Matkakohteet: Espanja: Barcelona

Ostoksilla Barcelonassa

Barcelona ostokset

Barcelona on ostosmahdollisuuksiltaan varmasti yksi Euroopan monipuolisimmista kaupungeista. Tarjolla on esimerkiksi jokaiseen tyyliin sopivia vaateliikkeitä, kenkäkauppoja ja erilaisia pikkupuoteja. Tyylikkäitä vaatteita ja kenkiä on hyvät valikoimat sekä naisille että miehille.

Trendikkäässä suurkaupungissa ovat edustettuina lähes kaikki maailman merkittävimmät muotitalot ja kaupungista löytyy lukuisia paikallisten suunnittelijoiden liikkeitä. Vaatteiden ja kenkien lisäksi suosittuja ostoksia Barcelonasta ovat esimerkiksi sisustustuotteet, joita löytyy hyvät valikoimat kaupungin lukuisista sisustusliikkeistä.


Barcelonan ostoskadut

Barcelonan keskustassa sijaitsee useita vilkkaita ostoskatuja. Suosituimmat ostoskadut ovat keskittyneet kaupungin pääkadun La Ramblan ympäristöön. Itse La Rambla ei ole varsinainen ostoskatu, sillä kadun varrella on lähinnä ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä.

Muodikkaita vaatteita etsivän kannattaa suunnata Barcelonassa esimerkiksi Passeig de Gracia -kadulle ja sen jatkeelle Portal de l´Angel -kävelykadulle. Näiden katujen varrelta löytyvät useimpien tunnettujen muotiketjujen liikkeet. Luksusvaatteita ja asusteita näillä kaduilla myyvät esimerkiksi Chanelin ja Louis Vuittonin myymälät kun taas edullista muotia on myynnissä mm. Zarassa ja Bershkassa.

Toinen suosittu ostoskatu Barcelonassa on La Ramblan pohjoispäästä alkunsa saava Carrer de Pelai. Kadun varrella sijaitsee useita vaateliikkeitä ja kenkäkauppoja. Carrer de Pelain varrella toimivat mm. kansainvälisiin ketjuihin kuuluvat vaateliikkeet C&A, Mango, Promod ja Desigual sekä kenkäkauppa Foot Locker.


Ostoskeskukset Barcelonassa

Barcelonasta löytyy myös useita moderneja ostoskeskuksia. Pelkästään Barcelonan keskustassa sijaitsee lukuisia ostoskeskuksia ja ostosgallerioita. Suurimmat ostoskeskukset sijaitsevat hieman ydinkeskustan ulkopuolella, mutta niihin on helppo matkustaa metrolla.

Yksi Barcelonan ydinkeskustan parhaista shoppailupaikoista on La Ramblan päässä meren rannalla sijaitseva Maremagnum. Muotiin erikoistuneesta ostoskeskuksesta löytyy noin 50 eri liikettä, joiden joukossa lukuisia espanjalaisten ja kansainvälisten muotiketjujen liikkeitä. Maremagnumissa toimivat mm. vaateliikkeet H&M, Bershka, Blanco, Jack&Jones, Pimkie ja Desigual. Ostoskeskuksessa on tarjolla kattava valikoima nuorekkaita vaatteita naisille ja miehille. Maremagnumissa sijaitsee myös jalkapallojoukkue Fc Barcelonan virallinen fanituotekauppa, josta voi hankkia pelipaitoja ja muita fanituotteita.

Lyhyen metromatkan päässä La Ramblalta sijaitsee moderni ostoskeskus Les Glòries. Yli 200 liikettä käsittävä ostoskeskus on monipuolinen ostospaikka, jossa voi tehdä ostoksia mm. vaateliikkeissä, kenkäkaupoissa ja sisustusliikkeissä. Ostoskeskuksessa toimii mm. kattava valikoima tunnettujen ketjujen myymälöitä, joiden joukossa mm. C&A, Celio, Mango ja Zara. Ostoskeskuksessa toimii lisäksi useita ravintoloita ja suuri hypermarket Carrefour. Les Glòriesiin on helpointa saapua metrolinjalla 1, jonka asema "Glòries" sijaitsee ostoskeskuksen vieressä.

