Matkakohteet: Liettua

Liettua - matkailu & matkakohteet

Kaunas, Liettua
Kaunas, Liettua

Asukasluku: n. 3,6 miljoonaa
Pääkaupunki: Vilna (n. 560 000 asukasta)
Pinta-ala: 65 200 km²
Valuutta: euro
Viralliset kielet: liettua

Liettua on sekä asukasluvultaan että pinta-alaltaan suurin Baltian maista. Maan sijainti Baltian maista eteläisimpänä, Puolan naapurimaana, on tuonut Liettuaan paljon keski-eurooppalaisia vaikutteita.

Monivaiheisen historiansa aikana Liettua on kokenut sekä loistokkaita päiviä suurvaltana että tullut alistettua vieraan vallan alaisuuteen. Parhaimmillaan Liettua kuului keskiajalla Euroopan merkittävimpiin valtioihin ja hallitsi aluetta, joka ulottui Itämereltä aina Mustallemerelle asti.

Suurvalta-aikojen loisto elää yhä tänä päivänä Liettuan lukuisissa tunnelmallisissa kaupungeissa, jotka ovat täynnä upeita historiallisia rakennuksia. Etenkin pääkaupunki Vilna sekä maan toiseksi suurin kaupunki Kaunas ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia kaupunkilomakohteita.

Suurimpien kaupunkien lisäksi myös Itämeren rannikko hiekkadyyneineen ja viehättävine rantakaupunkeineen houkuttelee matkailijoita Liettuaan.


Matkakohteita Liettuassa:
Kaunas

Kaunas

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja mielenkiintoinen matkakohde. Esittelyssä Kaunas matkakohteena.

Vilna

Vilna

Liettuan pääkaupunki Vilna on maan suosituin matkakohde. Esittelyssä Vilnan upeimmat nähtävyydet, mielenkiintoisimmat vierailukohteet ja parhaat shoppailupaikat.