Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Helsinki: Shoppailuopas

Sisustusliikkeitä Helsingissä

Sisustusliike Helsingissä

Helsingin keskusta on täynnä toinen toistaan kiehtovampia sisustusliikkeitä. Liikkeissä on mukava kierrellä ja katsella, vaikkei ostoaikeissa olisikaan. Tähän artikkeliin on poimittu Helsingin sisustusliikkeiden parhaimmistoa.


Artek on Helsingin tunnetuista design-myymälöistä ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Artekin valikoimaan kuuluu Alvar Aallon ajattomat klassikkohuonekalut sekä muita pohjoismaisen muotoilun huippuja. (Artek, Eteläesplanadi 8)

Aero Design Furniture on keskittynyt modernin designin huippuihin ja kokoelmassa on edustettuna klassikoita sekä nykysuunnittelijoiden ajanmukaisia tuotteita. (Aero, Yrjönkatu 8)

Artisaanista voi löytää yksilöllisiä pikkuesineitä ja liikkeessä on kaupan taitelijoiden erilaisia taidekäsitöitä, kuten astioita ja asusteita. (Artisaani, Unioninkatu 28)

Casuarina on ainutlaatuinen lifestyle -liike, jonka valikoimasta löytyy sisustustarvikkeita, huonekaluja ja käyttöesineitä joissa yhdistyy itämaisuus ja moderni pohjoismainen tyyli. (Casuarina, Fredrikinkatu 30)

Cobellon valikoimaan kuuluu vaaleita maalaisromanttisia huonekaluja. Lisäksi valikoimassa on mm. valaisimia, tekstiilejä ja piensisustustavaroita. (Cobello, Kasarmikatu 46-48)

Design Forum Finland on ehdottomasti tutustumisen arvoinen liike, joka sijaitsee keskellä Design-korttelia. Design Forum Shopissa on tarjolla suomalaista muotoilua klassikoista uutuustuotteisiin ja uniikkiesineisiin. (Design Forum Finland, Erottajankatu 7)

Edel City on ensimmäinen suomalainen design-liike, joka toimii aitona ja luotettavana eettisten ja ekologisten laatutuotteiden edistäjänä. Myynnissä on ainutlaatuisia, mielenkiintoisista materiaaleista tehtyjä koruja, laukkuja ja asusteita sekä tyylikkäitä sisustusesineitä. (Edel City, Fredrikinkatu 33)

Eiringin myymälässä on tarjolla keittiötarvikkeita laatutietoisille ruuanlaittajill sekä design-tuotteita ja lahjatavaroita niin kotiin kuin keittiöönkin. (Eiring, Korkeavuorenkatu 19)

Formverk on keskittynyt huonekaluihin ja valaisimiin. Lisäksi myymälästä löytyy erilaisia pienesineitä ja sisustustarvikkeita. (Formverk, Annankatu 5)

Kokkipuoti on ruoanvalmistukseen tarvittavien välineiden, astioiden ja gastronomisten lahjojen erikoisliike. (Kokkipuoti, Korkeavuorenkatu 45)

Mokon tuotevalikoima on mielenkiintoinen; liike on yhtä aikaa sisustusliike, vaatekauppa, kahvila ja lounasravintola. Myynnissä on mm. vintage-esineitä, intialaisia kaappeja, muotia Ranskasta ja herkkuja läheltä ja kaukaa. (Moko, Perämiehenkatu 10)

Nounou Designista voi löytää upeita, persoonallisia lasitavaroita. (Nounou, Uudenmaankatu 2)

Nudgen valikoimaan kuuluvat tyylikkäät, ekoystävälliset vaatteet ja asusteet aikuisille ja lapsille. Lisäksi myymälästä löytyy ekologisia kodinsisustustuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. (Nudge, Yrjönkatu 30)

Okra on taidekäsityö- ja designmyymälä, jonka valikoimasta löytyy koruja, sisustustuotteita ja käyttöesineitä lasista, puusta, keramiikasta, huovasta ja kierrätysmateriaalista. (Okra, Aleksanterinkatu 26)

