Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Tampere

Ostoksilla Tampereella

Tampereen Koskikeskus

Tampereen ostosmahdollisuudet ovat yhdet Suomen monipuolisimmista. Tampereella voi tehdä ostoksia sekä vireän keskustan lukuisissa kivijalkaliikkeissä että suurissa ostoskeskuksissa ja tavarataloissa, joita kaupungista ja sen ympäristöstä löytyy useita.


Hämeenkadun liikkeet

Hämeenkatu on Tampereen pääkatu ja kaupungin vilkkain ostoskatu. Katu onkin hyvä aloituspaikka shoppailukierrokselle Tampereella. Hämeenkadun varrella sijaitsevat lukuisten erikoisliikkeiden lisäksi kaupungin suurimmat tavaratalot Sokos ja Stockmann.

Muotivaatteita myyvistä ketjuista Hämeenkadulla sijaitsevat mm. H&M (kaksi myymälää Hämeenkadulla), Vero Moda, Halonen, Dressmann sekä KappAhl. Halosen suurikokoinen myymälä on erityisesti vierailunarvoinen monipuolisen vaate ja -kenkävalikoimansa ansiosta. Kenkiä Hämeenkadulla myyvät Halosen ja tavaratalojen lisäksi kenkäkaupat Vamos ja Kenkärepo.

Muotiliikkeiden lisäksi Hämeenkadulta löytyvät mm. monenlaista pikkutavaraa ja käyttöesinettä myyvät Flying Tiger ja Clas Ohlson. Kadun varrella on myös laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat mahdollisuuden pieneen lepohetkeen shoppailun lomassa.


Tampereen tavaratalot

Stockmann

Tampereen Stockmann tavaratalo sijaitsee Hämeenkadun itäpäässä vain kivenheiton päässä rautatieasemalta. Laadukkaana ostospaikkana tunnetussa tavaratalossa on neljä kerrosta ja sen muotivaatevalikoimat ovat yhdet Tampereen laajimmista.

Vaatteiden lisäksi Stockmannin valikoimiin kuuluvat mm. jalkineet, kodinelektroniikka, kosmetiikka, lahjatavarat, lelut ja urheiluvälineet. Tavaratalon pohjakerroksessa toimii myös hyvätasoinen ruokaosasto ja rakennuksen ylimmässä kerroksessa on suuri kahvila.

Sokos

Tampereen toinen suuri tavaratalo, Sokos, sijaitsee Hämeenkadun länsipäässä. Tavaratalo koostuu kuudesta kerroksesta, jotka tarjoavat kattavan valikoiman tuotteita niin arkeen kuin vapaa-aikaankin.

Sokokselta löytyy mm. hyvät valikoimat vaatteita ja jalkineita niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Tarjolla on lukuisten tunnettujen brändien tuotteita. Sokoksen pohjakerroksessa toimiva ruokaosasto tekee Sokoksesta myös yhden Tampereen keskustan merkittävimmistä elintarvikkeiden ostopaikoista. Tavaratalon kahvilasta on taas mahdollista tarkkailla Hämeenkadun vilinää neljännen kerroksen korkeudelta.

Tavaratalon tiloissa toimii myös englantilaisen Marks&Spencer -ketjun myymälä, joka täydentää Sokoksen omaa muotitarjontaa. Marks&Spencerin valikoimista löytyy tyylikkäitä vaatteita kohtuulliseen hintaan sekä miehille että naisille.


Tampereen ostoskeskukset

Ratina

Tampereen keskustan ostosmahdollisuudet monipuolistuivat huomattavasti keväällä 2018 kun kauppakeskus Ratina avasi ovensa. Osoitteessa Vuolteenkatu 1 sijaitseva ostoskeskeskus palvelee asiakkaita yli 100 liikkeessään.

Ratinassa toimii kymmeniä vaateliikkeitä, joista monet ovat uusia tuttavuuksia Tampereella. Esimerkiksi edullisista muotivaatteista tunnetut Zara, New Yorker ja Monki avasivat Tampereen ensimmäiset liikkeensä Ratinassa. Myös Espritin ja SuperDryn ainoat omat myymälät Tampreelta löytyvät Ratinasta. Edullisempien merkkien lisäksi Ratinasta löytyy myös arvostettujen laatumerkkien omia myymälöitä, joiden joukossa mm. Guess ja Gant.

