Uutiset:

Halvat lennot Turusta

Lennot Turkuun

Turkulaiset voivat nykyään lentää ulkomaille kätevästi suoraan omasta kotikaupungistaan. Turun lentokentältä on tarjolla suoria lentoja neljään ulkomailla sijaitsevaan kaupunkiin. Ulkomaanlentojen lisäksi Turusta on tarjolla myös kotimaanlentoja. Vaihtolentojen avulla Turusta voi matkustaa yhdellä välilaskulla vaikkapa aina Aasiaan tai USA:han saakka.

Suoria lentoja Turusta ulkomaille lentävät lentoyhtiöt AirBaltic ja Wizz Air. Lisäksi lentoyhtiö NyxAir operoi Turku-Maarianhamina-Tukholma -reittiä. Kaikki kolme lentoyhtiötä tarjoavat lentoja usein varsin edulliseen hintaan. Halvimmillaan Turusta lentää ulkomaille vain muutamalla kympillä. Lisäksi kotimaanlentoja Turusta lentää Finnair.

Esittelemme seuraavaksi Turusta vuonna 2022 lennettävät suorat reitit.


Lennot Turusta ulkomaille

AirBalticin lennot Turusta

Latvialainen AirBaltic lentää Turusta Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Reilun tunnin lentomatkan päässä Turusta sijaitseva Riika on historiallinen kaupunki, joka on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Riika onkin noussut suosituksi lomakohteeksi, jossa on mukava viettää vaikkapa piristävä viikonloppuloma.

AirBalticin siivin matkaa on helppo jatkaa Riiasta myös lukuisiin muihin kohteisiin. AirBaltic lentää Turku-Riika väliä neljä kertaa viikossa molempiin suuntiin ja lentoajat on mietitty niin, että koneen vaihto Riiassa onnistuu helposti saman päivän aikana. Riika toimii AirBalticin reittiverkoston keskipisteenä, josta on tarjolla lentoja kymmeniin eri kohteisiin. Lyhyellä vaihtoajalla on mahdollista matkustaa Riiasta esimerkiksi aina Etelä-Eurooppaan tai Aasiaan asti.

» AirBaltic


Wizz Airin lennot Turusta

Halpalentoyhtiö Wizz Air operoi laajaa reittiverkostoa Euroopassa. Suomessa unkarilainen yhtiö on keskittänyt toimintansa Turun lentokentälle, josta se lentää suoria lentoja Gdanskiin, Skopjeen ja Roomaan.

Yhtiö on lentänyt jo useita vuosia Turusta suosittua reittiä Gdanskiin, Puolan suurimpaan rannikkokaupunkiin. Wizz Airin reitin ansiosta Gdansk onkin yksi helpoimmin saavutettavista kaupunkilomakohteista turkulaisille. Matkailijoita Gdanskiin houkuttelevat mielenkiintoiset nähtävyydet, edullinen hintataso sekä lähistöllä sijaitsevat Sopotin valkeat hiekkarannat.

Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje on puolestaan hieman tuntemattomampi matkakohde suomalaisille. Tämä puolen miljoonan asukkaan kaupunki pitää sisällään monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja edullisen hintatason ansiosta loma Skopjessa onnistuu pienemmälläkin budjetilla. Skopjesta matkaa voi jatkaa myös muualle Pohjois-Makedoniaan, esimerkiksi kolmen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee Ohridjärvi, joka on suosittu rantalomakohde.

Kauden 2022 uutuutena Wizz Air aloittaa myös lennot Turusta Roomaan. Euroopan merkittävimpiin metropoleihin lukeutuva Italian pääkaupunki tarjoaa matkailijalle runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tunnettujen historiallisten nähtävyyksien lisäksi matkailijat voivat nauttia Roomassa mm. monipuolisesta kulttuuritarjonnasta sekä tasokkaista ravintoloista, joita kaupunki on täynnä.

Kaikista Turusta lennettävistä kohteista matkaa voi jatkaa Wizz Airin lennoilla myös muualle Eurooppaan. Yhtiö lentää esimerkiksi Gdanskista Pariisiin, Barcelonaan ja Lontooseen.

Wizz Air on tunnettu erityisen halvoista hinnoistaan. Edullisimmillaan lennot maksavat vain parikymppiä suuntaansa.

» Wizz Air


NyxAirin lennot Turusta

Virolainen NyxAir lentää Turun lentokentältä Turku-Maarianhamina-Tukholma -reittiä. Maarianhaminassa lyhyen välilaskun tekevät lennot mahdollistavat turkulaisille nopeat yhteydet sekä Ahvenanmaalle että Tukholmaan.

Useita kertoja viikossa lennettävät NyxAirin lennot ovat nopein tapa matkustaa Turusta Ahvenanmaalle ja Tukholmaan. Lento Turusta Maarianhaminaan kestää vain puoli tuntia ja Tukholmaan matka-ajaksi muodostuu noin 1,5 tuntia pitäen sisällään välilaskun.

NyxAirin lennot ovat hyvä vaihtoehto laivamatkoille heille, jotka haluavat viettää enemmän aikaa perillä ja käyttää vähemmän aikaa matkustamiseen. Nopeiden lentojen ansiosta jää enemmän aikaa nauttia vaikkapa mökkilomasta Ahvenanmaalla tai kaupunkilomasta Tukholmassa.

» NyxAir


Kotimaanlennot Turusta

Finnairin lennot Turusta

Myös Finnairin siivin on mahdollista lähteä matkalle suoraan Turusta. Finnair lentää Turusta suoria lentoja Helsinkiin, josta on tarjolla monipuolinen valikoima jatkolentoja eri puolille maailmaa.

Finnair lentää Turku-Helsinki väliä päivittäin ja lentoajat on suunniteltu niin, että koneen vaihto Helsingissä onnistuu yleensä saman päivän aikana.

» Finnair

Hotellit

Hotels.com