Papagena on jo pitkään ollut yksi tunnetuimpia sisustusliikkeitä Helsingin keskustassa. Liikkeessä myydään huonekaluja, kodintekstiilejä, kankaita, valaisimia, sisustusesineitä ja tarjoiluastioita. (Papagena, Eteläesplanadi 14)

Pino tarjoaa piristäviä käyttötuotteita, joissa yhdistyy persoonallisuus, käytännöllisyys ja design. (Pino, Fredrikinkatu 22)

Pore Helsinki tarjoaa sisustus-, muoti- ja hyvinvointituotteita. Kokoelmaan kuuluu mm. pienhuonekaluja, valaisimia, mattoja, sisustustyynyjä, torkkupeittoja, kattausastioita, koruja ja laukkuja. (Pore, Korkeavuorenkatu 3)

Pulu Design on sisustus- ja lahjatavarakauppa. Liikkeessä myydään omien mallistojen lisäksi suomalaisten taideopiskelijoiden tuotteita sekä taidekäsityöläisten tuotteita ympäri maailmaa. (Pulu Design, Unioninkatu 28)

Riviera Maisonin tyyliin kuuluvat rottinki, vaaleat puupinnat ja pellava. Liike on oikea maalaisromantikon unelma. Myynnissä on kalusteita, tekstiilejä, astioita ja sisustusesineitä. (Riviera Maison, Mannerheimintie 2)

Skannon elämyksellinen ja tyylikäs sisustusliike tarjoaa huippudesignia ja lifestyle -tuotteita. Skannon lippulaivamyymälä on jo itsessään näkemisen arvoinen paikka, ja tuotteita on mukava ihastella, vaikkei ostoaikeissa olisikaan. (Skanno, Mannerheimintie 6)

Sauna-aitta Shop tarjoaa laajan valikoiman saunatuotteita, kylpyhuonetarvikkeita, peseytymis- ja itsehoitotuotteita sekä mökki- ja sisustustarvikkeita. (Sauna-aitta Shop, Simonkatu 10)

Saunamarket Finland tarjoaa erittäin laajan valikoiman tuotteita kotisaunaan ja pesuhuoneeseen. (Saunamarket Finland, Aleksanterinkatu 26 -28)

Taito Shop Helsky kuuluu Suomen suurimpaan käsityömyymäläketjuun. Myymälä tarjoaa lähellä tehtyjä, persoonallisia ja aikaa kestäviä tuotteita. (Taito Shop Helsky, Eteläesplanadi 4)

Tikaun valikoima pitää sisällään käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. (Tikau, Vuorimiehenkatu 10)

Zarro tarjoaa kaikkea sisustamiseen. Liikkeen valikoimaan kuuluu mm. valaisimia, huonekaluja, keittiö- ja kylpyhuonetarvikkeita sekä koruja. (Zarro, Fredrikinkatu 37)

Zazan myymälästä löytyvät ajattoman kauniit kalusteet, matot, valaisimet ja pientavarat. (Zaza, Annankatu 23)


Design District Helsinki

Paras paikka sisustusliikkeiden kiertelyyn Helsingissä on Design Districtin alue. Alue pitää sisällään lukuisia design-, sisustus-, antiikki-, vaatetus- ja koruliikkeitä sekä mm. taidegallerioita ja ravintoloita. Useat tässäkin artikkelissa esitellyt sisustusliikkeet toimivat Design Districtin alueella.

Design District Helsinki syntyi vuonna 2005 ideasta koota yhteen paikalliset luovien alojen toimijat. Nykyään alue on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Helsingin suosituimmista matkailukohteista. Kesäaikaan alueella järjestetään opastettuja designkävelykierroksia. Netistä voi myös ladata karttoja omatoimiseen "Designsuunnistukseen".

Lisää tietoa Design District Helsingistä: www.designdistrict.fi

Hotellit Helsingissä

Hotels.com