Matkakohteet: USA

USA - matkailu & matkakohteet

Grand Canyon, Arizona, USA
Grand Canyon, Arizona

Asukasluku: n. 309 miljoonaa
Pääkaupunki: Washington, DC (n. 550 000 asukasta)
Pinta-ala: 9 826 630 km²
Valuutta: Yhdysvaltain dollari
Viralliset kielet: ei ole (käytännössä englanti)

USA on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan maailman kolmanneksi suurin valtio. 50 osavaltiosta koostuva maa ulottuu Alaskan arktisilta alueilta aina Floridan trooppiseen eteläkärkeen asti. USA:ssa sijaitsee useita maailman merkittävimpiin kuuluuvia metropoleja, mutta maassa on myös runsaasti lähes koskematonta luontoa.

Matkailijan näkökulmasta USA on varmasti yksi mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista maista. Matka USA:han voi sisältää niin rantaelämää, suurkaupunkien sykettä kuin erämaan rauhaakin - vaihtoehtoja valtavassa maassa riittää.

USA:n suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin lukeutuvat mm. New York, San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles, San Diego sekä pääkaupunki Washington DC. Suosituimmat rantakohteet taas sijaitsevat Floridan ja Kalifornian osavaltioissa. Luontomatkailija voi sen sijaan suunnata vaikkapa Kalliovuorten jylhiin maisemiin tai esimerkiksi Alaskan puhtaaseen luontoon.


Matkakohteita USA:ssa:
New York

New York

USA:n suurin kaupunki on sykkivä metropoli, joka ei nuku koskaan. Esittelyssä New York matkakohteena ja New Yorkin upeimmat nähtävyydet.