Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Tampere

Tampereen tunnelmallisimmat kahvilat

Kahvila

Tampereella toimii useita viihtyisiä kahviloita. Tarjolla on ketjukahviloiden lisäksi monia persoonallisia pikkukahviloita. Kokosimme tähän artikkeliin valikoiman Tampereen tunnelmallisimpia kahviloita.


Kahviloita Tampereella

Amurin helmi toimii historiallisen Amurin työläiskorttelin yhteydessä. Kahvilassa voi aistia vanhan ajan tunnelman ja myös tuotteet ovat pääasiassa 1920-luvun reseptein tehtyjä. Aamuisin kahvilassa on tarjolla aamupalaa ja lounasaikaan on mahdollista nauttia keittolounasta. Satakunnankatu 49.

Cafe Europa on trendikäs eurooppalaishenkinen kohtaamispaikka, joka on avoinna iltamyöhään asti. Kahvila on sisustettu antiikkihuonekaluilla, tauluilla ja taide-esineillä, jotka luovat kahvilaan ainutlaatuisen tunnelman. Asiakkaat voivat nauttia Cafe Europassa erikoiskahveja ja ruokalistalta löytyy eurooppalaisia herkkuja, kuten focaccioita ja salaatteja. Viikonloppuiltaisin asiakkaita viihdyttävät dj:t ja live-bändit. Aleksanterinkatu 29.

Kahvila Runo on lämminhenkinen kahvila, jossa on aina tarjolla runoutta luettavaksi. Mokkamestareiden kahvin lisäksi tarjolla on itse leivottuja herkkuja, kuten kakkuja ja piirakoita. Ojakatu 3.

Kahvisalonki on tunnelmallin pikkukahvila Tampereen keskustassa. Kahvilan suosituimpiin herkkuihin lukeutuvat mm. mutakakku ja korvapuustit. Leivonnaisten ja kahvin lisäksi Kahvisalongissa on myynnissä kauniita sisustus- ja lahjatavaroita. Satakunnankatu 19.

Cafe Siilinkari on toiminut Tampereen keskustassa jo vuodesta 1960. Kaikkien tamperelaisten tuntema kahvila onkin suosittu kohtaamispaikka Hämeenkadun varrella. Aamuisin kahvilassa on tarjolla aamiaisbuffet ja lounasaikaan on tarjolla keittolounas kohtuulliseen hintaan. Hämeenkatu 9.

Kuparitalon Vohvelikahvila Tuomiokirkonkadulla on kauniiseen vanhan ajan tyyliin sisustettu kahvila, jossa pääsee herkuttelemaan suussa sulavilla vohveliherkuilla. Tarjolla on sekä makeita että suolaisia vohveleita. Tuomiokirkonkatu 34.

Pyynikin näkötornin kahvila sijaitsee Pyynikinharjulle vuonna 1929 valmistuneen näkötornin yhteydessä. Suosittu kahvila on tunnettu ennenkaikkea herkullisista munkeistaan. Kahvilassa vierailun yhteydessä kannattaa nousta myös näkötornin huipulle ihailemaan sieltä avautuvia maisemia. Näkötornintie 20.

Ojakadun Vohvelikahvila sijaitsee Tampereen pienimmässä kivitalossa. Kahvilan valikoimissa on erilaisia makeita ja suolaisia vohveleita. Herkkujen lisäksi asiakkaat voivat nauttia kahvilan tiloissa esillä olevasta taiteesta. Ojakatu 2.

Espresso House on ruotsalainen kahvilaketju, joka toimii kahden kahvilan voimin myös Tampereella. Espresso Housen asiakkaat voivat nauttia monipuolisesta kahvi-, tee- ja kylmien juomien valikoimasta sekä leivonnaisista, salaateista ja muista herkuista. Kahvilat on sisustettu olohuonemaisesti, niin että niissä viihtyy pidempäänkin. Tampereen Espresso House -kahvilat sijaitsevat Stockmannin yhteydessä osoitteessa Tuomiokirkonkatu 26-28 ja kauppakeskus Ratinassa osoitteessa Vuolteenkatu 1.


Kesäkahvilat Tampereella

Ympäri vuoden toimivien kahviloiden lisäksi Tampereella toimii useita kesäkahviloita, joissa on mukava nauttia leppoisasta kesätunnelmasta.

Laukontorin kesäkahvilat kuuluvat oleellisena osana monen tamperelaisen kesänviettoon. Tampereen keskustassa Ratinan suvannon rannalle avautuva tori täyttyy kesäisin monenlaisista kahvila- ja ravintolakojuista. Tarjolla on esimerkiksi munkkeja, pullaa, vohveleita, croissantteja, salaatteja ja sämpylöitä myyviä kojuja. Lisäksi tarjolla on ruokaa isompaankin nälkään, kuten hot dogeja ja mustaa makkaraa.

Tammelantori on toinen kesäkahviloistaan tunnettu tori Tampereella. Keskustan itäpuolelta löytyvällä torilla toimii mm. lukuisia grillikioskeja ja kesäkahviloita, joiden terassit täyttyvät kesäisin kaupunkilaisista. Kahvin lisäksi tarjolla on mm. pullaa, sämpylöitä, makkaraa, hampurilaisia ja muikkuja. Aamukahvit Tammelantorilla on perinteinen tapa aloittaa kesäpäivä Tampereella.

Kahvila Arboretum on Tampereen Arboretumilla toimiva kesäkahvila, joka sijaitsee upeissa maisemissa Pyhäjärven rannalla. Viihtyisän pikkukahvilan terassilla on mukava nauttia kesäisestä päivästä ja Arboretumin kukkaloistosta. Kahvilassa on tarjolla perinteisiä kahvilaherkkuja, kuten munkkeja ja jäätelöä. Kahvila Arboretum on avoinna toukokuusta syyskuuhun.

Hotellit Tampereella

Hotels.com