Matkakohteet: Saksa: Frankfurt

Frankfurt, Saksa

Frankfurt, Saksa

Frankfurt am Main on Saksan viidenneksi suurin kaupunki ja yksi Europpan tärkeimmistä talouskeskuksista. Noin 600 000 asukkaan kaupungissa sijaitsee lukuisia pankkien ja suuryritysten pääkonttoreita. Esimerkiksi Euroopan keskuspankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa.

Vaikka Frankfurt voi ensivaikutelmaltaan vaikuttaa kylmältä businesskaupungilta, on kaupungilla paljon tarjottavaa myös matkailijalle. Korkeat pilvenpiirtäjät ja pieni, mutta viehättävä vanhakaupunki muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden koko Euroopan mittakaavassa. Myös hyvä ravintolatarjonta, vilkas yöelämä ja monipuoliset ostosmahdollisudet saavat matkailijat viihtymään Frankfurtissa.

Suomesta on helppo saapua Frankfurtiin esimerkiksi Finnairin reittilennolla Helsingistä. Myös halpalentoyhtiö RyanAirin lennot ovat varteenotettava vaihtoehto, sillä yhtiö lentää Tampereelta Frankfurt-Hahnin lentokentälle useita kertoja viikossa. Hahnin lentokentältä on matkaa Frankfurtiin noin 120 kilometriä.


Nähtävyydet Frankfurtissa

Pilvenpiirtäjät

Frankfurt on yksi harvoista pilvenpiirtäjäkaupungeista Euroopassa. Frankfurtin keskustassa kohoaa kymmeniä tornitaloja, jotka muodostavat kaupungille Euroopan mittakaavassa poikkeuksellisen amerikkalaistyylisen silhuetin.

Pilvenpiirtäjistä kiinnostunut matkailija voi ihailla Frankfurtissa mm. 259 metriä korkeaa Commerzbank Toweria tai 256 metristä Messeturm -rakennusta, jotka lukeutuvat Euroopan korkeimpiin rakennuksiin. Kaupungin keskustassa kohoaa yhteensä peräti 14 yli 150 metriä korkeaa rakennusta.

Useimmat Frankfurtin pilvenpiirtäjistä ovat yleisöltä suljettuja rakennuksia, mutta 200 metriä korkean Maintower -pilvenpiirtäjän huipulla sijaitsee yleisölle avoin näköalatasanne, josta avautuu upeat näköalat Frankfurtiin ja ympäröiviin pilvenpiirtäjiin.

Vanhakaupunki

Vaikka Frankfurt tunnetaaan pilvenpiirtäjistään, löytyy kaupungista myös tunnelmallinen vanhankaupungin alue. II. maailmansodan pommituksissa lähes kokonaan tuhoutunut alue on osittain jälleenrakennettu ja kunnostettu entiseen loistoonsa. Tänä päivänä vanhakapunki on tunnelmallinen osa Frankfurtin keskustaa.

Frankfurtin vanhakaupunki koostuu pääosin tyypillisistä saksalaisista puuristikkotaloista, jotka on restauroitu keskiaikaiseen loistoonsa. Alueen ydin on Römerberg -aukio, jonka ympärillä sijaitsevat useimmat vanhankaupungin tunnetuimmista rakennuksista.

Vanhakaupunki on sopiva kohde kävelyretkille ja alueen ravintoloissa on mukava nauttia ruokia ja juomia tunnelmallisessa ympäristössä. Alueen kapeat kadut ovat myös täynnä erilaisia pikkuputiikkeja.

Frankfurtin katedraali

Frankfurtin katedraali (Kaiserdom Sankt Bartholomäus) lukeutuu kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin ja on myös matkailijoiden suosima vierailukohde. 1300-luvulla rakennettu katedraali kärsi pahoja vaurioita II. maailmansodan pommituksissa, mutta mittavan korjausurakan jälkeen kirkko saatiin palautettua ennalleen.

Katedraali on kiehtova nähtävyys, jossa vierailijat voivat ihailla upeaa kirkkotaidetta. Vierailu katderaalissa kannattaa myös upeiden näköalojen vuoksi, joita pääsee ihailemaan katedraalin 95 metriä korkeasta tornista. Tornissa vierailu tosin maksaa muutaman euron, eikä 314 askelman kipuamista voi suositella huonokuntoisille.


Ostokset & Shoppailu

Frankfurtissa on erittäin monipuoliset ostosmahdollisuudet. Varakkaassa suurkaupungissa ovat edustettuina käytännössä kaikki maailman huippumerkit. Maailman arvostetuimpien brändien lisäksi Frankfurtista löytyy myös laaja valikoima keskihintaisia ja edullisia merkkiliikkeitä. Frankfurtiin suuntautuvalla matkalla kannattaakin ehdottomasti tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin.

Frankfurtissa shoppailua suunnittelevan paras kohde on ydinkeskustassa sijaitseva kävelykatu Zeil. Kyseessä on yksi koko Euroopan vilkkaimmista ostoskaduista, joka palvelee päivittäin jopa puolta miljoonaa asiakasta. Zeilin varrelta löytyvät mm. Frankfurtin suurimmat tavaratalot sekä laaja valikoima vaate- ja kenkäliikkeitä. Kadun varrelta löytyvät mm. Zaran, H&M:n, Primarkin ja Espritin myymälät. Kadun varrella sijaitsee myös ostoskeskus MyZeil, josta löytyy mm. muoti-, sisustus- ja elektroniikkalliikkeitä.

Muotiliikkeiden kiertelyn lisäksi Frankfurtissa voi tehdä muunlaistakin shoppailua. Saksan monipuolisin ravintola- ja herkkukatu Fressgass kutsuu rentoutumaan shoppailupäivän päätteeksi. Kadulla toimii laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja herkkuliikkeitä. Fressgassilla voikin täyttää vatsansa maistuvalla ruoalla ja ostaa vaikkapa tuliaisiksi paikallisia herkkuja.

Hotellit Frankfurtissa

Hotels.com