Matkakohteet: Viro:

Kylpyläloma Virossa

Kylpylä Tallinnassa

Kylpyläloma Virossa on mukava tapa irtautua arjesta. Matkustaminen parin tunnin laivamatkan päässä sijaitsevaan eteläiseen naapurimaahamme on sekä helppoa että edullista ja maa on täynnä viihtyisiä kylpylöitä.

Pelkästään Tallinnasta löytyy useita kylpylöitä, mutta varmasti Viron tunnetuin kylpyläkaupunki on Etelä-Virossa sijaitseva Pärnu. Esittelemme tässä artikkelissa kylpylöitä näistä kahdesta kaupungista.

Tallinnan kylpylät

Kalev Spa

Aivan Tallinnan ydinkeskustassa sijaitseva Kalev Spa on yksi kaupungin tunnetuimmista kylpylöistä. Kylpylästä löydät mm. Viron suurimman uima-altaan, vesiliukumäkiä, porealtaita sekä lapsille ja vesiaerobiciin tarkoitettuja altaita. Saunomiseen on mahdollisuus joko höyrysaunassa tai perinteisessä suomalaisessa saunassa.

Kalev Spa -kylpylän palveluihin kuuluvat myös kuntosali, kauneuskeskus ja ravintola. Myös erilaisten tilaisuuksien järjestäminen onnistuu kylpylässä vuokrattavissa olevan neuvotteluhuoneen ansiosta.

Kylpylän yhteydessä sijaitsevassa hotellissa on tarjolla eritasoisia huoneita varsin edulliseen hintaan. Tarjolla on huoneita yksinkertaisista hotellihuoneista tasokkaisiin sviitteihin. Kylpylä tarjoaa edullisia spa paketteja, jotka sisältävät mm. majoituksen, aamiaisen ja illlallisen, altaiden ja kuntosalin käytön sekä erilaisia hoitoja ja aktiviteettejä.

Meriton Grand Conference & Spa

Meriton Grand Conference & Spa on uutuuttan hohtava tyylikäs kylpylähotelli ja kokouskeskus Tallinnan keskustassa. Vanhankaupungin kupeessa sijaitseva hotelli tarjoaa tasokasta majoittumista ja vieraiden käytössä on viihtyisä allasalue. Tarjolla on myös monipuolinen valikoima erilaisia hoitoja ja hierontoja. Asiakkaiden käytössä on lisäksi Fitness-keskus, jossa voi treenata kuntosalilla tai osallistua erilaisille ryhmäliikuntatunneille.

Hotellin tiloissa sijaitsee myös kattava valikoima erilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi venäläistä ruokaa tai tapaksia espanjanlaiseen tyyliin. Hottelihuoneiden hintaan kuuluva aamupala ja erikseen maksettava buffetlounas ovat tarjolla hotellin bistrossa.

Hintatasoltaan Meriton Grand Conference & Spa on selvästi edellä esiteltyä Kalev Spa:ta kalliimpi, mutta hotellin tyylikkäät puitteet miellyttävät varmasti vaativampaakin asiakasta.

Pirita TOP SPA

Meren rannalla, n. 10 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Pirita TOP SPA tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kylpyläloman rantalomaan; kylpylän vierellä sijaitseva suosittu Piritan hiekkaranta lisää kylpylän houkuttelevuutta kesäisin. Arkkitehtuurisesti arvostettu kylpylärakennus on rakennettu vuonna 1980 osaksi olympiapurjehduskeskusta Neuvostoliiton isännöimiä olympialaisia varten.

Nykyään Pirita TOP SPA käsittää 267 hotellihuonetta, 25-metrisen uima-altaan, saunoja, kaksi ravintolaa ja aulabaarin. Kylpylä tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia hyvinvointipalveluja asiakkaillensa. Tarjolla on esimerkiksi poreammehoitoja väriterapialla, erilaisia hierontavaihtoehtoja ja kasvohoitoja.Pärnun kylpylät

Tervise Paradiis

Tervise Paradiis on vuonna 2004 avattu tasokas kylpylähotelli Pärnussa. Meren rannalla, lähellä Pärnun keskustaa, sijaitseva kylpylä tarjoaa monipuolisia hyvinvointipalveluja asiakkailleen.

Puitteet onnistuneelle kylpylälomalle luovat mm. kokonaisuuteen kuuluvat Viron suurin vesipuisto, kuntosali, aerobicsali, kauneushoitola ja keilahalli. Kylpylässä on myös mahdollisuus monenlaisiin terveyttä edistäviin hoitoihin, kuten hierontoihin ja suolahoitoihin.

Kylpylän tiloissa toimii myös viisi ravintolaa, jotka tarjoilevat annoksia aina pikaruoasta tasokkaisiin À la carte - annoksiin asti.

Strand SPA & Conference Hotel

Strand SPA & Conference Hotel on yksi Pärnun suosituimmista kylpylähotelleista. Neljän tähden hotellin kokoustilat ovat Pärnun suurimmat, joten hotelli on myös liikematkalaisten suosiossa. Hotelli sijaitsee n. kilometrin päässä merenrannasta ja Pärnun keskustaan on matkaa vajaa kaksi kilometriä.

Asiakkaiden käytössä on Strand SPA:n vuonna 2009 uusittu kylpyläosasto, jossa on mm. uima-allas, hieronta-allas, poreallas, suomalainen sauna, höyrysauna ja lämpimiä laavakivivuoteita. Hotellin tiloissa toimii myös ruokaravintola, yökerho ja 18-reikäinen sisäminigolf.

Hotellit Virossa

Hotels.com