Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Tampere

Tampereen puistot ja puutarhat

Kukkia Tampereen Koskipuistossa

Tampereen keskustassa ja keskustan läheisyydessä sijaitsee useita hyvin hoidettuja puistoja ja puutarhoja. Vehreät puistot ovat mukavia kävelyretkien kohteita, joissa voi irtautua kaupungin hälinästä. Aurinkoisina päivinä puistot täyttyvät eväsretkeläisistä ja auringosta nauttivista kaupunkilaisista.


Koskipuisto

Tampereen Koskipuisto

Tampereen puistoista keskeisimmillä paikalla sijaitsee Koskipuisto. Aivan kaupungin ytimessä, Tammerkosken rannalla, sijaitseva puisto on kesäisin suosittu kohtaamispaikka tamperelaisten keskuudessa.

Koskipuistossa on runsaasti penkkejä, joille on mukava on istahtaa nauttimaan kesäpäivästä. Puistosssa kasvavat vanhat lehtipuut antavat mukavasti suojaa kesän kuumimpana hellepäivinä. Koskipuistoa koristavat hyvin hoidetut istutukset ja puistoon on pystytetty myös kaksi patsasta.

Koskipuiston läheisyydessä toimii useita ravintoloita ja kahviloita, joiden terassit levittäytyvät puiston reunalle ja Tammerkosken rannoille.


Näsinpuisto

Nottbeckin suvun palatsi Näsinpuistossa

Tampereen keskustan kupeessa sijaitseva Näsinpuisto lukeutuu Tampereen upeimpiin puistoihin.

Näsinpuisto on muodostettu pienen kukkulan päälle, jonka korkeimmalla kohdalla sijaitsee Näsilinna niminen palatsi. Vuonna 1898 valmistunut palatsi toimi aikanaan Nottbeckien suvun asuntona. Historiaa huokuva rakennus on vaikuttava nähtävyys, jonka sisätiloissa on myös mahdollista vierailla. Näsilinnan tiloissa toimii nykyään museo, kahvila ja ravintola.

Nottbeckien palatsin lisäksi Näsinpuistossa riittää muutakin nähtävää. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat mm. puiston reunalla sijaitseva komea suihkulähde sekä höyrylaiva Kurun onnettomuuden muistoksi puistoon pystytetty suurikokoinen patsas.


Arboretum

Tampereen Arboretum

Pyhäjärven rannalla Tampereen Hatanpäällä sijaitseva Arboretum on upeista istutuksistaan tunnettu puistoalue. Vehreässä puistossa kasvaa lukuisia puulajeja, pensaita ja erilaisia kukkakasveja. Arboretumin suosituin nähtävyys on ruusutarha, jossa kasvaa kymmeniä eri ruusulajikkeita.

Arboretumiin on matkaa Tampereen keskustasta noin kolme kilometriä. Alueen lähelle on mahdollista matkustaa bussilla Tampereen keskustasta tai vaihtoehtoisesti matkan voi taittaa kävellen. Busseista lähimmäksi Arboretumia kulkevat linjat nro. 11, 21, 32 ja 33. Kävellen Arboretumiin voi saapua Tampereen keskustasta esimerkiksi Pyhäjärven rannassa kulkevaa kävelytietä pitkin.

Arboretumin alueella toimii kesäisin kahvila, josta voi ostaa pientä purtavaa ja virvokkeita. Vierailu Arboretumissa on maksutonta.


Viikinsaari

Laiva matkalla Viikinsaareen

Tampereen Pyhäjärvellä sijaitseva Viikinsaari on vehreä keidas 20 minuutin laivamatkan päässä kaupungin keskustasta.

Viikinsaari on suosittu vierailukohde, joka soveltuu täydellisesti rentouttavan kesäpäivän viettämiseen. Saaressa vierailijoiden käytössä ovat grillikatos, uimaranta, minigolfrata ja pelikenttiä, joilla voi pelata esimerkiksi jalkapalloa. Viikinsaaren vierailijoita palvelevat myös kioski ja ravintola.

Laivat liikennöivät Viikinsaareen Tampereen Laukontorilta kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin asti.


Pyynikki

Hiekkarantaa Tampereen Pyynikillä

Tampereen keskustan tuntumassa sijaitseva Pyynikinharju sekä Pyhähärven rannalle levittäytyvät Pyynikin hiekkarannat lukeutuvat Tampereen upeimpiin virkistysalueisiin. Pyynikinharjulla kulkevat lenkkipolut tarjoavat yhtä aikaa mahdollisuuden kuntoiluun ja upeiden maisemien ihailuun.

Pyyninkinharjun huipulla sijaitseva näkötorni ja Pyhäjärven rantamaisemissa sijaitseva Pyynikin kesäteatteri ovat suosittuja vierailukohteita Pyynikillä.

Hotellit Tampereella

Hotels.com