Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Malagan lentokenttä

Lentokenttäopas: Malagan lentokenttä

Malagan lentokenttä

Malagan lentokenttä (AGP) on Espanjan Aurinkorannikon eli Costa del Solin vilkkain lentokenttä. Vuosittain lentoasema palvelee noin 12 miljoonaa matkustajaa. Lentokentältä on suoria lentoja yli 100 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Suoria lentoja Suomesta Malagaan lentävät lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian.

Malagan lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometriä Malagan keskustasta etelään. Lähimpänä lentokenttää sijaitseva kaupunki on Torremolinos, jonne on matkaa lentokentältä vain 5 kilometriä.


Kulkuyhteydet lentokentälle

Junat Malagaan ja lähialueelle

Malagan lentokentän kautta kulkeva Fuengirola-Malaga paikallisjuna mahdollistaa helpon ja edullisen siirtymisen lentokentältä Malagaan ja useisiin muihin lähialueen kohteisiin. Junalla on mahdollista matkustaa lentokentältä Malagan ja Fuengirolan lisäksi mm. Benalmadenaan ja Torremolinokseen. Lentokentän juna-asema sijaitsee maan alla terminaali 3:n yhteydessä.

Junat liikennöivät lentokentälle 20 minuutin vuorovälillä noin klo. 7-24 välisenä aikana. Junamatka lentokentältä Malagan keskustaan kestää noin 12 minuuttia. Matka Torremolinokseen kestää 10 minuuttia, Benalmadenaan 17 minuuttia ja Fuengirolaan 35 minuuttia.

Junalipun hinta riippuu kuljetun matkan pituudesta. Esimerkiksi vuonna 2016 matka lentokentältä Malagan keskustaan kustantaa 1,80 euroa suuntaansa.

Bussit Malagaan ja muualle

Malagan lentokentän ja keskustan välillä liikennöi myös lentokenttäbussi. Bussit liikennöivät puolen tunnin vuorovälillä noin. klo. 7-24 välillä. Bussimatka Malagaan maksaa 2 euroa suuntaansa. Matka lentokentältä keskustaan kestää bussilla 25 minuuttia.

Lentokenttäbussit lähtevät terminaali 3:n edustalta. Lentokenttäbussien linjantunnus on A.

Lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä Malagan lisäksi myös mm. Marbellaan, Granadaan ja Sevillaan.

Taksit

Helpoin, mutta kallein tapa siirtyä lentokentältä hotellille on taksi. Taksi lentokentältä Malagan keskustaan maksaa noin 15 euroa. Yöaikaan taksit ovat hieman kalliimpia kuin päivällä. Yleensä takseja on lentokentällä riittävästi ja kyytiin pääsee lähes välittömästi. Taksit lähtevät terminaali 3:n ovien läheisyydestä.


Palvelut lentokentällä

Malagan lentokentällä matkustajien käytössä on monipuolinen ravintolavalikoima sekä varsin hyvät ostosmahdollisuudet. Palvelut ovat varsin hyvät sekä saapuvien että lähtevien matkustajien puolella, mutta suurin osa kaupoista sijaitsee lähtevien matkustajien puolella.

Tunnetuista kansainvälisistä pikaruokaketjuista Malagan lentoasemalla toimivat mm. Burger King ja Pizza Hut. Lisäksi lentokentältä löytyy amerikkalaisen Starbucks -ketjun kahvila.

Ostoksia lentokentällä voi tehdä kymmenissä siellä sijaitsevissa liikkeissä. Lentokentällä sijaitsevien liikkeiden valikoimiin kuuluu mm. lahjatavaroita, matkamuistoja, kirjoja, lehtiä, vaatteita, kosmetiikkaa, makeisia, alkoholia ja tupakkatuotteita.

Useimmat lentokentän kaupoista ja ravintoloista ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jotkin kahviloista ovat auki ympäri vuorokauden. Hintataso Malagan lentokentän kaupoissa ja ravintoloissa on huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi Malagan keskustassa, mutta tämä on tyypillistä lentokentille.

Myös auton vuokraaminen onnistuu helposti lentokentällä. Malagan lentokentällä toimivia autovuokraamoja ovat mm. Avis, Europcar ja Hertz.


Hotellit Malagan lentokentällä

Malagan lentokentän yhteydessä ei toimi yhtään hotellia, mutta lähimmät hotellit sijaitsevat kävelymatkan tai lyhyen taksimatkan päässä lentokentästä. Lentokentän läheisyydestä majoitusta etsivä voi valita hotellikseen esimerkiksi Holiday Inn Express hotellin, joka on kaikkein lähimpänä Malagan lentokenttää sijaitseva hotelli. Matkaa lentokentältä Holiday Inn Expressiin kertyy alle kilometri.

Hotellit Malagassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers