Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Arabiemiirikunnat: Dubai: tekemistä

Tekemistä Dubaissa - 10 vinkkiä!

Kamelit aavikolla

Dubai on kaupunki, josta tekeminen ei todellakaan lopu kesken. Kokosimme 10 vinkkiä kuinka nauttia lomasta Dubaissa.


1. Lähde ostoksille

Dubai on tunnettu loistavista ostosmahdollisuuksistaan. Varakas kaupunki on täynnä merkkiliikkeitä ja valtavia ostoskeskuksia.

Loma Dubaissa tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyviä hankintoja, joista on iloa vielä pitkään. Dubaissa on erityisen hyvät valikoimat luksusvaatteita, -kenkiä ja -laukkuja, mutta myös edullisia ja keskihintaisia tuotteita on tarjolla runsaasti.


2. Pelaa golfia

Vaikka Dubai sijaitseekin keskellä aavikkoa, löytyy kaupungin ympäristöstä useita tasokkaita golfkenttiä.

Golflomaa Dubaissa suunnitteleva voi suunnata esimerkiksi The Emirates Golf Clubille. Tyylikäs kokonaisuus pitää sisällään eri tasoisia ratoja ja pelaamaan pääsee kuka tahansa. Suuren suosion takia golfkierros kannattaa kuitenkin varata etukäteen.


3. Vieraile aavikolla

Dubaista käsin on helppo tehdä vierailuja sitä ympäröivälle aavikolle. Aavikon karuun luontoon voi tutustua esimerkiksi osallistumalla kameli- tai maastoautosafarille.

Dubain lähistöllä sijaitsee Arabiemiirikuntien ensimmäinen kansallispuisto, Dubai Desert Conservation Reserve. Turistit voivat vierailla alueella opastetuilla kierroksilla. Kierroksiin kuuluu tutustumista alueen ainutlaatuiseen luontoon ja matkailijat voivat myös ruokailla beduiini-tyyliin rakennetussa aavikkoleirissä. Kansallispuistossa on mahdollista myös yöpyä, sillä alueella toimii kylpylähotelli.


4. Sukella Persianlahdella

Persianlahden kirkkaat vedet tarjoavat hyvät mahdollisuudet sukeltamiseen. Dubain rannikolta löytyy lukuisia mielenkiintoisia sukelluskohteita, kuten laivojen hylkyjä ja koralliriuttoja. Sukeltajat voivat ihailla Persianlahden merenalaista elämää ja tehdä havaintoja toinen toistaan ihmeellisemmistä trooppisista kaloista. Dubaissa toimii lukuisia yrityksiä, jotka järjestävät sukelluskursseja vasta-alkajille ja erilaisia sukellusretkiä kokeneemmille harrastajille.


5. Rentoudu rannalla

Rentouttavaa lomapäivää on mukava viettää Dubain rannoilla. Tarjolla on sekä ilmaisia että maksullisia rantoja.

Pientä maksua vastaan voi vierailla esimerkiksi Mamzer Beach Park -rannalla. Hyvin hoidetulla rannalla on vieraiden käytössä kaksi suurta uima-allasta, jotka tarjoavat vaihtoehdon Persianlahdessa uimiseen. Täysin ilmainen ranta taas löytyy taas esimerkiksi kuuluisa Burj Al Arab -hotellin läheisyydestä.

Persianlahdessa uimista suunnittelevien on syytä pitää mielessä, että merivirrat ovat alueella paikoittain vaarallisen voimakkaita.


6. Huvittele vesipuistossa

Rantojen ohella mukavia paikkoja Dubain auringosta nauttimiseen ovat vesipuistot. Kaupungista löytyy useita vesipuistoja, joissa koko perhe voi viettää mukavan lomapäivän.

Suurin Dubain vesipuistoista on Aquaventure Waterpark. Aquaventure levittäytyy peräti 17 hehtaarin alueelle ja pitää sisällään mm. lukuisia vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Vesipuiston alueella voi tutustua myös haihin ja rauskuihin. Esimerkiksi haihin voi tehdä lähempää tuttavuutta haialtaassa, jossa järjestetään erityisiä haisafareita. Safarilla vierailijat voivat kulkea haialtaan pohjalla erityisvalmisteisten sukelluskypärien ansiosta.


7. Syö hyvässä ravintolassa

Hyvä ruoka on aina tärkeä osa lomaa. Dubaissa hyviä ja usein myös edullisia ravintoloita riittää jokaiseen makuun. Kansainvälisessä kaupungissa ovat edustettuina kaikki maailman merkittävimmät keittiöt. Esimerkiksi italialaisia ja aasialaisia ravintoloita löytyy kaupungista useita.

Hyvä paikallistenkin suosima italialainen ravintola on esimerkiksi Dubai Marinan alueella sijaitseva Massimo's, joka on kuuluisa herkullisista pizza- ja pasta-annoksistaan. Kohtuuhintaisessa ravintolassa laadukas pizza maksaa alle 60 dirhamia (noin 14 euroa). Aasialaisista ravintoloista maininnan arvoinen on etenkin Blue Jade, joka toimii Ritz-Carlton -hotellin yhteydessä. Blue Jadessa ruokailijat voivat nauttia mm. kala-, kana- ja liharuokia, jotka on maustettu aasialaiseen tyyliin. Annosten hinnat Blue Jadessa liikkuvat noin 150 dirhamin tuntumassa (noin 35 euroa).

Edullisia ruokapaikkoja ja pikaruokaravintoloita löytyy runsaasti esimerkiksi Dubain ostoskeskuksista.


8. Laskettele sisätiloissa

Vaikka Dubaissa riittää hellettä ympäri vuoden, voi kaupungissa harrastaa silti myös laskettelua.

Mall of Emirates -ostoskeskuksessa toimivassa Ski Dubai -laskettelukeskuksessa on aina talvi. Ski Dubai pitää sisällään viisi laskettelurinnettä, jotka sopivat eritasoisille laskettelijoille. Pisimmällä rinteellä on pituutta noin 400 metriä ja korkeuseroa 60 metriä. Kaikki lasketteluun tarvittavat asut ja välineet voi vuokrata laskettelukeskuksesta.


9. Ihaile näköaloja

Dubai pitää sisällään lukuisia korkeita pilvenpiirtäjiä, joten upeita näköaloja on tarjolla runsaasti. Kaupungin kuuluisin näköalatasanne sijaitsee maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan 124. kerroksessa. Burj Khalifan lisäksi hyvä paikka upeiden näköalojen ihailemiseen on esimerkiksi Jumeirah Emirates Towers -hotellin 51. kerroksessa sijaitseva cocktailbaari.


10. Nauti live-musiikista

Vauhdikas lomapäivä Dubaissa päättyy mukavasti live-musiikista nauttien. Kaupungissa toimii useita musiikkibaareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia live-musiikista. Musiikkibaarit ja yökerhot sijaitsevat Dubaissa yleensä hotellien yhteydessä.

Maailmanluokan esiintyjiä voi nähdä esimerkiksi Fairmont Hotellin yhteydessä toimivan Cavalli Clubin lavalla. Tyylikkäässä yökerhossa ovat esiintyneet mm. monet tunnetut hiphop-tähdet. Rauhallisempaa tunnelmaa on sen sijaan tarjolla vaikkapa Blue Barissa, joka sijaitsee Novotel-hotellin yhteydessä Dubain World Trade Centerissä. Blue Barissa iltaa vietetään tavallisesti Jazz ja Blues -yhtyeiden säestämänä.


Hotellit Dubaissa

Hotels.com