Matkakohteet: Espanja: Barcelona

Mitä maksaa matka Barcelonaan?

Barcelona

Barcelona on kiehtova suurkaupunki, jossa riittää nähtävää. Ei olekaan ihme, että Barcelonasta on muodostunut varsin suosittu lomakohde myös suomalaisille. Suomesta Barcelonaan on nykyään tarjolla varsin hyvät lentoyhteydet, joten matkustaminen Barcelonaan on sekä helppoa että nopeaa.

Päätimme selvittää mitä maksaa matka Barcelonaan. Selvitimme kuinka halvalla voi lentää Suomesta Barcelonaan ja mikä on erilaisten majoitusvaihtoehtojen hintataso kaupungissa. Laskimme myös suuntaa antavasti kuinka paljon käyttörahaa matkailija tarvitsee.


Lennot Suomesta Barcelonaan

Suomesta on mahdollista lentää Barcelonaan useilla lentoyhtiöillä. Helsinki-Barcelona reitillä suoria lentoja lentävät lentoyhtiöt Finnair, Norwegian ja Iberia. Lisäksi lentoyhtiö RyanAir lentää suoria lentoja Tampereelta Gironaan, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Barcelonasta.

Vaihtolentojen avulla Barcelonaan voi matkustaa lukuisilla muillakin lentoyhtiöillä. Esimerkiksi lentoyhtiöt SAS ja AirBaltic lentävät Helsingistä Barcelonaan yhdellä vaihtolennolla. SAS:lla koneen vaihto onnistuu joko Tukholmassa tai Kööpenhaminassa. Airbaltic taas lentää Barcelonaan Riian kautta.

Lentojen hinnat Suomesta Barcelonaan vaihtelevat paljon riippuen mm. matkan ajankohdasta. Useimmiten menopaluun Helsingistä Barcelonaan saa kuitenkin alle 250 eurolla, kun vertailee eri lentoyhtiöiden hintoja. Edullisimmillaan lennot lennot voi saada jopa alle 150 eurolla / menopaluu.


Hotellien hinnat Barcelonassa

Barcelonassa toimii satoja eritasoisia hotelleja ja hostelleja, joten matkailijalla riittää valinnanvaraa majoituksen suhteen. Yleisesti ottaen majoitus Barcelonassa on varsin edullista, keskimäärin hotellit ovat jopa yli puolet edullisempia kuin Suomessa.

Hostellien ja yhden tähden hotellien hinnat Barcelonassa alkavat hintaluokasta noin 30 euroa yö / kahden hengen huone. Tasokastakin hotellimajoitusta on tarjolla erittäin edullisesti, sillä jo 50 eurolla saa kahden hengen huoneen kolmen tähden hotellista kaupungin keskustasta. Hieman sivummalta saa kahden hengen huoneen neljän tähden hotellistakin noin 60 eurolla yöksi.

Hotellien hinnat vaihtelevat kuitenkin jonkin verran sesongin ja varaustilanteen mukaan. Kalleinta majoitus on kesällä kun matkailijoita on paljon. Hotellien hintojen puolesta otollisin aika matkustaa Barcelonaan onkin keväällä ennen lomakautta tai syksyllä lomakauden jälkeen. Toisaalta jopa vilkkaimman lomakauden aikana on yleensä tarjolla myös kohtuuhintaista majoisvaihtoehtoja.

Hotelleja voi etsiä ja varata esimerkiksi Hotels.com -sivustolta.


Paljonko käyttörahaa matkalle?

Hintataso Barcelonassa on kauttaaltaan edullinen, joten halutessaan kaupungissa pärjää pienelläkin päiväbudjetilla. Toki omista kulutustottumuksista riippuu, kuinka paljon käyttörahaa matkalla tarvitsee.

Suurin pakollinen menoerä matkalla ovat yleensä ruokailut. Barcelonassa ruoka on kuitenkin edullista sekä kaupassa että ravintolassa. Esimerkiksi lounasaikaan päivän menu (menu del dia) maksaa monissa hyvissäkin ravintoloissa alle 10 euroa. Erityisen halvalla voi ruokailla monissa aasialaisissa ravintoloissa, joissa aterian voi saada jo noin 5 eurolla. Kaupassa ruoka on noin puolet edullisempaa kuin Suomessa.

Toinen merkittävä menoerä matkalla ovat bussi-, metro- ja rautiovaunuliput. Myös taksin käyttöön voi kulua rahaa, tosin taksin käyttö ei Barcelonassa ole välttämätöntä, sillä julkinen liikenne toimii kaupungissa erinomaisesti. Julkinen liikenne on paitsi toimivaa, myös varsin edullista. Kertalippu bussiin, metroon tai ratikkaan maksaa 2 euroa. Myynnissä on myös rajattomaan matkustukseen Barcelonan julkisessa liikenteessä oikeuttavia Hola BCN -lippuja. Esimerkiksi viiden vuorokauden Hola BCN -lippu maksaa 29 euroa.

Yhteen edulliseen ravintolaruokailuun, kaupasta ostettuihin välipaloihin ja julkisen liikenteen lippuihin riittää Barcelonassa noin 20 euroa päivässä. Useimmat matkailijat haluavat myös vierailla maksullisissa nähtävyyksissä ja nauttia esimerkiksi muutamia juomia terassilla, joten pakollisten menojen lisäksi käyttörahaa olisi hyvä varata muutama kymppi päivässä. Lisäksi rahaa on hyvä varata shoppailuun, sillä kaupungin ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset.


Yhteenveto

Halvimmillaan matkan Barcelonaan voi toteuttaa jo muutamalla satasella. Matkan kokonaishinta riippuu kuitenkin paljon matkailijan omasta vaatimustasosta ja kulutustottumuksista. Lentojen ja majoituksen hinnat vaihtelevat myös mm. matkustusajankohdan mukaan.

Laskimme kaksi esimerkkiä, joiden avulla voit hahmotella Barcelonan matka kokonaiskustannuksia. Esimerkeissä on laskettu kustannukstet neljän vuorokauden kaupunkilomalle Barcelonassa.


Esimerkki 1, reppureissaaja

Ensimmäisessä esimerkissä on laskettu matkabudjetti "reppureissaajalle", joka tyytyy yksinkertaiseen hostelli- tai hotellimajoitukseen eikä juuri kuluta rahaa mihinkään ylimääräiseen. Matkan toteuttaminen tähän hintaan vaatii hyvää menojen hallintaa, mutta on täysin mahdollista.

Lennot: 200 euroa
Majoitus: 4 x 15 euroa = 60 euroa
Käyttöraha: 4 x 30 euroa = 120 euroa
KOKONAISHINTA: 380 euroa / henkilö


Esimerkki 2, mukavuudenhaluinen

Toisessa esimerkissä on laskettu kustannukset mukavuudenhaluisen matkailijan lomalle. Tässä esimerkissä matkailija yöpyy mukavassa kolmen-neljän tähden hotellissa ja käyttörahaa on varattu siten, että matkailijan on mahdollista käyttää rahaa myös maksullisiin aktiviteetteihin ja hauskanpitoon.

Lennot: 200 euroa
Majoitus: 4 x 30 euroa = 120 euroa
Käyttöraha: 4 x 60 euroa = 240 euroa
KOKONAISHINTA: 560 euroa / henkilö


Hotellit Barcelonassa

Hotels.com