Uutiset:

Euroopan upeimmat häämatkakohteet

Pariisi
Pariisi

Häämatka on tuoreen avioparin yhteinen, ainutkertainen kokemus, johon halutaan panostaa. Onkin luonnollista, että odotukset häämatkalle ovat suuremmat kuin tavalliselle lomamatkalle. Monet hakevat elämyksellisyyttä suuntaamalla häämatkalle toisella puolella maapalloa sijaitsevaan kaukokohteeseen. Kaukomatkojen huono puoli on kuitenkin niiden kalleus ja puuduttavan pitkät lentomatkat.

Täysin varteenotettava vaihtoehto kaukomatkalle on viettää häämatka Euroopassa. Lyhyen lentomatkan päässä Suomesta sijaitsee lukuisia kiehtovia kohteita, jotka tarjoavat kaukokohteiden veroiset puitteet ikimuistoisen häämatkan viettämiseen, huomattavasti kaukomatkaa edullisemmin.


Romanttiset kaupunkikohteet

Pariisi

Pariisi on maailmanlaajuisesti tunnettu romantiikan pääkaupunkina. Seinejoen rannoille levittäytyvä suurkaupunki onkin yksi Euroopan suosituimmista häämatkakohteista ja täydellinen kohde kaupunkilomailusta pitävälle pariskunnalle.

Pariisissa tuore aviopari voi viettää aikaansa esimerkiksi tutustuen kuuluisiin nähtävyyksiin, kuten Eiffeltorniin, Louvreen ja Riemukaareen. Häämatkalaiset voivat myös viettää pitkiä illallisia kaupungin tasokkaissa ravintoloissa. Kävelyretket Seinen rannalla ja illallisristeily jokilaivalla tuovat myös romantiikkaa matkalle.

Rooma

Italian pääkaupunki on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista ja myös sopiva kohde häämatkalle. Rooman valtakunnan keskuksena toiminut kaupunki pitää sisällään niin paljon kiehtovia nähtävyyksiä, ettei niihin kaikkiin ole edes mahdollista tutustua yhdellä matkalla. Roomassa ensikertaa vierailevan kannattaa kuitenkin tutustua ainakin Colosseumiin, Forum Romanumiin ja Pantheoniin.

Roomassa on monipuolinen valikoima tasokkaita ravintoloita, joten häämatkalaiset voivat matkallaan nauttia myös herkullisesta ruoasta. Kaupungin keskusta on täynnä ravintoloita, joiden menut täyttyvät italialaisen keittiön herkuista, kuten pizzoista ja erilaisista pastaruoista. Rooman lukuisat viihtyisät kahvilat, joiden terassit levittäytyvät katujen varsille, ovat myös mukavia paikkoja istahtaa hetkeksi nauttimaan ikuisen kaupungin tunnelmasta.

Venetsia

Italian suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin lukeutuva Venetsia on myös suosittu häämatkakohde. Yhteensä 118 saarelle rakennettu kaupunki on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Saarien välissä kulkevat kanavat ovat kaupungin tärkein kulkuväylä, joita pitkin matkaa voi taittaa vesibusseilla tai perinteisesti kondoolilla. Historiallisessa kaupungissa on lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten keskiaikaisia kirkkoja ja erilaisia museoita.


Rentouttavat rantakohteet

Ranskan Riviera

Ranskan Riviera on tunnettu tyylikkyydestään ja miellyttävästä ilmastostaan. Alue on täynnä toinen toistaan kiehtovampia kaupunkeja ja kyliä, joista häämatkaa suunnitteleva pari löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon. Kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen onnistuu Ranskan Rivieralla parhaiten Nizzassa tai Cannesissa. Rauhallisempaa kohdetta etsivälle sopivia kohteita ovat taas esimerkiksi Menton tai Nizzan kupeessa sijaitseva Villefranche-sur-mer.

Kreikan saaristo

Kreikan saaristo lukeutuu Euroopan suosituimpiin lomailualueisiin. Suositut lomasaaret, kuten Kreeta, Kos, Samos ja Rodos ovat myös mukavia kohteita häämatkalle.

Kreikan kirkkaat vedet ja upeat hiekkarannat luovat puitteet rentouttavan häämatkan viettämiseen. Kreikan saaristoon suuntautuvan matkan ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää rannalla löhöilyä, sillä saarilla on myös monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten lukuisia historiallisesti arvokkaita rakennuksia ja raunioita.

Sisilia

Sisilia on noussut viime vuosina varsin suosituksi matkakohteeksi myös suomalaisten keskuudessa. Italian eteläpuolella sijaitseva itsehallinnollinen saari onkin kiehtova matkakohde, joka tarjoaa upeat puitteet myös häämatkan viettämiseen.

Hyviä kohteita häämatkalle Sisiliassa ovat tunnelmalliset pikkukaupungit- ja kylät, kuten Trapani ja Taormina. Häämatka Sisiliassa voi pitää sisällään rentoutumista rannalla, herkuttelua tasokkaissa ravintoloissa sekä kävelyretkiä historiallisten kaupunkien kapeilla kaduilla.

Hotelli häämatkalle

Hotels.com