Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Ryanairin lennot Suomesta 2019

RyanAirin lentokone

Lentoyhtiö Ryanair tekee muutoksia reittivalikoimaansa Suomessa. Keväällä 2019 yhtiö aloittaa Suomesta kaksi uutta reittiä ja sulkee yhden viime vuonna lennetyn reitin. Uusina kohteina tulevat Lappeenrannasta lennettävät Berliini ja Thessaloniki. Sen sijaan useita vuosia Ryanairin lentämä Tampere-Bremen -reitti on päätetty lopettaa ainakin toistaiseksi.

Ryanair operoi vuonna 2019 yhteensä viittä reittiä Suomessa, jotka ovat Tampere-Budapest, Lappeenranta-Bergamo, Lappeenranta-Berliini, Lappeenranta-Thessaloniki sekä Lappeenranta-Ateena. Tarjolla on siis edullisia lentoja mielenkiintoisiin kaupunkikohteisiin Keski- ja Etelä-Euroopassa. Tampereelta Budapestiin Ryanair lentää ympäri vuoden, muita reittejä lennetään huhti-lokakuussa.


Lisää lentoja Lappeenrannasta

Vuonna 2019 Ryanair keskittää toimintaansa Suomessa entistä enemmän Lappeenrannan lentokentälle. Uudet reitit Berliiniin ja Thessalonikiin tuovat huomattavan parannuksen Itä-Suomen lentoyhteyksiin. Myös viime vuonna Lappeenrannasta aloitetut suureen suosioon nousseet reitit Bergamoon ja Ateenaan jatkuvat edelleen tänä vuonna. Lappeenrannan kohteiden lisäksi Ryanair jatkaa edelleen lentoja Tampereelta Budapestiin. Vaihtolentojen avulla myös kymmenet muut Ryanairin kohteet ovat helposti suomalaisten saavutettavissa.


Ryanairin lennot Tampereelta

Tampere-Budapest

Ryanair lentää tänä vuonna Tampere-Budapest -reittiä kaksi kertaa viikossa molempiin suuntiin. Lennot Unkarin pääkaupunkiin lähtevät Tampereelta keskiviikkoisin klo. 10.40 ja sunnuntaisin klo. 20.25. Budapestistä lennot Tampereelle lähtevät keskiviikkoisin klo. 6.40 ja sunnuntaisin klo. 16.25 paikallista aikaa.

Budapest on vilkas suurkaupunki, joka on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Suosittu vierailukohde Budapestissä on esimerkiksi Linnavuori. Keskiaikaisten linnoitusten lisäksi Linnavuorella voi ihailla sieltä avautuvia upeita maisemia. Toisenlaista näkökulmaa Budapestiin saa taas lähtemällä risteilylle kaupunkia halkovalle Tonava-joelle.

Budapestistä Ryanair lentää Tampereen ohella noin 30 kohteeseen. Keskiviikon aamulennolla Tampereelta saapuva matkustaja voi jatkaa matkaansa saman päivän aikana vielä esimerkiksi Espanjan auringon alle Malagaan tai Barcelonaan. Myös esimerkiksi Italian pääkaupunkiin Roomaan tai kanavistaan tunnettuun Venetsiaan voi lentää Budapestistä Ryanairin siivin vielä saman päivän aikana.


Ryanairin lennot Lappeenrannasta

Lappeenranta-Bergamo

Ryanair lentää Lappeenrannasta Italian Bergamoon kahdesti viikossa molempiin suuntiin. Lappeenrannasta Bergamoon lennetään keskiviikkoisin ja lauantaisin klo. 20.50. Bergamosta lennot Lappeenraan lähtevät samoina päivinä klo. 16.20.

Pohjois-Italiassa sijaitseva Bergamo on mukava matkakohde vaikkapa pidennetylle viikonloppulomalle. Tunnelmallisesta kaupungista löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää etenkin historiasta kiinnostuneelle matkailijalle. Bergamosta käsin on myös helppo tehdä päiväretkiä läheiseen vuoristoon sekä Pohjois-Italian järville, kuten Comojärvelle tai Gardajärvelle.

