Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Viro: Tallinna: Shoppailuopas: ruokakaupat

Tallinnan keskustan ruokakaupat

Shoppailu Tallinnassa

Edulliset hinnat houkuttelevat ruokaostoksille Tallinnaan. Monet elintarvikkeet ja juomat ovat Tallinnassa selvästi halvempia kuin Suomessa. Suurten markettien lisäksi Tallinnan keskustasta löytyy pieniä herkkupuoteja, jotka myyvät esimerkiksi paikallisia makeisia ja leipomotuotteita.


Marketit Tallinnan keskustassa

Rimi

Rimi on yksi Viron suurimmista ruokakauppaketjuista. Ketjun myymälävalikoima koostuu Rimi Express, Rimi Mini, Rimi Super ja Rimi Hyper -liikkeistä. Express ja Mini ovat pieniä kulmakauppoja, joista löytyy perusvalikoima elintarvikkeita. Super ja Hyper ovat taas suuria market-liikkeitä, joista löytyy monipuolinen valikoima elintarvikkeita ja päivittäistavaroita.

Tallinnan keskustasta löytyy kaksi Rimi Super -myymälää sekä yksi Rimi Hyper- myymälä. Lisäksi Super ja Hyper Rimejä löytyy useita Tallinnan keskustan ulkopuolelta.

Rimi Hyper Nautica

Osoite: Ahtri tn 9
Aukioloajat: ma-su 8-23

Tallinnan satama-alueella sijaitseva hypermarket Rimi on tuttu ostospaikka suomalaisille. Valtavan marketin valikoimat ovat kaiken kattavat ja hintataso edullinen. Nautican Rimi onkin yksi Tallinnan parhaista paikoista juomien ja elintarvikkeiden hankintaan. Rimi toimii Nautica keskus -ostoskeskuksessa, josta löytyy hypermarketin lisäksi mm. kenkäkauppa, urheiluliike ja hampurilaisravintola Hesburger.

Rimi Super Postimaja

Osoite: Narva maantee 1
Aukioloajat: ma-su 8-23

Myös aivan Tallinnan ydinkeskustasta löytyy Rimi. Viru keskusta vastapäätä Narva maantee -kadulla sijaitseva market on hyvä ostospaikka etenkin lähialueen hotelleissa majoittuville. Keskustan Rimi on pienempi kuin satamassa toimiva hypermarket, mutta tässäkin kaupassa on tarjolla monipuolinen valikoima elintarvikkeita ja juomia edulliseen hintaan.

Rimi Super Kaubahalli

Osoite: Aia 7
Aukioloajat: ma-su 8-23

Tallinnan keskustan kolmas suuri Rimi löytyy vanhankaupungin kupeesta Aia -kadulta. Samalla kadulla sijaitsee mm. Kalev Spa -kylpylä. Rimi Kaubahalli on samaa kokoluokkaa Postimajan Rimin kanssa ja myös hyvä paikka juoma- ja ruokaostosten tekoon. Varsinkin Kalev Spassa tai vanhankaupungin alueella majoittuvien matkailijoiden on kätevää tehdä ostoksensa tässä Rimissä.

Prisma

Suomalaisen S-ryhmän Prisma -hypermarketit ovat myös hyviä ostospaikkoja Tallinnassa. Nykyään Tallinnassa toimii viisi Prisma Hypermarkettia. Kuten Suomessa myös Virossa Prismat ovat monipuolisia ostospaikkoja, joista voi elintarvikkeiden lisäksi ostaa mm. kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja erilaisia harrastusvälineitä.

Prisma Sikupilli

Osoite: Tartu maantee 87
Aukioloajat: ma-su 8-23

Tallinnan Prismoista lähimpänä keskustaa sijaitsee Prisma Sikupilli. Noin kolmen kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitseva hypermarket on kaiken kattava ostospaikka, jossa voi tehdä ruoka-, juoma- ja muita ostoksia edullisesti.

Maxima

Liettualainen Maxima-ketju on kolmas merkittävä supermarket-ketju Viron markkinoilla. Maximalla on Tallinnassa parikymmentä erikokoista ruokakauppaa, jotka ovat myös hyvä vaihtoehto edullisten ruokaostosten tekemiseen.

Maxima Paepargi

Osoite: Paepargi 57
Aukioloajat: ma-su 8-22

Suuremmista Maxima-marketeista lähimpänä Tallinnan keskustaa sijaitsee Paepargi -kadulla sijaitseva myymälä, joka sijaitsee noin neljä kilometriä keskustasta itään päin.


Tavaratalojen ruokaosastot

Stockmann

Osoite: Liivalaia 53
Aukioloajat: ma-la 9-21, su 10-21

Kuten Suomessa myös Virossa Stockmann on tunnettu tasokkaana ostospaikkana. Stockmannin ruokaosaston monipuolisesta valikoimasta löytyy peruselintarvikkeiden ja juomien lisäksi harvinaisempiakin gourmet-herkkuja. Hintatasoltaan Stockmannin ruokaosasto on Tallinnassakin kalliimpi kuin tavalliset marketit, mutta Suomen Stockmanneihin verrattuna hintataso on edullisempi.

Kaubamaja

Osoite: Gonsiori 2
Aukioloajat: ma-su 9-21

Myös Tallinnan toisesta suuresta tavaratalosta löytyy tasokas ruokaosasto. Kaubamajan ruokaosasto on myös kaiken kattava. Kuten Stockmann myös Kaubamaja on kohdistanut ruokaosastonsa valikoiman laatutietoislle kuluttajille. Kaubamaja onkin virolainen vaihtoehto suomalaisomisteiselle Stockmannille.


Herkkuja Tallinnasta

Kalev-myymälä

Osoite: Roseni 7
Aukioloajat: ma-la 10-20, su 11-18

Virolaisen Kalev-makeisvalmistajan myymälä on kaikkien herkkusuiden ykköskohde Tallinnassa. Rotermanni-korttelissa sijaitsevassa myymälästä löytyy laaja valikoima Kalevin makeisia, kuten suklaata, toffeeta ja marsipaania. Myymälän yhteydessä toimii myös suklaamestarien työskentelytila, jossa voi seurata makeisten valmistusta tai vaikkapa osallistua itse makeisten valmistuskurssille.

Anneli Viikin suklaakahvila

Osoite: Pikk 30
Aukioloajat: su-to 11-19, pe-la 11-21

Anneli Viikin suklaakahvila Tallinnan vanhassakaupungissa on myös vierailunarvoinen kohde. Vuodesta 2004 saakka toiminut kahvila vaalii käsintehtyjen suklaiden perinnettä. Kahvilan valmistamia suklaakonvehteja ja leivoksia voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan.

Leipomo-kahvila RØST

Osoite: Rotermanni 14
Aukioloajat: ma-pe 8:30-18, la 10-17

RØST on pieni leipomo, joka on erityisen tunnettu syvän makuisista leivonnaisistaan. Nopeasti suuren suosion saavuttanut leipomo tarjoaa leivonnaisia niin mukaan otettavaksi kuin paikan päällä nautittaviksi.

Hotellit Tallinnassa

Hotels.com

Laivat ja hotellipaketit

Eckerö Line