinnassa noin puolet halvempia kuin Suomessa. Esimerkiksi allergialääkkeitä, särkylääkkeitä ja närästyslääkkeitä voi ostaa Tallinnasta selvästi Suomea edullisemmin. Myös lisäravinteet, kuten vitamiinivalmisteet ja kalaöljykapselit ovat Tallinnassa edullisempia kuin Suomessa, mutta näiden osalta hintaero ei ole yhtä suuri kuin lääkkeillä.

Tallinnan keskustassa toimii runsas valikoima apteekkeja. Esimerkiksi suurimpien supermarkettien yhteydestä ja lähes jokaisesta ostoskeskuksesta löytyy apteekkeja. Tunnettuja ja luotettavia apteekkiketjuja ovat esimerkiksi Ülikooli Apteek ja Apotheka.


Kauneushoitopalvelut ja parturit

Palvelut ovat Tallinnassa yleisesti ottaen edullisia, sillä työn hinta on Virossa edelleen huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa. Naiset voivat hemmotella itseään Tallinnassa edullisilla kauneushoitopalveluilla ja miestenkin kannattaa harkita parturissa käyntiä samalla reissulla. Tallinnan keskusta on täynnä tasokkaita kauneushoitoloita, kampaamoita ja partureita. Useissa liikkeissä on myös suomea tai ainakin englantia osaavaa henkilökuntaa. Kauneushoitoloiden, kampaamoiden ja partureiden hinnat ovat yleisesti jopa puolet edullisempia kuin Suomessa.

Hotellit Tallinnassa

Hotels.com

Laivat ja hotellipaketit

Eckerö Line