Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Alicanten lentokenttä

Lentokenttäopas: Alicanten lentokenttä

Alicanten lentokenttä

Alicanten lentokenttä (ALC) on moderni lentokenttä noin 10 kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Lentokentän kautta kulkee vuosittain yli 10 miljoonaa matkustajaa. Kenttä palvelee Alicanten ohella lukuisia muita Costa Blancan suosittuja lomakohteita. Alicanten sijaan monet matkailijat suuntaavat lentoasemalta esimerkiksi Torreviejaan tai Benidormiin.

Alicanten lentokentästä on muodostunut viime vuosina merkittävä tukikohta halpalentoyhtiöille. Esimerkiksi RyanAir ja EasyJet lentävät Alicantesta kymmeniiin kohteisiin eri puolilla Eurooppaa. Myös Suomesta on tarjolla suoria lentoja Alicanteen. Helsingistä Alicanteen lentävät lentoyhtiöt Norwegian ja Finnair. Yhden vaihtolennon avulla Suomesta voi matkustaa Alicanteen useiden muidenkin yhtiöiden lennoilla.


Kulkuyhteydet lentokentältä

Bussit Alicanteen

Edullisin tapa siirtyä Alicanten lentokentältä kaupungin keskustaan on bussi. Vuonna 2017 bussimatka kustantaa aikuiselta 3,85 euroa suuntaansa. Lentokentän ja Alicanten keskustan välillä liikennöi paikallisliikeenteen bussi nro. C6. Noin 20 minuutin vuorovälillä liikennöivä bussi taittaa matkan lentokentältä Alicanten rautatieasemalle noin puolessa tunnissa.

Paikallisbussien pysäkki sijaitsee lentoaseman 2-tason ulkopuolella eli samalla tasolla, jossa sijaitsee lähtevien matkustajien alue. Saapuvat matkustajat saapuvat lentokentän 0-tasolle, eli löytääksesi paikallisbussien pysäkin sinun tulee siirtyä hissillä tai liukuportailla kahta tasoa ylemmäksi. Lentokentällä sijaitsee myös erillinen tilausbussien laiturialue tasolla -2, jonne johtavat opasteet vievät helposti harhaan paikallisbussien pysäkkiä etsivää.

Bussit muualle

Alicanten lisäksi lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä mm. Benidormiin, Torreviejaan, Elcheen ja Murciaan.

Merkittävä osa Alicanteen lentävistä suomalaisista suuntaa lentokentältä Torreviejan kaupunkiin, joka on sekä suosittu lomakohde että myös pysyvä asuinpaikka monille suomalaisille. Torreviejaan kulkee busseja lentokentältä klo. 10-20 välisenä aikana kahden tunnin vuorovälillä. Torreviejaan on matkaa noin 40 kilometriä Alicanten lentokentältä. Bussilippu aikuiselta maksaa 6,92 euroa suuntaansa.

Costa Blancan suosituimpaan lomakaupunkiin Benidormiin on myös tarjolla suoria bussivuoroja Alicanten lentokentältä. Bussit Benidormiin lähtevät lentokentältä tasatunnein klo. 8-23 välisenä aikana. Bussimatka Benidormiin maksaa aikuiselta 9,45 euroa suuntaansa. Benidormiin on matkaa Alicanten lentokentältä noin 60 kilometriä.

Bussit Torreviejaan ja Benidormiin lähtevät lentokentän 2-tason ulkopuolelta samalta pysäkiltä, jolta paikallisbussit Alicanteen lähtevät.

Taksit lentokentällä

Koska lentokentältä on matkaa Alicanten keskustaan vain 10 kilometriä, on myös taksi varsin kohtuuhintainen tapa matkustaa Alicanteen. Taksimatka lentokentältä Alicanten juna-asemalle maksaa noin 20 euroa. Useamman hengen seurueelle taksi ei siis välttämättä tule henkeä kohden juurikaan bussia kalliimmaksi. Lentokentän taksipysäkki sijaitsee 0-tasolla eli saapuvien matkustajien tasolla. Yleensä takseja on tarjolla riittävästi ja kyytiin pääsee nopeasti.


Palvelut lentokentällä

Alicanten lentokentän palvelut ovat monipuoliset. Kentällä on laaja ravintola- ja kahvilavalikoima sekä varsin hyvät ostosmahdollisuudet.

Lentokentän yleisellä puolella ruokailu onnistuu esimerkiksi Tapas baarissa tai Burger Kingissä. Lähtevien matkustajien puolella voi myös ruokailla, nauttia kahvia, virvokkeita tai pikkupurtavaa lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Esimerkiksi Starbucks-kahvila ja pikaruokaravintola Subway palvelevat lähtevien matkustajien puolella.

Auton vuokraaminen lentokentällä onnistuu myös kätevästi. Tunnetuista autovuokraamoista lentokentällä toimivat mm. Avis, Europcar ja Hertz.

Alicanten lentokentän yhteydessä ei toimi yhtään hotellia. Lähimmät hotellit löytyvät kuitenkin vain parin kilometrin päässä lentokentästä. Esimerkiksi Holiday Inn Elche toimii noin 3 kilometrin päässä lentokentästä. Moderni hotelli soveltuu hyvin rentouttavaan yöpymiseen ja voimien keräämiseen seuraavan päivän lentoa varten.

Alicanten hotellitarjontaan voi tutustua tarkemmin Hotels.com -sivustolla.


Hotellit Alicantessa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers