Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Frankfurt-Hahn

Lentokenttäopas: Frankfurt-Hahn

Frankfurt-Hahnin lentokenttä

Frankfurt-Hahn (HHN) on halpalentoyhtiöiden, etenkin RyanAirin, suosima lentokenttä Saksassa. Lentoasema sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Frankfurtista. Kenttä on entinen NATO:n sotilaslentokenttä, joka on muutettu siviililentokentäksi vuonna 1993.

RyanAirilla on tarjolla lentoja Hahnista yli 50:een kohteeseen, joten kentän kautta lähes koko Eurooppa on matkailijoiden ulottuvilla. Suomesta ei kuitenkaan ole tarjolla suoria lentoja Hahniin vuonna 2016, sillä RyanAirin pitkään operoima Tampere-Hahn reitti on toistaiseksi lopetettu.

Tässä lentokenttäoppaassa esittelemme kulkuyhteydet Frankfurt-Hahn -lentokentältä lähialueen tärkeimpiin kaupunkeihin sekä kerromme lentokentän palveluista ja majoitusvaihtoehdoista kentän läheisyydessä.


Bussit Hahnista Frankfurtiin

Hahnista on hyvät ja helpot bussiyhteydet Frankfurtiin. Bussiyhtiö Bohr liikennöi noin kerran tunnissa Hahnista Frankfurtiin ja toisin päin. Ensimmäinen vuoro lähtee lentokentältä klo. 5.15 aamulla ja viimeinen vuoro puolen yön jälkeen. Matka Hahnista Frankfurtin keskustaan kestää noin 1h 45min. Bussi pysähtyy matkan varrella myös Frankfurtin päälentokentälle.

Frankfurtiin kulkevat bussit pysähtyvät Hahnissa B-terminaalin edessä. Bussilippu Hahn-Frankfurt välille maksaa aikuiselta 14 euroa / suunta. Alle 7-vuotiaiden lasten lippu maksaa 8 euroa / suunta. Lipun voi ostaa ennakkoon netistä tai paikanpäältä kuljettajalta.


Yhteydet muihin lähialueen kohteisiin

Frankfurt-Hahnin lentoasema sijaitsee keskellä yhtä Saksan suosituimmista matkailualueista. Monet Hahniin lentävät ovatkin Frankfurtin sijaan matkalla johonkin muista lähialueen kohteista. Lentokentältä on suorat bussiyhteydet mm. suosittuihin matkailukaupunkeihin Trieriin, Koblenziin, Mainziin ja Kölniin sekä naapurivaltio Luxemburgin samannimiseen pääkaupunkiin. Kaikkiin näihin kohteisiin pääsee Hahnin lentokentältä useita kertoja päivässä Bohr -yhtiön busseilla.

Bussiyhtiö Bohrin lisäksi Hahnin lentokentältä joihinkin kohteisiin liikennöi bussiyhtiö Flibco.com. Yhtiön busseilla voi matkustaa Hahnista esimerkiksi Trieriin tai Luxemburgiin. Reitistä riippuen Bohrin ja Flibcon bussit pysähtyvät Hahnissa joko B-terminaalin edesssä tai Hahnin bussiasemalla, joka sijaitsee aivan lentokentän vieressä.

Hahnin läheisyydessä sijaitsee myös lukuisia kiehtovia pikkukaupunkeja, joihin ei ole suoria bussiyhteyksiä Hahnista. Etenkin Moselin laaksossa sijaitsevat vanhat pikkukaupungit, kuten Bernkastel-Kues, ovat mukavia lomakohteita ja helposti saavutettavissa Hahnista esimerkiksi taksilla. Pikkukaupunkeihin tutustuminen onnistuu myös kätevästi vuokraamalla auto lentokentältä.


Palvelut lentokentällä

Lentokentällä toimii useita erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi kuluttaa aikaansa vaikkapa jatkolentoa odotellessaan. Suurin osa ravintolapalveluista löytyy kentän yleiseltä puolelta. Yleisellä puolella toimii mm. hampurilaisravintola Mcdonald's, jonka terassilla on mukava nauttia ruoan ohella auringosta. Lähtevien matkustajien puolella palveluita on heikommin, mutta myös tällä puolella toimii kahvila, josta voi ostaa pikkupurtavaa, kuten panineja ja leivoksia.

Ostosmahdollisuudet kentällä ovat melko suppeat, mutta kentällä on kuitenkin mahdollisuus tehdä ostoksia muotivaateliikkeessä, lahjatavaraliikkeessä, optikon liikkeessä tai lehtikioskilla.


Majoitus Hahnin läheisyydessä

Lennot Hahniin ovat usein ilta-aikaan, joten mikäli aiot jatkaa matkaasi Hahnista johonkin toiseen RyanAirin kohteeseen, joudut suurella todennäköisyydellä viettämään yösi Hahnissa. Onneksi majoitusvaihtoehtoja kentän läheisyydessä riittää.

Ehkäpä vaivattomin tapa yöpyä Hahnissa on majoittua lentokentällä sijaitsevaan uuteen hotelliin nimeltään B&B Hotel Frankfurt-Hahn. Siisti hotelli tarjoaa kohtuuhintaisen ja helpon tavan viettää yö keräten voimia seuraavan päivän matkustamiseen. Hotellissa on myös mahdollista nauttia aamupala lisämaksua vastaan. Kahden hengen huone B&B Hotel Frankfurt-Hahnissa maksaa normaalisti noin 50-70 euroa yö. Aamupala on saatavilla lisämaksua vastaan.

Hieman kauempana lentokentästä sijaitsee useita muita hotelleja, jotka tarjoavat majoitusta lentokentän läheisyydessä vielä huomattavasti edullisempaan hintaan. Monet näistä hotelleista tarjoavat myös kuljetuspalvelua lentokentän ja hotellin välillä.

Esimerkiksi Advance Hotel zum Hahn on yksinkertainen, mutta siisti hotelli lentokentän läheisyydessä. Kahden hengen huone Advance Hotel zum Hahnissa maksaa edullisimmillaann vain 35 euroa / yö. Myös tässä hotellissa on mahdollista nauttia aamupala erillistä maksua vastaan. Hotelli järjestää muutaman euron maksua vastaan minibussikuljetuksen lentokentän ja hotellin välillä.

Hotellin Hahnista voi varata kätevästi Hotels.com -sivustolta.


Hotellit Hahnissa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers