Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Tampere

Tampereen italialaiset ravintolat

Pizza

Tampereella toimii useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä italialaisen keittiön herkkuja. Herkullista risottoa, pizzaa tai pasta-annosta etsivä löytää varmasti mieleisensä aterian Tampereelta.

Olemme koonneet tähän artikkeliin valikoiman Tampereen parhaita italialaistyylisiä ravintoloita. Kaikki artikkelissa esitellyt ravintolat ovat auki sekä lounasaikaan että iltaisin. Artikkelissa mainitut hinnat ovat normaalihintoja, lounasaikaan ruokailu on yleensä edullisempaa.Pizzeria Napoli

Napoli on Tampereen vanhin pizzeria ja yksi kaupungin suosituimmista italialaistyyppisistä ravintoloista. Jo yli 40 vuoden ajan toiminut pizzeria on kuuluisa etenkin yli 100:n pizzan listastaan, josta löytyy varmasti pizza jokaiseen makuun. Pizzojen lisäksi Napolin menussa on tarjolla myös herkullisia pasta-annoksia sekä kevyempänä vaihtoehtona salaattiannoksia. Hintatasoltaan Napoli on varsin edullinen, pizzat ja pasta-annokset maksavat noin 12-15 euroa. Napolin herkulliset pizzat houkuttelevat asiakkaita usein jonoksi asti, joten ravintolassa vierailuun on syytä varata riittävästi aikaa.

Pizzeria Napoli sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 31.

» www.pizzerianapoli.fi


Ristorante Il Siciliano

Ristorante Il Siciliano on Etelä-Italian tunnelmaa huokuva ravintola Tampereen keskustassa. Ravintola tarjoaa monipuolisen valikoiman italialaistyylisiä alkuruokia, salaatteja ja pääruokia. Ravintolan listalta löytyy mm. erilaisia keittoja, risottoja, liharuokia, pizzoja ja pasta-annoksia. Jälkiruoaksi on puolestaan saatavilla tunnettuja italialaisia herkkuja, kuten Panna Cottaa ja Tiramisua. Ravintolan hintataso on kohtuullinen, sillä esimerkiksi pizzat ja pastaruoat maksavat noin 15 euroa annokselta.

Il Siciliano sijaitsee Siperian liikekeskuksessa, osoitteessa Itäinenkatu 5-7.

» siciliano.fi


Pizzeria Luca

Tampereen Frenckellin Aukiolla sijaitseva Luca on roomalaisen pizzamestarin Luca Platanian perustama pizzeria, jossa voi nauttia perinteisin italialaisin menetelmin valimistettuja pizzoja. Ravintolan menu pitää sisällään huolella mietittyjä pizzoja, joissa korostuvat laadukkaat Italialle tyypilliset raaka-aineet. Pizzojen lisäksi Luca tarjoilee italialaisia alkupaloja ja salaatteja. Lucassa pizzojen hintataso on noin 14-18 euroa.

Pizzeria Luca löytyy osoitteesta Frenckellin Aukio 4.

» pizzerialuca.fi


Trattoria Tammerin Puisto

Trattoria Tammerin puisto on tasokas ja tunnelmallinen ravintola, jonka menu pitää sisällään italialaisen keittiön parhaita antimia. Ravintolan asiakkaat voivat herkutella esimerkiksi italialaisilla alkupaloilla, pizzoilla, risotoilla tai pasta-annoksilla. Pääruokien hinnat liikkuvat 20 euron molemmin puolin. Ravintolan jälkiruokavalikoima pitää sisällään tunnetuimpia italialaisia jälkiruokia, kuten tiramisua ja italialaista jäätelöä. Trattorian erikoisuus on "La tavola italiana" - kolmen ruokalajin ja lisukkeet sisältävä monipuolinen kattaus, josta riittää jaettavaa useammallekkin hengelle.

Ravintola sijaitsee Hotelli Tammerin yhteydessä osoitteessa Satakunnankatu 13.

» www.raflaamo.fi/fi/tampere/trattoria-tammerin-puisto-tampere


Ravintola Piemonte

Italialaisesta keittiöstä vaikutteita ottava viinibaari ja ravintola Piemonte tarjoilee herkullisia pasta- ja risottoruokia Tampereen Sorin aukiolla. Ravintolan tiheään vaihtuvalta a'la carte- listalta löytyy kerrallaan muutamia huolella valittuja pasta- ja risottoannoksia. Pääruokien hintataso on noin 15-25 euroa. Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla vaihtuvia italialaistyyppisiä ruokia ja lauantaisin Piemontessa nautitaan italialaista brunssia. Ruoan ohella Piemontessa voi nauttia laadukkaista viineistä, joita ravintolan listalta löytyy noin sata erilaista.

Ravintola Piemonte sijaitsee osoitteessa Suvantokatu 9.

» www.piemonte.fi


Sitko Pizza & Bar

Laadukkaista pizzoistaan tunnettu Sitko on myös hyvä vaihtoehto pizzanhimon tyydyttämiseen Tampereella. Talon omasta hapanjuuresta ja laadukkaista jauhoista tehty pohja on Sitkon pizzojen perusta. Ravintolan listalta löytyy useita erilaisia pizzoja, joissa korostuvat laadukkaat raaka-aineet. Tarjolla on myös vegaaneille sopivia vaihtoehtoja. Pizzojen hinnat Sitkossa liikkuvat noin 15 euron paikkeilla. Sitkosta löytyy lisäksi monipuolinen valikoima oluita, jotka sopivat hyvin pitsan kanssa nautittaviksi.

Sitko sijaitsee osoitteessa Näsilinnankatu 22.

» www.ravintolasitko.fi


Hotellit Tampereella

Hotels.com