Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Ranska: Etelä-Ranska

Ranskan Rivieran idylliset pikkukylät

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer

Ranskan Riviera on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä. Hyvien juna- ja bussiyhteyksien ansiosta pikkukyliin on helppo tehdä päiväretkiä Rivieran suosituista lomakohteista, kuten Nizzasta.

Rivieran pikkukyliin on kätevää tutustua myös vuokra-autolla, jolloin voi saman päivän aikana tutustua useaankin kohteeseen. Kannattaa myös harkita yöpymistä pienemmillä paikkakunnilla, sillä tässäkin artikkelissa esitellyissä kylissä on jokaisessa tarjolla viihtyisää hotellimajoitusta.


Villefranche-sur-Mer

Aivan Nizzan naapurissa Välimeren rannalla sijaitseva Villefranche-sur-mer on tunnettu upeista maisemistaan ja idyllisestä vanhastakaupungistaan. Vaikka Villefranche-sur-meriin on vain muutaman minuutin junamatka Nizzasta, tuntuu suurkaupungin hälinä viehättävässä pikkukylässä kaukaiselta asialta.

Villefranche-sur-Mer on muodostunut matalien vuorien ympäröimän suojaisan lahden rannoille. 6000 asukkaan kylän elämä keskittyy vanhankaupungin ympärille, jonka kapeilla kujilla voi tehdä ostoksia ja nauttia historiaa huokuvasta tunnelmasta. Vanhassakaupungissa sijaitsee myös muutamia tasokkaita ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi herkullisia kalaruokia.

Monet nizzalaiset ja Nizzassa lomailevat turistit saapuvat Villefranche-sur-Meriin myös kylän edustalle levittäytyvän hiekkarannan vuoksi. Villefranche-sur-Merin ranta tarjoaakin huomattavasti Nizzan rantoja rauhallisemman vaihtoehdon rantapäivän viettämiseen.


Èze

Èze on noin 12 kilometrin päässä Nizzasta sijaitseva pieni kunta. Noin 3000 asukkaan kunta jakautuu Välimeren rannalla sijaitsevaan Èze-sur-Meriin ja vuoristossa sijaitsevaan Èze-Villageen. Suurin osa Èzeen saapuvista matkailijoista suuntaa suoraan vuoren huipulle rakennettuun linnoitettuun kylään, Èze-Villageen, joka onkin matkailijan kannalta Èzen mielenkiintoisin osa.

Èze-Village on keskiajalla vuoren huipulle rakennettu pieni kylä, joka on nykyään tunnettu mm. lukuisista taidegallerioistaan. Kylän kapeat kadut kiipeävät pitkin vuoren rinnettä, jonka korkeimmalla kohdalla sijaitsevat keskiaikaisen linnan rauniot. Raunioiden ympärillä sijaitsee kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla mm. erilaisia kaktuksia. Èze-Villagen ainutlaatuinen tunnelma ja kylästä avautuvat upeat maisemat ovat jo vuosikymmenten ajan houkutelleet kylään runsaasti taiteilijoita sekä varakkaita ihmisiä, joista osa on asettunut asumaan kylään ja sen lähistölle.

Èzeen on mahdollista matkustaa Nizzasta sekä bussilla että junalla. Bussilla on mahdollista matkustaa sekä Èze-sur-Meriin että Èze-Villageen. Junalla sen sijaan on mahdollista matkustaa vain Èze-sur-Meriin, josta tosin voi jatkaa matkaa bussilla Èze-Villageen. Èze-sur-Merin ja Èze-Villagen etäisyys on linnuntietä vain joitain satoja metrejä, mutta kiemurtelevia vuoristoteitä pitkin matka meren rannalta vuoren huipulle kestää bussilla parikymmentä minuuttia.


Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence on paljon Èzeä muistuttuva keskiaikainen kylä, joka sijaitsee sisämaassa n. 20 kilometrin päässä Nizzasta. Muurien ympäröimä kylä on rakennettu pienen kukkulan päälle, paikalle jossa kylää on ollut helppo puolustaa hyökkääjiä vastaan.

Saint-Paul-de-Vencen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat sitä ympäröivät muurit ja linnoitukset sekä kylässä sijaitsevat museot ja taidegalleriat. Kuten Èzekin, myös Saint-Paul-de-Vence on nykyään taiteilijoiden suosiossa ja kylässä sijaitseekin kaksi taidemuseoita sekä useita taidegallerioita. Kiehtova vierailukohde on myös vahanukkemuseo, joka esittelee Saint-Paul-de-Vencen historiaa.

Vaikka Saint-Paul-de-Vence onkin kesäisin erittäin suosittu turistikohde, on viehättävä kylä onnistunut säilyttämään aidon tunnelmansa. Saint-Paul-de-Vencen kapeat kujat, tunnelmalliset pikkupuodit, kahvilat ja ravintolat ovat Etelä-Ranskaa idyllisimmillään.

Saint-Paul-de-Venceen on noin tunnin bussimatka Nizzasta. Bussit Saint-Paul-de-Venceen lähtevät Nizzan linja-autoasemalta. Reittiä liikennöi bussilinja nro. 400.

Hotellit Ranskassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers