Matkakohteet: Viro: Tallinna

Viisi syytä matkustaa Tallinnaan

Tallinna

Tallinna on vireä pääkaupunki, jonne on monta hyvää syytä matkustaa. Kaupunki on sopiva kohde niin ostosmatkalle, kaveriporukan biletysreissulle kuin rentouttavalle parisuhdematkallekin.

Listasimme viisi hyvää syytä, joiden vuoksi Tallinnaan kannattaa matkustaa!


1. Tallinna on lähellä

Helsingin ja Tallinnan erottaa toisistaan vain 80 kilometriä leveä Suomenlahti ja parin tunnin laivamatka. Tallinna on todellakin lähellä ja kaupunkiin on nopea matkustaa. Helsingistä Tallinnaan kulkee päivittäin noin kymmenen laivavuoroa. Runsaasta tarjonnasta matkailijan on helppo löytää omaan aikatauluunsa sopiva vuoro.

Syksyllä 2013 Tallinnaan voi halutessaan matkustaa vielä paljon laivojakin nopeammin. Helikopterilentoja operoiva Copterline suunnittelee nimittäin aloittavansa uudelleen lennot Helsingin ja Tallinnan välillä. Helikopterilla matka Helsingistä Tallinnaan kestää vain 18 minuuttia.


2. Hyvät ravintolat

Tallinnan ravintolavalikoima on nykyään todella monipuolinen. Tarjolla on monta tasokasta ravintolaa. Kaupungista löytyy esimerkiksi runsas valikoima perinteistä virolaista ruokaa tajoilevia ravintoloita. Lisäksi tarjolla on mm. italialaisia ja aasialaista ravintoloita. Ravintoloiden hintataso on yleisesti ottaen huomattavasti edullisempi kuin Suomessa.

Hyvä ja edullinen ravintola Tallinnassa on esimerkiksi Rataskaevu16, joka sijaitsee vanhassakaupungissa nimensä mukaisessa osoitteessa. Tässä pienessä ravintolassa on tarjolla mm. erilaisia pasta- ja liharuokia. Ravintola on auki aamusta iltaan. Lounasaikaan on tarjolla lounas neljän euron hintaan. Muina aikoina voi tilata annoksen listalta. Kalleimmatkin annokset maksavat alle 15 euroa.


3. Loistavat ostosmahdollisuudet

Hyvät ostosmahdollisuudet ovat monelle tärkeä syy matkustaa Tallinnaan. Kaupungin keskustasta löytyy runsas valikoima mm. kenkäkauppoja ja vaateliikkeitä. Matkailijan kannattaa harkita myös vierailua hieman sivummalla sijaitsevissa suurissa ostoskeskuksissa.

Voit tutustua tarkemmin Tallinnan ostosmahdollisuuksiin lukemalla Tallinnan shoppailuopasta.


4. Vireä yöelämä

Tallinna on jo pitkää ollut tunnettu vireästä yöelämästään. Kaupungista löytyykin monta suurta yökerhoa sekä laaja valikoima erilaisia pubeja ja baareja. Mukavia illanviettopaikkoja löytyy jokaiseen makuun.

Nuorten suosimia yökerhoja Tallinnassa ovat esimerkiksi vanhassakaupungissa sijaitseva Club Hollywood sekä Viru keskuksen yhteydessä sijaitseva Cathouse. Varttuneempaan makuun soveltuu taas vaikkapa Viru hotellin yökerho Cafe Amigo. Kaupungin tyylikkäimpiin yökerhoihin lukeutuu taas Prive, joka sijaitsee vanhankaupungin kupeessa.

Pubeja, drinkkibaareja ja karaokeravintoloita löytyy runsaasti Tallinnan vanhankaupungin alueelta.


5. Edulliset hinnat

Edullinen hintataso on myös tärkeä syy Tallinnan suosioon matkakohteena. Monet tuotteet ja palvelut ovat Tallinnassa edelleen jopa puolta halvempia kuin Suomessa. Etenkin ravintoloiden, kahviloiden ja yökerhojen hinnat ovat selvästi Suomea edullisempia.

Sen lisäksi, että Tallinnassa on halpaa, on sinne myös edullista matkustaa. Esimerkiksi laivayhtiö Eckerö Line myy päiväristeilyjä Helsingistä Tallinnaan alkaen 29 euroa / henkilö. Laivamatkat ja yksi yö hotellissa maksavat Eckerö Linen kautta varattuna alkaen noin 60 euroa / henkilö.

Hotellit Tallinnassa

Hotels.com