Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Helsinki

Edullista majoitusta Helsingissä

Hotellihuone

Edullisen majoituksen löytäminen Helsingistä on nykyään helpompaa kuin koskaan ennen. Helsingin suosio matkailukaupunkina on tuonut kaupungin hotelli- ja hostellitarjontaan useita uusia tulokkaita. Useat Helsinkiin viime vuosina avatuista majoitusliikkeistä asettuvat nimenomaan edulliseen hintakategoriaan.

Esittelemme tässä artikkelissa Helsingissä toimivia edullisen hintaluokan hotelleja, huoneistohotelleja ja hostelleja.


Edullisia hotelleja

Omenahotellit

Kenties tunnetuin edullista majoitusta tarjoava hotelliketju Suomessa on Omenahotellit. Helsingissä ketjulla on kaksi hotellia, jotka molemmat toimivat keskeisillä paikoilla kaupungin keskustassa.

Omenahotellien huoneet ovat neljän hengen huoneita, joissa on yleensä sängyt kahdelle hengelle ja vuoteiksi muunnettavat vuodetuolit kahdelle hengelle. Huoneen hinta vaihtelee majoittuvien henkilöiden määrän mukaan. Suhteellisesti edullisinta yöpyminen on kuitenkin yleensä silloin kun huoneessa majoittuu 3-4 henkilöä.

Huoneiden hinnat Helsingin Omenahotelleissa liikkuvat tyypillisesti noin 60-100 euron haarukassa per yö, mikä tarkoittaa että kaupungin edullisimmat hotellihuoneet löytyvät usein Omenasta. Aamupala ei sisälly huoneiden hintaan, mutta halutessaan aamupalan voi ostaa pientä lisämaksua vastaan (8,5 euroa per henkilö). Aamupala tarjoillaan ravintola Kiilassa, joka on kävelyetäisyydellä molemmista hotelleista ja se vastaa tasoltaan tyypillistä hotelliaamupalaa.

Omenahotellin huoneiden varustukseen kuuluvat pieni jääkaappi, vedenkeitin ja mikro mahdollistavat myös omien eväiden nauttimisen hotellissa.

Helsingin Omenahotellit sijaitsevat osoitteissa Yrjönkatu 30 ja Lönnrotinkatu 13.

» Omenahotellit

Cumulus-hotellit

Suomen suurimpiin hotelliketjuihin lukeutuva Cumulus on myös hyvin edustettuna Helsingissä. Ketjulla on Helsingissä neljä hotellia, jotka tarjoavat hyvätasoista hotellimajoitusta kohtuulliseen hintaan.

Kaikki Helsingin Cumulushotellit sijaitsevat kaupungin keskustassa tai sen läheisyydessä. Keskeisimmällä paikalla sijaitsee Cumulus Kaisaniemi, joka toimii aivan Helsingin ydinkeskustassa. Lähellä keskustaa sijaitsevat myös Cumulus Hakaniemi ja Cumulus Kallio, jotka molemmat sijaitsevat parin kilometrin säteellä ydinkeskustasta. Helsingin Cumulus-hotelleista kauimpana keskustasta sijaitsee Cumulus Meilahti, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Cumulus-hotellit ovat täydenpalven hotelleja, jotka ovat kuitenkin tunnettuja edullisesta hintatasostaan. Erityisen edullista Cumulus-hotellissa majoittuminen on sillon kun huoneen varaa hyvissä ajoin, sillä hotelliketju tarjoaa huomattavia ennakkovaraajan etuja. Edullisimmillaan kahden hengen huone Helsingin Cumulus-hotelleista voi irrota jopa alle 60 eurolla yöksi.

Helsingin Cumulus-hotellit sijaitsevat osoitteissa Tukholmankatu 2, Läntinen Brahenkatu 2, Siltasaarenkatu 14 ja Kaisaniemenkatu 7. Cumulus-hotellit kuuluvat Restel-konserniin, joka on Suomen suurin hotelli- ja ravintola-alan yritys.

» Restelin varausjärjestelmä

Hotel Arthur

Myös Hotel Arthur tarjoaa hotellimajoitusta Helsingissä kohtuulliseen hintaan. Tämä perinteikäs kolmen tähden hotelli sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa, vain 300 metrin päässä Helsingin päärautatieasemalta.

Hotel Arthurissa on tarjolla majoitusta 1-4 hengen huoneissa. Huoneita on saatavilla erilaisilla varustetasoilla, edullisimpia ovat säästöluokan huoneet. Hotellin palveluihin lukeutuvat mm. kolme saunaa, ravintola ja kokoustilat.

