Matkakohteet: Suomi: Tampere

Tampereen yöelämä

Tampereen yöelämä

Tampereen yöelämä on vilkasta ja monipuolista, kuten suurelta opiskelijakaupungilta sopii olettaakin. Tarjolla on monipuolinen valikoima klubeja, yökerhoja ja discoja, joiden joukosta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiselle. Esittelemme tässä artikkelissa Tampereen parhaat bilepaikat!


Yökerhot ja menomestat nuorille

Tampereelta löytyy useita nuorille aikuisille suunnattuja bilepaikkoja, joissa voi juhlia hyvän musiikin parissa aamun pikkutunneille saakka.

Koskikeskuksen ravintolamaailma

Koskikeskuksessa sijaitseva ravintolamaailma (K18) on yksi Tampereen yöelämän kiistattomista keskipisteistä. Ravintolamaailmassa toimii kaksi yökerhoa, Ranta ja Poro.

Koskikeskuksen alakerrassa sijaitseva Ranta on nuorten suosima yökerho, jonka suuri terassi avautuu Ratinansuvannon upeisiin maisemiin. Kesällä ravintolan terassi onkin kaupungin suosituimpia kohtaamispaikkoja.

Rannasta voi nousta liukuportaita pitkin pari kerrosta ylempänä sijaitsevaan Poroon, lappilaistyyliseen ravintolaan, joka muuntautuu illalla yökerhoksi. Myös Porosta löytyy terassi, jossa voi ihailla Ratinansuvannon maisemia kylmiä juomia nautiskellen. (Hatanpäänvaltatie 1, Koskikeskus)

Semafori

Perinteikäs ravintola Semafori voi edelleen hyvin ja viihdyttää juhlakansaa Tampereen rautatieaseman yhteydessä. Päivisin lounaspaikkana ja pubina toimiva Semafori muuntautuu öisin (ke-la) vauhdikkaaksi yökerhoksi. Semaforissa esiintyy usein myös Suomen huippunimiin lukeutuvia artisteja. Ikäraja Semaforiin on K18. (Rautatienkatu 25)

Lola Club

Aivan Tampereen Keskustorin kupeessa toimiva Lola Club on omalaatuinen bilebaari, jossa voit juhlia dj:n soittaman musiikin tahdissa vaikka aamuun asti. Yökerhosta löytyy myös karaoke, jossa on mahdollista esittää omat tulkintansa suosikkikappaleistaan tai halutessaan voi tyytyä vain nauttimaan muiden esityksistä. Lola on tunnettu kohtuullisesta hintatasostaan ja on siksikin suosittu bilepaikka erityisesti nuorten tamperelaisten keskuudessa. Ikäraja yökerhoon on K18 ja se on avoinna tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin. (Hallituskatu 8)

Heidi's Bier Bar

Hämeenkadun länsipäässä sijaitseva Heidi's Bier Bar tuo puolestaan Tampereelle Oktoberfestin, jota juhlitaan ympäri vuoden. Laaja olut- ja drinkkivalikoima sekä perinteisiin tirolilaisvaatteisiin pukeutuneet tarjoilijat johdattelevat saksalaisen oluttuvan iloiseen tunnelmaan. Heidi's Bier Barin musiikkitarjonta pitää sisällään niin suomalaisia, saksalaisia kuin kansainvälisiäkin hittejä. Heidi's Bier Bar on avoinna maanantaista lauantaihin. Ikäraja ma-to K18 ja pe-la K20. (Hämeenkatu 24)

Bucket Bar & Minigolf

Hieman erilaisia illanviettomahdollisuuksia tarjoilee puolestaan Bucket Bar & Minigolf Hämeenkadun itäpäässä. Tässä ainutlaatuisessa konseptissa yhdistyvät minigolf ja yökerhomeininki. Illan voi Bucketissa aloittaa kisailemalla kavereita vastaan 20-reikäisellä minigolf-radalla, jonka jälkeen voikin siirtyä sujuvasti tanssilattialle nauttimaan dj:n soittamasta musiikista. Minigolfin lisäksi Bucketissa on mahdollista pelata myös muita pelejä, kuten pingistä. Ikäraja on ke-to K18 ja pe-la K20. (Hämeenkatu 10)