Toinen suuri ostoskeskus Barcelonan keskustassa on härkätaisteluareenasta ostoskeskukseksi muutettu Arenas de Barcelona. Ainutlaatuisessa miljöössä toimiva ostoskeskus pitää sisällään mm. monenlaisia erikoisliikkeitä, kattavan ravintolavalikoiman sekä suuren elokuvateatterin. Ostoskeskuksesta löytyy toki myös useita vaateliikkeitä, kuten Desigual, Benetton ja Calvin Klein Jeans. Arenas de Barcelonassa vieraillessa kannattaa myös vierailla ostoskeskuksen katolla sijaitsevalla näköalatasanteella, josta avautuvat upeat näköalat ympäröivään kaupunkiin. Ostoskeskusta lähimpänä olevat metroasemat ovat linja 1:n asema "Hostafrancs" ja linja 3:n asema "Tarragona", jotka molemmat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä Arenas de Barcelonasta.

» www.maremagnum.es (espanjaksi ja englanniksi)
» www.lesglories.com (espanjaksi)
» www.arenasdebarcelona.com (espanjaksi)


La Roca Village - Outletkylä

Noin 40 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitseva La Roca Village on vierailunarvoinen shoppailukohde, jossa voi tehdä todellisia löytöjä. Kylä koostuu outletmyymälöistä, joissa on myynnissä merkkituotteita jopa puolet edullisemmin kuin tavallisissa kaupoissa.

La Roca Villagessa toimii lukuisten muotitalojen outletmyymälöitä, joiden joukossa mm. Calvin Klein, Tommy Hillfiger, Desigual, Gant ja Hugo Boss. Tarjolla on hyvät valikoimat vaatteita ja asusteita sekä naisille että miehille. Muotivaatteita myyvien liikkeiden lisäksi La Roca Villagessa voi tehdä edullisia löytöjä mm. urheiluvaatteita- ja välineitä valmistavien Puman ja Niken liikkeissä sekä esimerkiksi sisustustuotteita myyvän Texturan ja keramiikkaa valmistavan Villeroy & Bochin liikkeissä.

La Roca Villageen on mahdollista matkustaa Barcelonasta bussilla, joka lähtee "Fabra i Puig" -linja-autoasemalta. Bussi kulkee neljä kertaa päivässä molempiin suuntiin. Toinen vaihtoehto matkustaa Barcelonasta La Roca Villageen on matkustaa ensin bussilla tai junalla Granollersiin, jonka kupeessa La Roca Village sijaitsee. Granollersista matkaa La Roca Villageen voi jatkaa joko taksilla tai bussilla.

» www.larocavillage.com (mm. espanjaksi ja englanniksi)


Barcelonan hintataso

Barcelona on hintatasoltaan varsin edullinen suurkaupunki. Suomeen verrattuna monet tuotteet ovat Barcelonassa selvästi edullisempia. Esimerkiksi vaatteita ja kenkiä voi löytää todella edullisesti paikallisten ketjujen myymälöistä ja pikkuputiikeista. Kansainvälisten ketjujen myymälöissä ja suurissa tavarataloissa vaatteiden ja kenkien hinnat ovat lähellä Suomen hintatasoa, mutta valikoimat ovat usein paljon monipuolisemmat.

Erityisen edullisia ostoksia Barcelonassa voi tehdä paikallisissa elintarvikeliikkeissä sekä viinimyymälöissä. Elintarvikkeet ja alkoholijuomat ovat Espanjassa kauttaltaan huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Hyviä tuliaisia Barcelonasta ovatkin esimerkiksi paikalliset herkkutuotteet ja laadukkaat viinit.

Hotellit Barcelonassa

Hotels.com