Matkakohteet: Kreikka: Parga

Parga, Kreikka

Parga, Kreikka

Parga on Kreikan luoteisosassa Välimeren rannalla sijaitseva pieni ja idyllinen kaupunki. Pitkän historian omaava kaupunki on nykyään yli 10 000 vakituisen asukkaan koti ja suosittu matkakohde, joka on tunnettu kuvauksellisen kauniista maisemistaan.

Rauhallisena pikkukaupunkina Parga soveltuu täydellisesti rentouttavaan lomailuun ja on hyvä valinta matkakohteeksi myös lasten kanssa matkustaville. Kohtuullinen hintataso sekä monipuolinen hotelli- ja ravintolavalikoima takaavat myös mukavat puitteet lomanviettoon Pargassa.


Pargan nähtävyydet

Pargan linna

Pargan linna

Pargan tärkein historiallinen nähtävyys on aivan kaupungin keskustan kupeessa sijaitseva keskiaikainen linna. Kallioiselle Välimereen työntyvälle niemenkärjelle rakennettu linna on maamerkkki, jota ei voi olla huomaamatta kun vierailee Pargassa.

Pargan linnan historia ulottuu aina 1100-luvulle asti, jolloin paikallinen väestö rakensi linnan suojellakseen kaupunkiaan mm. merirosvojen hyökkäyksiltä. Linnan nykyinen muoto on kuitenkin peräisin pääasiassa 1500-luvulta, jolloin Parga oli osa Venetsian tasavaltaa. Linnassa on myös nähtävillä sitä 1800-luvulla hallinneiden turkkilaisten kädenjälki. Historiasta kiinnostunut matkailija löytääkin Pargan linnasta paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia eri aikakausilta.

Pargassa vietettävään lomaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää vierailu Pargan linnaan, sillä mielenkiintoisen historian lisäksi linnassa vierailijat palkitaan upeilla näköaloilla.

Kappelisaari Panagia

Suosittu vierailukohde Pargassa on myös aivan kaupungin edustalla sijaitseva Panagia-niminen saari. Saarella sijaitsee viehättävä pieni kappeli ja saarelta löytyvät myös keskiaikaisen linnan rauniot. Lisäksi saarelta löytyy pieni uimaranta.

Panagia sijaitsee niin lähellä Pargan rannikkoa, että hyvä uimari ui saarelle helposti. Uimarin kannattaa kuitenkin pukea jalkoihinsa uimakengät, jotta rantautuminen ja saarella kävely sujuu mukavammin. Vaihtoehtoisesti saarelle voi matkustaa vesitaksilla Pargan satamasta. Hyvä idea on ottaa retkelle mukaan hieman evästä ja nauttia saarella mukavasta piknik-hetkestä.


Pargan rannat

Ranta Pargassa

Pargan edustalla turkoosina välkehtivä Välimeri ja sen rannikolla sijaitsevat hiekkarannat tarjoavat monenlaista lomatekemistä matkailijalle. Uimisen ja auringonoton ohella vedestä voi nauttia vaikkapa vuokraamalla polku- tai moottoriveneen tai vaikkapa kanootin. Huimapäisillä matkailijoilla on myös mahdollisuus nousta korkeuksiin veneen perässä vedettävän nousuvarjon kyydissä

Pargasta löytyy kolme rantaa, jotka ovat kaupungin edustalla sijaitsevat Krioneri ja Piso Krioneri sekä lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Valtos. Kaikilla Pargan rannoilla on mahdollisuus aurinkotuolin vuokraamiseen, mutta se ei ole pakollista millään rannoista. Väljintä Pargan rannoista on yleensä Valtoksella, joka on noin kilometrin mittaisena myös rannoista pisin.


Retkikohteita lähellä Pargaa

Paxos

Pargasta käsin on helppo tehdä päiväretkiä moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Mukavaa vaihtelua lomaan saa esimerkiksi lähtemällä laivamatkalle Pargan edustalla siintäville Joonianmeren saarille.

Reilun tunnin laivamatkan päässä Pargasta sijaitsevat Paxos ja Antipaxos ovat viehättäviä pikkusaaria, joiden kristallinkirkkaat rannikkovedet houkuttelevat uimaan ja sukellusretkille. Vain 20 vakituisen asukkaan Antipaxos on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan kun taas reilun 2000 asukkaan Paxokselta löytyy myös viehättäviä pikkukyliä, kuten saaren pääkaupunki Gaios. Useat laivayhtiöt järjestävät kesäkaudella päiväretkiä Pargasta Paxokselle ja Antipaxokselle. Risteilyn ohjelma vaihtelee laivayhtiöstä riippuen, mutta tyypillisesti matkalla tehdään uimapysähdyksiä saarten rannikoilla, käydään tutustumassa Paxoksen rannikolla oleviin luoliin ja vieraillaan Paxoksen pääkaupungissa Gaioksessa. Laivayhtiöiden tarjontaan voi tutustua Pargan satamassa, jossa myös laivayhtiöiden lipunmyyjät tavallisesti päivystävät.

Myös mantereen puolelta löytyy monia sopivia kohteita päiväretkille. Pargan sijainti muutaman kymmenen kilometrin päässä Albanian rajasta mahdollistaa esimerkiksi retket tähän kiehtovaan ja monille vielä varsin tuntemattomaan maahan. Suosittuja vierailukohteita Albanian puolella ovat erityisesti Sarandan rannikkokaupunki ja historiallinen Butrint. Albaniassa on helpointa vierailla opastetulla retkellä, joita useat Pargassa toimivat matkatoimistot järjestävät.


Suomesta Pargaan

Useat matkatoimistot järjestävät valmismatkoja Suomesta Pargaan. Valmismatka onkin selvästi helpoin tapa matkustaa Suomesta Pargaan, sillä kaupungin välittömään läheisyyteen ei ole tarjolla reittilentoja Suomesta. Pienellä vaivalla omatoimimatkan tekeminenkin Pargaan on toki mahdollista. Pargaa lähin reittilentojen kohde Suomesta on Korfu, josta voi matkustaa laivalla noin 40 kilometrin päähän Pargasta sijaitsevaan Igoumenitsan kaupunkiin. Igoumenitsasta voi matkaa jatkaa Pargaan joko taksilla tai bussilla.


Hotellit Pargassa

Hotels.com