Matkakohteet: Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnat - matkailu & matkakohteet

Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Asukasluku: n. 5,1 miljoonaa
Pääkaupunki: Abu Dhabi (n. 1 000 000 asukasta)
Pinta-ala: 83 600 km²
Valuutta: dirhami
Viralliset kielet: arabia

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on Persianlahden rannikolla sijaitseva moderni arabimaa. Maa koostuu seitsemästä emiraatista, jotka muodostavat yhdessä liittovaltion. Öljyllä rikastunut maa on panostanut viime vuosina vahvasti matkailuelinkeinon kehittämiseen.

Arabiemiirikunnista on 2000-luvulla muodostunut varsin suosittu matkailumaa. Etenkin maan suurin kaupunki Dubai houkuttelee runsaasti matkailijoita. Myös pääkaupunki Abu Dhabi on suosittu matkakohde. Matkailijoita Arabiemiirikuntiin houkuttelevat lämpimän ilmaston lisäksi maan uskottamattomat nähtävyydet.

Arabiemiirikuntiin on varsin helppo matkustaa Suomesta. Maahan voi matkustaa joko omatoimisesti tai matkatoimiston valmismatkalla. Suoria reittilentoja on tarjolla Helsinki-Dubai reitillä. Lento Helsingistä Dubaihin kestää noin 6 tuntia.

Arabiemiirikuntien ilmasto on kuuma ja kuiva ympäri vuoden. Talvella joulu-maaliskuussa päivälämpötilat liikkuvat miellyttävästi noin +25 asteen tuntumassa. Kesäisin kuumuus on sen sijaan tukahduttavaa ja päivisin lämpöä on tyypillisesti noin +40 astetta. Ilmastonsa vuoksi Arabiemiirikunnat onkin nimenomaan talvikauden lomakohde.


Matkakohteita Arabiemiirikunnissa:
Dubai

Dubai

Dubain hämmästyttävissä nähtävyyksissä riittää ihmeteltävää pidemmällekin lomalle. Esittelyssä Dubai matkailukaupunkina.