Matkakohteet: Kreikka

Kreikka - matkailu & matkakohteet

Kreikka

Asukasluku: n. 11 miljoonaa
Pääkaupunki: Ateena (n. 4 miljoonaa asukasta)
Pinta-ala: 131 957 km²
Valuutta: Euro
Viralliset kielet: kreikka

Kreikka on yksi Euroopan suosituimmista matkailumaista ja tunnettu erityisesti upeasta saaristostaan sekä rikkaasta historiastaan. Kiehtova maa on täynnä mielenkiintoisia nähtävyksiä, upeaa luontoa ja henkeä salpaavan kauniita maisemia. Maan sijainti Euroopan eteläreunalla takaa, että kesät ovat Kreikassa pitkiä ja aina täynnä lämpöä ja auringonpaistetta.

Kreikan suosituimmat matkakohteet löytyvät maan laajasta saaristosta, joka muodostuu tuhansista erikokoisista saarista. Esimerkiksi Kreeta, Korfu ja Ródos ovat jo vuosikymmenten ajan olleet myös suomalaisten suosimia lomakohteita. Mielenkiintoisia matkakohteita ovat myös lukuisat pienemmät ja vähemmän tunnetut saaret, joissa voi kokea kreikkalaista saaristoelämää aidoimmillaan. Hyvien laivayhteyksien ansiosta matkailija voi vierailla samalla lomalla useammallakin saarella.

Myös Kreikan mantereelta löytyy kiehtovia matkakohteita. Erityisesti Ateena, maan historiaa huokuva pääkaupunki, on suosittu matkakohde. Maan pitkä rannikko on myös täynnä toinen toistaan viihtyisämpiä pikkukaupunkeja ja -kyliä.


Matkakohteita Kreikassa:


Korfu

Korfu

Korfu on Kreikan luoteisosassa sijaitseva suuri ja vehreä saari. Saari sopii täydellisesti rentouttavaan rantalomailuun, mutta tarjoaa myös paljon nähtävää ja mielenkiintoisia vierailukohteita.

Parga

Parga

Välimeren rannalla sijaitseva Parga on idyllinen pikkukaupunki ja kiehtova matkakohde. Lue mitä kaikkea voit nähdä ja kokea lomalla Pargassa.