Matkakohteet: Viro: Tallinna: näköalapaikat

Tallinnan näköalapaikat

Tallinnan tornitaloja
Näkymä Kohtu-kadun näköalapaikalta Toompean mäellä.

Tallinnasta löytyy useita näköalapaikkoja, joista käsin voi ihailla kaupunkia sen kattojen yläpuolelta. Olemme koonneet tähän artikkeliin Tallinnan upeimpia näköalapaikkoja.

Näköalapaikat korkeissa rakennuksissa

Lounge24, Radisson Blue (ent. Radisson Sas)

Radisson Blue -hotellin ylimmässä, 24. kerroksessa, sijaitseva Lounge24 on suurella terassilla varustettu näköalaravintola, joka on avoinna kaikille. Mikä olisikaan parempi tapa viettää vaikkapa lepohetki shoppailun lomassa, kuin suunnistaa tähän kattobaariin ja nauttia upeista näköaloista, samalla virkistäviä juomia nauttien. Maisemia voi ihailla myös baarin tunnelmallisista sisätiloista, mikäli keli ei suosi terassilla istuskelua.

Lounge24 ei peri sisäänpääsymaksua. Juomien hinnat tässä kaupungin upeimmilla näköaloilla varustetussa baarissa ovat suomen hintatasoon tottuneelle varsin kohtuullisia.

Pyhän Olavin kirkko

Aikanaan maailman korkeimman rakennuksen titteliä pitänyt kirkko on edelleen Tallinnan korkein rakennus, vaikka sen torni ei ylläkkään enää yhtä korkealle kuin keskiajalla. 1800-luvulla sattunut tulipalo tuhosi kirkon tornin ja tilalle rakennettu 124 metrin korkuinen nykyinen torni on 35 metriä alkuperäistä matalampi. Kirkon tornissa on yleisölle avoin näköalatasanne, josta on hyvät näköalat vanhaan kaupunkiin.

Raatihuoneen torni

Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevan keskiaikaisen raatihuoneen torniin pääsee myös kiipeämään pientä maksua vastaan. Kapeilla ikkunoilla varustettu torni ei ehkä ole näköalaltaan kaikkein paras, mutta kuitenkin käymisen arvoinen kohde, kunhan vain jalkalihaksesi ovat hyvässä kunnossa korkeiden rappusten kipuamista varten.

Näköalapaikat Toompean mäellä

Vanhankaupungin keskellä sijaitsevalta Toompean (eli yläkaupungin) mäeltä avautuu useammastakin kohtaa upeita näköaloja alakaupunkiin ja kauempana siintäviin moderneihin tornitaloihin. Suosituin näistä näköalapaikoista on Kohtu-kadulla sijaitseva näköalapaikka.

Hotellit Tallinnassa

Hotels.com