Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Tampere-Pirkkala

Lentokenttäopas: Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkalan lentokenttä

Tampere-Pirkkala (TMP) on yksi Suomen vilkkaimmista lentokentistä. Lentokenttä sijaitsee Pirkkalan kunnan alueella, noin 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Tampere-Pirkkala koostuu kahdesta terminaalista, joissa reittilentoja operoi vuonna 2019 neljä yhtiötä. Terminaali 1 palvelee lentoyhtiöitä Finnair, SAS ja AirBaltic. SAS lentää Tampereelta Tukholmaan ja Malagaan, Finnair Helsinkiin ja AirBaltic Riikaan. Pari vuotta sitten uudistetussa terminaali 2:ssa toimii halpalentoyhtiö Ryanair, joka lentää Tampereelta Budapestiin.

Reittilentojen lisäksi Tampere-Pirkkalasta lennetään jonkin verran loma- ja tilauslentoja.


Yhteydet lentokentälle

Bussit lentokentälle

Tampereen keskustasta voi matkustaa kätevästi bussilla Tampere-Pirkkalaan. Lentokentälle voi matkustaa joko Tampereen seudun paikallisliikenteen bussilla tai erityisellä lentokenttäbussilla.

Tampereen seudun paikallisliikenteen linja 1 kulkee Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Bussilla pääsee lentokentälle noin kerran tunnissa. Linjan reitti kulkee Kangasalan Lentolasta Tampereen keskustan kautta Pirkkalan lentoasemalle. Bussin kyytiin voi hypätä esimerkiksi Koskipuiston tai Tampereen linja-autoaseman edessä sijaitsevilta pysäkeiltä. Matka-aika Tampereen keskustasta lentokentälle on noin 30 minuuttia. Bussin aikataulut voi tarkistaa Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilta. HUOM! Kaikki linjan 1 bussit eivät kulje Pirkkalan lentoasemalle. Lentokentälle kulkevat vuorot on merkitty aikatauluun tunnuksella A.

Mikäli olet suuntaamassa Ryanairin lennolle, voit matkustaa lentokentälle myös Tokeen liikenteen lentokenttäbusseilla. Bussiyhtiö liikennöi lentokenttävuoroja Tampereen rautatieaseman ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman välillä. Bussien aikataulut on suunniteltu Ryanairin lentojen aikataulujen mukaisesti. Lentokenttäbussin aikataulut voi tarkistaa Tokeen liikenteen nettisivuilta.

Taksit lentokentälle

Mikäli sinulla on paljon matkatavaroita, on taksi varmasti helpoin tapa matkustaa lentokentälle. Tampereen Aluetaksi operoi Airport Taxi -palvelua välillä Tampereen keskusta - lentokenttä. Lentokenttätaksi noutaa matkustajia esimerkiksi hotelleilta ja se tulee tilata etukäteen. Lentokenttätaksilla matka Tampereen keskustasta Tampere-Pirkkalaan tulee yksin matkustavalle edullisemmaksi kuin tavallinen taksi.

Myös tavallisen taksin käyttäminen lentokentälle siirtymiseen on toki mahdollista ja mikäli ei ole liikkeellä yksin, ei se myöskään tule juuri lentokenttätaksia kalliimmaksi. Tampereen Aluetaksin puhelinnumerosta 0100 4131 (1,84 euroa / puhelu + pvm/mpm) voi tilata sekä lentokenttätaksit että tavalliset taksit.


Pysäköinti ja parkkialueet

Omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat pysäköidä autonsa maksullisille parkkialueille joita löytyy molempien terminaalien läheisyydestä.

Finavia ylläpitää lentoasemalla kolmea parkkialuetta, jotka ovat terminaali 1:n edustalla sijaitseva P1, terminaali 2:n edustalla sijaitseva P2 sekä noin 300 metrin päässsä terminaali 1:stä sijaitseva P3. P1-alueella pysäköinti maksaa kolmelta ensimmäiseltä vuorokaudelta 14-15 euroa / vuorokausi ja tämän jälkeen 3 euroa / vuorokausi. P2-alueella parkkeeraaminen on hieman edullisempaa; kolme ensimmäistä vuorokautta alueella kustantaa 11-12 euroa / vuorokausi ja tämän jälkeen parkkimaksu on 2 euroa / vuorokausi. Vielä edullisempaa pysäköinti on P3-alueella, jossa ensimmäinen vuorokausi maksaa 7 euroa ja tämän jälkeen lisävuorokaudet 3-4 euroa / vuorokausi.

Lähellä lentokenttää, noin 200 metrin päässä terminaali 2:sta, sijaitsee myös Finavian parkkipaikkoja edullisempi yksityisen toimijan ylläpitämä pysäköintialue.


Palvelut lentokentällä

Terminaali 1:ssä toimii kahvila-ravintola, jossa on mahdollista nauttia myös lounasta arkisin klo. 11-14.00 välillä. Terminaali 2:ssa taas sijaitsee lähtevien matkustajien alueella kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa ennen lentoa. Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista voi ostaa esimerkiksi makeisia.

Lentoaseman molemmissa terminaaleissa asiakkaiden käytössä on ilmainen langaton internetyhteys. Terminaali 1:n yleiseltä puolelta löytyy myös pankkiautomaatti ja Postin kirjelaatikko. Business-matkustajien iloksi lentokentän tiloista löytyy kaksi neuvotteluhuonetta, jotka voi maksua vastaan varata käyttöönsä. Myös auton vuokraaminen onnistuu lentokentältä, sillä Tampere-Pirkkalassa toimii useita autovuokraamoita.

Tampere-Pirkkalan välittömässä läheisyydessä ei sijaitse yhtään hotellia, mutta Tampereen keskustan hotellitarjonnasta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto majoitusta tarvitsevalle.

Hotellit

Hotels.com