Uutiset:

Etelä-Euroopassa lämpöä riittää syksylläkin

Ranta Etelä-Euroopassa

Syksyiset kelit saapuvat Suomeen usein jo elokuun lopulla. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta kesä jatkuu kuitenkin vielä pitkään. Välimeren lomakohteissa syyskuu on vielä täyttä kesää ja loka-marraskuussakin päivälämpötilat ovat vielä usein hellelukemissa.

Vilkkain matkailusesonki Etelä-Euroopan lomakohteissa loppuu jo syyskuun alkupuolella, joten loppusyksystä kohteissa on väljää ja majoituksenkin saa edullisesti. Syksy onkin juuri sopivaa aikaa tehdä pieni irtiotto arjesta ja lähteä aurinkolomalle etelään.

Esittelemme seuraavaksi Etelä-Euroopassa sijaitsevia matkakohteita, joissa tarkenee syksylläkin.


Etelä-Espanja

Etelä-Espanjassa kesäiset kelit jatkuvat jopa marraskuulle asti. Esimerkiksi Málagassa keskimääräinen päivän ylin lämpötila on syyskuussa 28 astetta, lokakuussa 24 astetta ja vielä marraskuussakin päästään 20 asteen lämpötiloihin. Syksyllä onkin mukava kierrellä Málagan nähtävyyksiä leppoisasta syysauringosta nauttien.

Suosittuja lomakohteita Etelä-Espanjassa ovat Málagan lisäksi Costa del Solin pienemmät kaupungit kuten Fuengirola, Torremolinos ja Marbella. Kaikissa näissä kohteissa riittää tekemistä myös syksyllä. Syksy on hyvää aikaa nauttia vaikkapa Costa del Solin monipuolisista urheilumahdollisuuksista. Esimerkiksi golfin peluuseen, tennikseen ja pyöräilyyn syksy soveltuu keskikesän kuumuutta paremmin. Myös Etelä-Espanjan upeat lunnonpuistot ovat mukavia kohteita syksyllä.

Etelä-Espanjaan on helppo matkustaa, sillä useat lentoyhtiöt lentävät suoria reittilentoja Suomesta Málagaan. Tällä hetkellä Helsinki-Málaga -reittiä lentävät ympäri vuoden lentoyhtiöt SAS, Finnair ja Norwegian. Lisäksi SAS lentää kerran viikossa Tampereelta Málagaan.


Kreikan saaristo

Kreikan saaristossa nautitaan myös yli 20 asteen lämpötiloista aina marraskuulle asti. Keskimääräiset päivälämpötilat ovat kutakuinkin samat kuin Etelä-Espanjassa ja hellelukemia mitataan yleensä vielä lokakuun puolellakin.

Kreikan saaristosta löytyy monia suosittuja lomasaaria. Suosittuja matkakohteita ovat esimerkiksi Kreeta, Rodos, Korfu, Kos, Santorini ja Samos. Kesällä usein paahtavan kuumat saaret ovat syksyllä miellyttävän lämpöisiä ja rannoillakin on mukavan väljää verrattuna keskikesän väenpaljouteen. Kreikan saaret ovat täynnä mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, joihin on myös mukava tutustua syksyn hieman jo viilentyneessä ilmassa.

Kreikan lomasaaret ovat suosittuja valmismatkojen kohteita. Suomalaiset matkatoimistot, kuten Lomamatkat, Apollomatkat ja Aurinkomatkat järjestävät matkoja Kreikkaan huhtikuulta aina lokakuun lopulle asti. Kreikan saaristoon on myös helppoa lähteä omatoimimatkalle, sillä Suomesta on tarjolla suoria reittilentoja useille saarille. Lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian lentävät molemmat useaan kohteeseen Kreikan saaristossa.


Sisilia

Välimeren suurin saari, Sisilia, on myös mainio syyskohde. Italiaan kuuluva itsehallinnnollinen saari on monipuolinen matkakohde, jossa kesäiset kelit jatkuvat pitkälle syksyyn. Keskimääräiset päivälämpötilat Palermossa, Sisilian pääkaupungissa, ovat syyskuussa noin 27 astetta, lokakuussa 23 astetta ja marraskuussa noin 19 astetta. Vaikka syksyn edetessä ilmasto muuttuu epävakaisemmaksi Sisiliassakin, nautitaan saarella vielä loppysyksystäkin Suomen kesää vastaavista keleistä.

Syksy on hyvää aikaa tutustua Sisilian kiehtoviin kaupunkeihin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Esimerkiksi saaren suurimmat kaupungit Palermo, Catania ja Messina ovat täynnä mielenkiintoista nähtävää historiasta kiinnostuneelle matkailijalle. Sisilian pienemmät kaupungit ja lukuisat viihtyisät pikkukylät taas tarjoavat mahdollisuuden viettää lomaa rennossa eteläitalialaisessa tunnelmassa. Matkalla Sisiliassa kannattaa myös nauttia paikallisen keittiön herkullisista antimista, sillä saari on täynnä tasokkaita ravintoloita. Eri puolilta Sisiliaa löytyy myös useita upeita hiekkarantoja, jotka kutsuvat nauttimaan kauniista syyspäivistä.

Suomesta voi matkustaa Sisiliaan esimerkiksi Aurinkomatkojen tai Tjäreborgin valmismatkoilla, joita järjestetään lokakuulle asti. Vaihtoehtoisesti Sisiliaan voi matkustaa omatoimisesti Finnairin reittilennolla.


Hotellit

Hotels.com