Bergamon lentokentältä on tarjolla Ryanairin lentoja peräti noin 90 kohteeseen. Matkaa voi konetta vaihtamalla jatkaa Bergamosta esimerkiksi lukuisiin Etelä-Italiassa ja Espanjassa sijaitseviin kohteisiin. Bergamon keskeinen sijainti mahdollistaa hyvät jatkoyhteydet myös junalla ja bussilla lukuisiin Pohjois-Italian kaupunkeihin. Esimerkiksi Milano sijaitsee alle tunnin bussimatkan päässä Bergamosta.

Lappeenranta-Ateena

Myös lennot Lappeenrannan ja Ateenan välillä jatkuvat keväällä 2019. Kerran viikossa lennettävää reittiä liikennöidään keskiviikkoisin. Lappeenrannasta lennot lähtevät klo. 12.15 ja Ateenasta klo. 8.

Kreikan historiaa huokuva pääkaupunki on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat antiikin Kreikan aikaiset rakennukset, joista tunnetuimpia ovat Akropolis-kukkulalla sijaitsevat temppelit. Ateenassa on myös monipuoliset ostosmahdollisuudet ja erinomainen ravintolatarjonta.

Ateenasta Ryanair lentää noin 30 kohteeseen. Ryanairin lennoilla Ateenasta voi jatkaa matkaa saman päivän aikana vielä esimerkiksi Kreikan suosituille lomasaarille Kreetalle tai Santorinille.

Lappeenranta-Thessaloniki

Ryanair aloittaa keväällä 2019 myös toisen Kreikkaan suuntautuvan reitin. Kreikan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Thessalonikiin, lennetään kesäkaudella Lappeenrannasta kerran viikossa. Torstaisin lennettävät lennot lähtevät Lappeenrannasta klo. 20.10 ja paluulennot Thessalonikista klo. 16.15.

Thessalonikiin matkailijoita houkuttelevat etenkin kaupungin historialliset nähtävyydet, vireä kulttuurielämä sekä lähistöllä sijaitsevat upeat luontokohteet. Thessalonikista on myös helppoa jatkaa matkaa moniin lähialueen suosittuihin lomakohteisiin, esimerkiksi Halkidikín niemimaalle tai vaikkapa historialliseen Kavalan kaupunkiin.

Myös Thessalonikista on mahdollista ottaa jatkolento johonkin toiseen Ryanairin kohteeseen. Thessalonikista yhtiö lentää hieman yli 30 kohteeseen. Suurin osa kohteista sijaitsee Keski-Euroopassa, mutta tarjolla on myös esimerkiksi useita Italiassa sijaitsevia kohteita.

Lappeenranta-Berliini

Ryanairin reittivalikoima täydentyy huhtikuussa 2019 myös suorilla lennoilla Lappeenrannasta Berliiniin. Kahdesti viikossa operoitavaa reittiä lennetään maanantaisin ja perjantaisin. Lappeenrannasta lennot lähtevät maanantaisin klo. 10 ja perjantaisin klo. 11.15. Berliinistä Lappeenrantaan päin lähdetään taas maanantaisin klo. 6 ja perjantaisin klo. 7.25.

Saksan pääkaupunki Berliini on varmasti yksi Euroopan monipuolisimmista kohteista kaupunkilomalle. Monia vaikeita ajanjaksoja kokeneesta kaupungista on muodostunut boheemi suurkaupunki, joka on nykyään tunnettu merkittävänä taiteiden ja luovien alojen keskuksena. Matkailijan kannattaakin tutustua Berliinissä esimerkiksi kaupungin monipuoliseen museo- ja konserttitarjontaan. Myös Berliinin yöelämä on kokemisen arvoinen.

Ryanair lentää Berliinissä Schönefeldin lentokentälle, josta on tarjolla Ryanairin lentoja yli 50 kohteeseen eri puolille Eurooppaa. Lukuisten Italiassa ja Espanjassa sijaitsevien kohteiden lisäksi tarjolla on lentoja myös esimerkiksi Balkanin nouseviin matkailumaihin, kuten Montenegroon, Serbiaan ja Bosnia & Herzegovinaan.


Hotellit

Hotels.com