Kahden hengen huone Hotel Arthurista maksaa tyypillisesti noin 100-150 euroa yöltä sisältäen aamupalan. Hotellin toimintaa pyörittää Helsingin nuorten miesten kristillinen yhdistys ja sen tuottoja ohjataan mm. järjestön nuorisotoiminnan tukemiseen.

Hotel Arthur löytyy osoitteesta Vuorikatu 19.

» Hotel Arthur

Hotel Anna

Keskieurooppalaistyylinen Hotel Anna lukeutuu myös edullista majoitusta Helsingissä tarjoaviin hotelleihin. Vuodesta 1985 toiminut hotelli sijaitsee rauhallisella alueella Punavuoren kaupunginosassa, kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta.

Hotel Annassa on 64 viihtyisää hotellihuonetta, joista suurin osa on uusittu vuonna 2010. Tarjolla on eritasoisia huoneita 1-4 hengelle. Kahden hengen standard-tason huone maksaa hotellissa tyypillisesti noin 80-120 euroa yöltä. Hotellin palveluihin lukeutuvat kokoushuone ja tilaussauna.

Hotel Anna sijaitsee osoitteessa Annankatu 1.

» Hotel Anna


Hostellit ja huoneistot

Forenom

Forenomin kalustetut huoneistot, huoneistohotellit sekä hostellit ovat yksi vaihtoehto edullista majoitusta Helsingistä etsivälle. Forenomilla on Helsingissä kaksi huoneistohotellia, kaksi hostellia ja useita kalustettuja asuntoja.

Forenomin huoneistohotellit sijaitsevat Helsingin keskustassa osoitteessa Eerikinkatu 24 sekä Herttoniemessä osoitteessa Hitsaajankatu 12. Huoneistohotelleissa on tarjolla 1-4 hengen huoneita. Huoneiden varustukseen kuuluvat jääkaappi, kahvin- ja vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Osassa huoneita on myös minikeittiö keittolevyineen.

Hostelleja Forenom pyörittää Helsingissä Merihaassa osoitteessa Haapaniemenkatu 7-9 sekä Pitäjänmäessä osoitteessa Kornetintie 10. Lisäksi Forenomilla on pääkaupunkisedulla kaksi hostellia Vantaalla ja yksi Espoossa. Hosteilleissa on tarjolla 1-2 hengen huoneita, joiden varustukseen kuuluvat mm. jääkaappi ja televisio. WC- ja kylpyhuonetilat löytyvät hostellien yhteisistä tiloista.

» Forenom

SweetDream Guesthouse

Helsingin Kallion kaupunginosassa toimiva SweetDream Guesthouse on pieni, vain viidestä huoneesta koostuva hostelli.

SweetDream Guesthouse tarjoaa majoitusta kahden hengen huoneessa, neljän hengen huoneessa sekä ns. dorm-huoneissa. Kahden hengen huone hostellissa maksaa noin 70 euroa yöltä. Dorm-majoitus maksaa noin 30 euroa per henki yöltä.

Hostelli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella osoitteessa Hämeentie 21 G. Esimerkiksi Sörnäisten metroasemalle on vain 150 metrin matka hostellilta.

» SweetDream Guesthouse

Eurohostel

Eurohostel on suosittu ja edullinen majoitusvaihtoehto Helsingin keskustan kupeessa. Katajanokalla sijaitseva hostelli tarjoaa budjettiluokan majoitusta yhden-, kahden- ja kolmen hengen huoneissa. Lisäki tarjolla on myös perhehuoneita ja vuodepaikkoja.

Suurena hostellina Eurohostel tarjoaa asukkailleen myös monipuolisen valikoiman erilaisia palveluita. Asukkaiden käytössä ovat mm. itsepalvelukeittiöt, itsepalvelupesula, ravintola ja kaksi saunaa.

Kahden hengen huone Eurohostellissa kustantaa noin 60 euroa yöltä. Eurohostel sijaitsee osoitteessa Linnankatu 9.

» Eurohostel

CheapSleep Helsinki

CheapSleep Helsinki on vuodesta 2012 toiminut hostelli, joka toimii Vallilan kaupunginosassa. Helsingin keskustaan on matkaa hostellilta noin kolme kilometriä.

CheapSleepin asiakkaat voivat yöpyä kahden hengen huoneissa, joita hostellissa on kymmenen kappaletta. Osassa huoneita on oma suihku ja wc. Lisäksi tarjolla on vuodepaikkoja ns. dorm-huoneissa. Hostellin asiakkaiden käytössä on itsepalvelukeittiö ja oleskelualue.

Kahden hengen huone CheapSleepissä maksaa noin 60-70 euroa yöltä. Vuodepaikka dormista irtoaa noin 20 eurolla. CheapSleep Helsinki sijaitsee osoitteessa Sturenkatu 27B.

» CheapSleep Helsinki


Hotellit Helsingissä

Hotels.com