Vaateliikkeiden lisäksi Ratinasta löytyy myös esimerkiksi kosmetiikkaliikeitä (mm. The BodyShop ja Vitabeauty) sekä sisustusliikkeitä (mm. Vallila ja Finlayson). Myös monenlaisia erikoisliikkeitä on tarjolla, kuten kultaliikkeitä ja optikoita.

Ratinan ravintolatarjonta on myös monipuolinen. Tarjolla on mm. pikaruokaa kuten hampurilaisia ja pizzaa sekä tasokkaita ruokaravintoloita. Erityisesti maininnan arvoinen on kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitseva näköalaravintola Periscope.

Koskikeskus

Aivan Ratinan kauppakeskuksen naapurissa sijaitsee Koskikeskus, joka on Tampereen keskustan toiseksi suurin ostoskeskus. Vuonna 1988 avattu Koskikeskus on ollut jo pitkään yksi tamperelaisten tärkeimmistä shoppailukohteista. Nykyään Koskikeskuksessa toimii noin 80 liikettä.

Muotivaatteita Koskikeskuksessa myyvät mm. Lindex, Cubus, Gina Tricot, Moment, Aukia, Dressman, Jack & Jones ja Vila. Kenkiä taas myyvät mm. Kookenkä, Skopunkten ja Ecco Store. Koskikeskuksessa toimii myös useita pienempiä vaateliikkeitä, joiden valikoimista voi löytää persoonallisia ja tyylikkäitä vaatteita. Urheiluvaatteita ja -välineitä voi taas ostaa Intersportista tai Stadiumista. Uutta ilmettä kotiin voi löytää vaikkapa Pentikin myymälästä.

Koskikeskuksessa on myös monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita. Esimerkiksi Sokos Hotel Ilveksen yhteydessä ovat suositut ravintolat Frans&Marie ja Amarillo. Koskikeskuksessa toimivia ruokapaikkoja ovat myös esimerkiksi pihviravintola Manhattan Steakhouse, lappilainen ravintola Hullu Poro, sushibuffettia tarjoava Luckiefun's sekä pikaruokaravintolat Rax ja McDonald's.

Tullintori

Tampereen keskustan kupeesta löytyy vielä myös kolmas ostoskeskus. Selvästi Ratinaa ja Koskikeskusta pienempi Tullintori pitää sisällään noin 40 liikettä. Tullintori sijaitsee Tampereen rautatieaseman läheisyydessä osoitteessa Tullikatu 6.

Tullintorin myymälävalikoima koostuu lähinnä pienistä erikoismyymälöistä ja lisäksi kauppakeskuksen tiloissa toimii nykyään useita ravintoloita sekä elämys- ja hyvinvointialan yrityksiä. Tullintorissa toimivat esimerkiksi Irti maasta -kiipeilykeskus ja Fitness24Seven -kuntosali.

Ideapark

Tampereen seudun suurin ostoskeskus on ollut vuodesta 2006 asti Lempäälässä sijaitseva Ideapark. Kauppakeskus koostuu lähes 200 liikkeestä ja pinta-alaa rakennuksella on peräti noin 100 000 neliömetriä. Matkaa Tampereen keskustasta Ideaparkiin on 17 kilometriä.

Liikekaupungiksi itseään mainostavassa ostoskeskuksessa on laaja valikoima vapaa-aikaan, sisustukseen ja muotiin erikoistuneita liikkeitä. Edustettuina ovat mm. lähes kaikki Suomessa toimivat kansainväliset vaatemyymäläketjut. Ideaparkissa on lisäksi yli 30 ravintolaa ja kahvilaa.

Ideaparkissa on helppoa vierailla joko omalla autolla tai bussilla. Omalla autolla Ideaparkiin hurauttaa nopeasti Tampere-Helsinki moottoritietä pitkin. Bussilla matka Ideparkiin onnistuu myös kätevästi, sillä Tampereelta on hyvät bussiyhteydet ostoskeskukselle. Väliä operoivat ainakin Valkeakosken Liikenne ja Väinö Paunu Oy. Bussimatka Tampereelta Ideaparkiin maksaa noin 5 euroa suuntaansa ja bussin kyytiin voi hypätä esimerksi Tampereen linja-autoasemalta.


Muita shoppailupaikkoja Tampereella

Tampereelta löytyy yllättävän paljon myös mielenkiintoisia pikkuputiikkeja, joissa kannattaa vierailla.

Hotellit Tampereella

Hotels.com