Uutiset:

Halvat lennot Turusta 2023

Lennot Turkuun

Turkulaiset voivat nykyään lentää ulkomaille kätevästi suoraan omasta kotikaupungistaan. Turun lentokentältä on tarjolla suoria lentoja neljään ulkomailla sijaitsevaan kaupunkiin. Vaihtolentojen avulla Turusta voi matkustaa yhdellä välilaskulla vaikkapa aina Aasiaan tai USA:han saakka.

Suoria lentoja Turusta ulkomaille lentävät lentoyhtiöt AirBaltic, Wizz Air ja SAS. Kaikki kolme lentoyhtiötä tarjoavat lentoja usein varsin edulliseen hintaan. Halvimmillaan Turusta on tarjolla menopaluu-lentoja ulkomailla sijaitseviin kohteisiin vain muutamalla kympillä.

Esittelemme seuraavaksi Turusta vuonna 2023 lennettävät suorat reittilennot ulkomaille.


Lennot Turusta ulkomaille


AirBalticin lennot Turusta

Latvialainen AirBaltic lentää Turusta Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Yhtiö lentää Turku-Riika väliä kolme-neljä kertaa viikossa molempiin suuntiin ja lentoajat on mietitty niin, että koneen vaihto Riiassa onnistuu helposti saman päivän aikana. AirBalticin siivin matkaa onkin helppo jatkaa Riiasta myös lukuisiin muihin kohteisiin. Riika toimii AirBalticin reittiverkoston keskipisteenä, josta on tarjolla lentoja kymmeniin kohteisiin eri puolilla Eurooppaa, Pohjois-Afrikkaa, Lähi-itää ja Kaukasiaa.

Tunnin lentomatkan päässä Turusta sijaitseva Riika on historiallinen kaupunki, joka on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Kaupunki sopii loistavasti viikonloppuloman viettoon ja esimerkiksi Riian lukuisat kylpylähotellit tarjoavat rentouttavat puitteet majoittumiseen kaupungissa. Ei olekaan ihme, että Riika on noussut suosituksi lomakohteeksi suomalaisten keskuudessa.

» AirBaltic


Wizz Airin lennot Turusta

Halpalentoyhtiö Wizz Air operoi laajaa reittiverkostoa Euroopassa. Suomessa unkarilainen yhtiö on keskittänyt toimintansa Turun lentokentälle, josta se lentää suoria lentoja Gdanskiin ja Roomaan.

Yhtiö on lentänyt jo useita vuosia Turusta suosittua reittiä Gdanskiin, Puolan suurimpaan rannikkokaupunkiin. Reittiä liikennöidään ympäri vuoden ja lentoja on tarjolla molempiin suuntiin 4-7 päivänä viikossa, riippuen vuodenajasta. Wizz Airin lentojen ansiosta Gdansk onkin yksi helpoimmin saavutettavista kaupunkilomakohteista turkulaisille. Matkailijoita Gdanskiin houkuttelevat mielenkiintoiset nähtävyydet, edullinen hintataso sekä lähistöllä sijaitsevat Sopotin valkeat hiekkarannat.

Kesäkaudella, huhti-lokakuussa, Wizz Air lentää Turusta kahdesti viikossa myös Roomaan. Euroopan merkittävimpiin metropoleihin lukeutuva Italian pääkaupunki tarjoaa matkailijalle runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tunnettujen historiallisten nähtävyyksien lisäksi matkailijat voivat nauttia Roomassa mm. monipuolisesta kulttuuritarjonnasta sekä tasokkaista ravintoloista, joita kaupunki on täynnä.

Molemmista Turusta lennettävistä Wizz Airin kohteista matkaa voi jatkaa vaihtolennoilla myös muualle Eurooppaan. Yhtiö lentää esimerkiksi Gdanskista Pariisiin, Barcelonaan ja Lontooseen.

Wizz Air on tunnettu erityisen halvoista hinnoistaan. Edullisimmillaan lennot Gdanskiin maksavat vain kymmenen euroa suuntaansa.

» Wizz Air


SAS:n lennot Turusta

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS lentää suoria lentoja Turusta Tukholmaan yhteistyössä virolaisen Xfly-lentoyhtiön kanssa. Kaksi kertaa päivässä ympäri vuoden liikennöitävä reitti tarjoaa turkulaisille nopean yhteyden Ruotsin pääkaupunkiin.

Suorat lennot Turku-Tukholma -reitillä tekevät Ruotsiin matkustamisesta nopeaa ja sujuvaa. Vain 55 minuuttia suuntaansa kestävien lentojen aikataulut on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat liikematkustajille päiväreissut Tukholmaan. Toisaalta tiheästi liikennöity ja nopea lentoyhteys on kätevä myös vapaa-ajan matkustajille, jotka haluavat hitaan laivamatkan sijaan nauttia enemmän ajasta perillä Tukholmassa.

Lomalla Tukholmassa matkailijat voivat tutustua mm. kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja kulttuuritarjontaan, kuten museoihin ja teattereihin. Pohjoismaiden suurimpana kaupunkina Tukholman tapahtumatarjonta on myös erittäin monipuolista ja esimerkiksi maailmantähtien konserttikiertueet saapuvat usein myös Tukholmaan.

» SAS


Hotellit

Hotels.com