Matkakohteet: Unkari

Unkari - matkailu & matkakohteet

Unkari

Asukasluku: n. 10 miljoonaa
Pääkaupunki: Budapest (n. 1,7 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 93 028 km²
Valuutta: Unkarin forintti
Viralliset kielet: unkari

Unkari on pitkän ja vaiheikkaan historian omaava maa Euroopan sydämessä. Pinta-alaltaan pieneen maahan mahtuu vaihtelevien pinnan muotojen ansiosta monipuolista luontoa. Suurin osa maasta on alankoa, mutta Unkarista löytyy myös ylänköalueita ja vuoristoa.

Unkarin selvästi suosituin matkailukohde on maan pääkaupunki Budapest. Vireä metropoli on kohentanut ilmettään vauhdilla ja siitä on muodostunut viime vuosina yksi Keski-Euroopan trendikkäimistä kaupunkilomakohteista. Suomesta on nykyään myös entistä helpompi matkustaa Budapestiin, sillä tarjolla on useita suoria lentoyhteyksiä.

Budapest ei kuitenkaan ole Unkarin ainoa mielenkiintoinen matkakohde. Suosittua matkailualuetta on myös esimerkiksi Balaton-järven ympäristö. Keski-Euroopan suurimman järven rannikolla sijaitsee useita suosittuja lomakohteita, joista merkittävimpiin lukeutuvat mm. Siófok ja Balatonfüred.


Matkakohteita Unkarissa:
Balatonjärvi

Balaton

Balaton-järvellä voi viettää lomaaa rauhallisesti kylpylässä rentoutuen tai vauhdikkaasti erilaisten aktiviteettien parissa. Artikkelimme avulla tutustut Balatonin monipuolisiin matkailumahdollisuuksiin!

Budapest

Budapest

Budapest on kiehtova suurkaupunki, jossa riittää nähtävää. Esittelyssä Budapestin upeimmat nähtävyydet ja hyödyllistä tietoa matkailijalle.