Yökerhot ja klubit aikuiseen makuun

Ilves Bar & Night

Ilves Bar & Night (K22) lukeutuu kaupungin tyylikkäimpiin yökerhoihin ja on etenkin noin 25 - 40 -vuotiaiden tamperelaisten suosiossa. Sokos Hotel Ilveksen yhteydessä toimivassa yökerhossa pääset nauttimaan tanssihiteistä ja erilaisista klubi-illoista. Myös live-esiintyjiä nähdään Ilveksessä säännöllisesti. (Hatanpäänvaltatie 1)

Viihdemaailma Ilona

Tampereen yöelämän trendikkäimpiin menopaikkoihin kuuluva Viihdemaailma Ilona (K24) on myös erittäin suosittu illanviettopaikka. Tarjolla on monipuolisia yökerhoelämyksiä, sillä Ilonasta löytyy neljä erityylistä baaria (live club, drinkkibaari, pub ja karaoke) sekä ruokaravintola. (Verkatehtaankatu 3)

H5 Bar & Cellar

H5 Bar & Cellar (K22) Hämeenkadun itäpäässä on ottanut nopeasti paikkansa Tampereen yöelämässä. Kesällä 2018 avattu yökerho ja baari houkuttelevat viettämään iltaa tyylikkäissä, mutta rennoissa puitteissa. H5:n katutasossa sijaitseva baari on sopiva paikka vaikkapa After Work -oluiden ja -drinkkien nauttimiseen, kun taas alakerrassa iltaa vietetään yökerhotunnelmissa. Tarjolla on usein livemusikkia ja myös pientä purtavaa on saatavilla yömyöhään saakka. (Hämeenkatu 5)

Henkka

Niin ikään Hämeenkadulla sijaitseva Henkka on myös tunnettu kohtaamispaikka Tampereen illassa ja yössä. Yläkerran urheilubaarista, alakerran karaokesta sekä takapihan terassialueesta koostuva Henkka tarjoaa mukavat puitteet niin tuopillisen nauttimiseen kuin pidemmänkin kaavan mukaiselle juhlimiselle. (Hämeenkatu 13)

Bricks

Myös yökerho Bricks (K22) löytyy Hämeenkadun varrelta. Bricksissä iltaa voi viettää yökerhopuolella viimeisimpien hittien tahdissa tai pubin puolella juomia nautiskellen. (Hämeenkatu 18)

Ihku Night Club & Karaoke

Hämeenkadulla länsipäästä löytyy taas Ihku Night Club & Karaoke (K20-K22), joka on karaokeravintolan ja yökerhon yhdistelmä. Ihkussa kuullaan usein myös live-musiikkia ja erityisesti viikonloppuisin Ihkun lavalla nähdään maamme eturivin artisteihin lukeutuvia esiintyjiä. (Hämeenkatu 23)

Klubi

Klubi on suosittu kohtaamispaikka etenkin rock-musiikista pitävien keskuudessa. Klubilla pääset nauttimaan kunnon live-musiikista ja hyvistä keikoista. Myös Klubin vieressä sijaitsevalla Pakkahuoneella järjestetään välillä suurempia musiikkitapahtumia. (Tullikamarinaukio 2)

Yo-Talo

Live-musiikkia on tarjolla myös Yo-Talolla, jonka lavalla voi nähdä sekä tuntemattomampia lahjakkuuksia että jo paikkansa vakiinnuttaneita huippuartisteja. Yo-talolla järjestetään usein myös erilaisia klubi- ja teemailtoja. (Kauppakatu 10)

Hotellit Tampereella

Hotels.com