Matkakohteet: Kreikka: Korfu

Korfu, Kreikka

Korfu, Kreikka

Korfu on Kreikan luoteisosassa sijaitseva suuri ja vehreä saari. Noin 100 000 vakituisen asukkaan saari on jo pitkään ollut suosittu matkakohde. Matkailijoille Korfu tarjoaa niin pikkukylien rauhaa kuin suuremman kaupungin sykettäkin. Myös saaren lukuisat historialliset nähtävyydet sekä saaren ainutlaatuinen luonto ovat hyviä syitä lähteä lomalle Korfulle.


Korfun kylät ja kaupungit

Korfun kaupunki

Korfulla sijaitsee kymmeniä erikokoisia kyliä sekä yksi suurempi kaupunki. Monista Korfun kylistä on muodostunut suosittuja lomakohteita, mutta saarelta löytyy edelleen myös hiljaisia kalastajakyliä, joissa elämä soljuu omaan rauhalliseen tahtiinsa.

Korfun kaupunki

Korfun kaupunki on 30 000 asukkaallaan saaren selkeästi suurin ja vilkkain kaupunki. Kaupunki on myös saaren hallinnollinen keskus ja siellä sijaitsevat mm. Korfun yliopisto, pääpoliisiasema ja sairaala. Ostosmahdollisuudet ja ravintolatarjonta ovat Korfun kaupungissa myös saaren parhaimmat. Lähes 3000-vuotisen historian omaava kaupunki on lisäksi täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu Korfun vanhakaupunki on täynnä historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Kaupunkia vuorollaan hallinneet venetsialaiset, ranskalaiset, britit ja kreikkalaiset ovat kukin jättäneet jälkensä kaupunkiin. Näkemisen arvoisia ovat esimerkiksi Korfun suojaksi Venetsian tasavallan aikakaudella rakennetut kolme linnaa sekä kaupungin lukuisat kirkot ja kappelit.

Gouvia

Gouvia on yksi Korfun suosituimmista rantalomakohteista. Vain 8 kilometriä Korfun kaupungista pohjoiseen sijaitseva vireä lomakohde pitää sisällään kaiken mitä matkailija voi onnistuneella rantalomalla tarvita.

Gouviasta löytyy monipuolinen valikoima hotelleja ja ravintoloita sekä useita hyvin hoidettuja rantoja. Gouvian yöelämä lukeutuu Korfun vilkkaimpiin ja kylästä löytyy useita baareja ja diskoja. Gouviassa sijaitsee myös Korfun vilkkain huvivenesatama.

Dassia

Rauhallista ja luonnonläheistä lomakohdetta etsivän kannattaa harkita matkustamista Dassiaan. Vehreän välimerellisen luonnon ympäröimä kylä hurmaa matkailijat maisemillaan ja rennolla tunnelmallaan. Korfun pohjoisosan vuoristoalue, joka on täynnä upeita patikointireittejä, kohoaa sekin vain muutaman kilometrin päässä Dassiasta.

Dassiasta löytyy useita hotelleja ja pitkä ranta, jonka varrella toimii viihtyisiä rantabaareja. Kylä sijaitsee vain 4 kilometrin päässä Gouviasta ja 10 kilometrin päässä Korfun kaupungista, joten Dassiasta on myös helppo lähteä taksilla viettämään iltaa Gouviaan tai paikallisbussilla päiväretkelle Korfun kaupunkiin.

Paleokastritsa

Yksi Korfun kuvauksellisimmista kylistä on saaren pohjoisosassa sijaitseva Paleokastritsa (käytetään myös nimeä Palaiokastritsa). Muutaman sadan asukkaan kylä sijaitsee vehreiden vuorien ympäröimässä suojaisassa poukamassa noin 25 kilometrin päässä Korfun kaupungista.

Paleokastritsa on suosittu lomakohde ja sinne tehdään myös paljon päiväretkiä saaren muista kohteista. Upeiden maisemien lisäksi Paleokastritsassa kannattaa vierailla mm. sen oliivilehtojen reunustamien rantojen vuoksi. Kylän läheisyydessä sijaitsee lisäksi useita pieniä rantoja ja luolia, joihin on mahdollista matkustaa vain vesiteitse.

Paleokastritsassa sijaitsee myös yksi Korfun tunnetuimmista nähtävyyksistä, 1200-luvulla rakennettu Neitsyt Marian luostari. Yhä toiminnassa olevassa luostarissa voi ihailla ainutlaatuista luostariarkkitehtuuria sekä tutustua munkkien elämään. Luostarin myymälästä voi myös ostaa tuliaisiksi munkkien valmistamaa kumkvattiliiköriä tai oliiviöljyä.


Tekemistä Korfulla

Veneitä Korfulla

Korfu on monipuolinen saari, joka sopii matkakohteeksi monenlaisille matkailijoille. Lomaa voi viettää vaikkapa rentoutuen rannalla, herkullista ruokaa nauttien, yöelämässä juhlien, nähtävyyksiä kierrellen tai vaikkapa lähtemällä patikointireissulle vuoristoon. Kaikkiin näihin Korfu tarjoaa upeat puitteet. Mukava tapa tutustua Korfun rannikkoon on myös vuokrata vene tai lähteä opastetulle risteilylle, joita järjestetään esimerkiksi Korfun kaupungista.

Riippumatta missäpäin Korfua majoitut, kannattaa matkalla tehdä päiväretkiä myös saaren muihin kohteisiin. Korfulla on helppo liikkua, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja useimpiin kohteisiin on hyvät yhteydet myös paikallisbusseilla. Auton vuokraamistakin kannattaa harkita, sillä autoillen voi saareen tutustua omaan tahtiinsa ja myös vierailu saaren syrjäisemmissä osissa on mahdollista.

Suosittu päiväretkien kohde Korfulta on myös Kreikan naaupurivaltio Albania, jonka rannikolle on lyhimmillään vain parin kilometrin matka Korfulta. Suosittu vierailukohde Albaniassa on rannikkokaupunki Saranda, jonne matkustaa laivalla noin puolessa tunnissa Korfun kaupungista. Päivä Albaniassa tuo mielenkiintoista vaihtelua lomaan Korfulla.


Suomesta Korfulle

Lentokone laskeutumassa Korfulle

Suomesta on helppo lähteä lomalle Korfulle, sillä useat matkatoimistot järjestävät matkoja saarelle. Lisäksi Suomesta voi matkustaa Korfulle omatoimisesti reittilennoilla. Valmismatkoja Korfulle järjestävät esimerkiksi Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Apollomatkat. Reittilentoja puolestaan lentävät Finnair ja Norwegian.


Hotellit Korfulla

Hotels.com