Lentokenttäoppaat: Malagan lentokenttä

Lentokenttäopas: Malagan lentokenttä

Malagan lentokenttä

Malagan lentokenttä (AGP) on Espanjan Aurinkorannikkoa eli Costa del Solin aluetta palveleva kansainvälinen lentokenttä. Vuosittain lentoaseman kautta kulkee lähes 20 miljoonaa matkustajaa. Lentokentältä on suoria lentoja yli 100 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Suoria lentoja Suomesta Malagaan lentävät lentoyhtiöt AirBaltic, Finnair ja Norwegian.

Malagan lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometriä Malagan keskustasta etelään. Lähimpänä lentokenttää sijaitseva kaupunki on Torremolinos, jonne on matkaa lentokentältä vain 5 kilometriä.


Kulkuyhteydet lentokentälle

Junat Malagaan ja lähialueelle

Malagan lentokentän kautta kulkeva Fuengirola-Malaga paikallisjuna C-1 mahdollistaa helpon ja edullisen siirtymisen lentokentältä Malagaan ja useisiin muihin lähialueen kohteisiin. Junalla on mahdollista matkustaa lentokentältä Malagan ja Fuengirolan lisäksi mm. Benalmadenaan ja Torremolinokseen. Lentokentän juna-asema sijaitsee maan alla terminaali 3:n yhteydessä.

Junat liikennöivät lentokentälle 20 minuutin vuorovälillä noin klo 7-24 välisenä aikana. Junamatka lentokentältä Malagan keskustaan kestää noin 12 minuuttia. Torremolinokseen matka kestää 10 minuuttia, Benalmadenaan 17 minuuttia ja Fuengirolaan 35 minuuttia.

Junalipun hinta riippuu kuljetun matkan pituudesta. Esimerkiksi junamatka lentokentältä Malagan keskustaan maksaa vain 1,80 euroa suuntaansa. Junia lentokentälle liikennöi Renfe, jonka nettisivuillla voi mm. tarkastella linjakartaa ja aikatauluja. Lipun junaan voi ostaa juna-asemalla sijaitsevasta automaatista.

Bussit Malagaan ja muualle

Malagan lentokentän ja keskustan välillä liikennöi myös lentokenttäbussi. Bussit liikennöivät puolen tunnin vuorovälillä noin. klo 7-24 välillä ja lisäksi yöllä ajetaan muutamia vuoroja. Bussimatka Malagaan maksaa 3 euroa suuntaansa. Matka lentokentältä keskustaan kestää bussilla noin 25 minuuttia. Malagan keskustaan suuntaavien lentokenttäbussien linjatunnus on A.

Lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä Malagan ohella myös mm. Costa del Solin länsipäässä sijaitseviin Marbellaan, Esteponaan ja La Lineaan joihin ei ole junayhteyttä lentokentältä. Lisäksi tarjolla on suoria bussilinjoja Etelä-Espanjan tärkeimpiin kaupunkeihin kuten Granadaan ja Sevillaan.

Pitkänmatkan busseihin voi ostaa lipun lentokentällä sijaitsevista lipunmyyntipisteistä tai etukäteen bussiyhtiöiden nettisivuilta. Esimerkiksi bussiyhtiö Avanzan kyydissä pääsee lentokentältä Marbellaan halvimmillaan noin 6 eurolla suuntaansa kun lipun ostaa ennakkoon. Malagan keskustaan suuntaaviin linjan A busseihin voi taas puolestaa ostaa lipun kuljettajalta. Lentokentän bussipysäkit löytyvät terminaali 3:n edustalta.

Taksit

Helpoin, mutta kallein tapa siirtyä lentokentältä kohteeseen on taksi. Taksi lentokentältä Malagan keskustaan maksaa noin 15 euroa. Taksimatkalle lentokentältä Fuengirolaan tulee taas hintaa noin 35 euroa ja Marbellaan pääsee noin 70 eurolla. Yöaikaan taksit ovat hieman kalliimpia kuin päivällä. Yleensä takseja on lentokentällä riittävästi ja kyytiin pääsee lähes välittömästi. Taksiasema sijaitsee terminaali 3:n ovien läheisyydessä.


Palvelut lentokentällä

Malagan lentokentällä matkustajien käytössä on monipuolinen ravintolavalikoima ja tarjolla on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Palvelut ovat varsin kattavat sekä saapuvien että lähtevien matkustajien puolella, mutta suurin osa kaupoista sijaitsee lähtevien matkustajien puolella.

Ruokailu onnistuu Malagan lentoasemalla lukuisissa ravintoloissa. Tarjolla on mm. sushia, pizzaa, pastaa ja monenlaisia espanjalaisen keittiön herkkuja, kuten erilaisia tapas-annoksia. Edullisemman ruokailuvaihtoehdon tarjoavat taas esimerkiksi hampurilaisistaan tunnetut Burger King -ravintolat. Lisäksi lentokentältä löytyy useita kahviloita, kuten Starbucks ja Costa Coffee.

Ostoksia lentokentällä voi tehdä kymmenissä siellä sijaitsevissa liikkeissä. Lentokentällä sijaitsevien liikkeiden valikoimiin kuuluu mm. lahjatavaroita, matkamuistoja, kirjoja, lehtiä, vaatteita, kosmetiikkaa, makeisia, alkoholia ja tupakkatuotteita.

Useimmat lentokentän kaupoista ja ravintoloista ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jotkin kahviloista ovat auki ympäri vuorokauden. Hintataso Malagan lentokentän kaupoissa ja ravintoloissa on huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi Malagan keskustassa, kuten on tyypillistä lentokentille.

Myös auton vuokraaminen onnistuu helposti lentokentällä. Malagan lentokentällä toimivia autovuokraamoja ovat mm. Avis, Europcar ja Hertz.


Hotellit Malagan lentokentällä

Malagan lentokentän yhteydessä ei toimi yhtään hotellia, mutta lähimmät hotellit sijaitsevat kävelymatkan tai lyhyen taksimatkan päässä lentokentästä. Lentokentän läheisyydestä majoitusta etsivä voi valita hotellikseen esimerkiksi Holiday Inn Expressin, joka on kaikkein lähimpänä Malagan lentokenttää sijaitseva hotelli. Matkaa lentokentältä Holiday Inn Expressiin kertyy alle kilometri.

Hotellit Malagassa

Hotels.com