Matkakohteet: Viro: Tallinna: vanhakaupunki

Tallinna - Vanhakaupunki ja historialliset nähtävyydet

Pyhän Olavin kirkko, Tallinna
Pyhän Olavin kirkko kohoaa vanhankaupungin kattojen yläpuolelle

Tallinna on eräs Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Vanhankaupungin alue on säilynyt lähes muuttumattomana jo useiden satojen vuosien ajan ja se onkin ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka kaduilla keskiaikaisen hansakaupungin hengen voi yhä tuntea.

Pyhän Olavin kirkko

Pyhän Olavin kirkko on Tallinnan korkein rakennus ja onpa se jopa ollut 1500-luvulla koko maailman korkein rakennus. 124 metrin korkeuteen kohoava kirkko on maamerkki, jota on vaikea olla huomaamatta vieraillessaan Tallinnassa.

Noin 60 metrin korkeudessa kirkontornissa on näköalatasannne, josta on upeat näkymät vanhaankaupunkiin. Alunperin kirkko on ollut nykyistäkin korkeampi, mutta 159 metrin korkeuteen kohonnut alkuperäinen kirkontorni tuhoutui tulipalossa vuonna 1820.

Raatihuoneentori

Tallinnan vanhankaupungin keskus on elämää täynnä oleva aukio, jota reunustavat kesäisin lukuisat ravintoloiden terassit. Talvella joulunaikaan aukiolle tuodaan komea joulukuusi, mikä on ollut tapana jo keskiajalta lähtien. Aukion reunalla sijaitsevan raatihuoneen keskiajalla käytössä olleeseen tähystystorniin voi myös kiivetä pientä maksua vastaan ihailemaan vanhankaupungin maisemia. Jyrkät portaat eivät tosin sovellu huonokuntoiselle.

Muurit ja linnoitukset

Pitkän Hermannin Torni, Tallinna
Pitkän Hermannin torni Tallinnan vanhassakaupungissa.

Tallinnan ympärille on 1200-luvulta alkaen rakennettu mittavat linnoitukset jotka ympäröivät aikanaan koko vanhankaupungin. Tehokas puolustusjärjestelmä käsitti aikanaan jopa 4 kilometriä muureja ja yhteensä 46 tornia. Tänä päivänä muuria on jäljellä n. 2km ja torneja 26 kappaletta. Eräs komeimmista torneista on nimeltään Pitkä Hermanni (Pikk Hermann). Pitkän hermannin huippu kohoaa 50 metrin korkeuteen asti.

Hotellit Tallinnassa

Hotels.com