Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Ruotsi: Laskettelukeskukset

Ruotsin laskettelukeskukset

Laskettelukeskus Ruotsissa

Ruotsin laskettelukeskukset ovat houkuttelevia talvilomakohteita myös suomalaisille. Ruotsin tunturit ja hyvin hoidetut laskettelukeskukset ovat varteenotettava vaihtoehto Suomen Lapissa sijaitseville kohteille.

Matkustaminen Etelä-Suomesta Ruotsin laskettelukeskuksiin ei ole juuri sen vaikeampaa kuin Suomen Lappiinkaan. Matka taittuu kätevästi ensin autolautalla Tukholmaan ja Tukholmasta autolla laskettelukeskukseen. Jo muutaman tunnin ajomatkan päästä Tukholmasta löytyvät lähimmät suuret laskettelukeskukset. Ilman omaa autoakin on mahdollista matkustaa moniin keskuksiin, sillä tarjolla on suoria juna- ja bussiyhteyksiä Tukholmasta.

Esittelemme seuraavaksi Ruotsin suosituimpia laskettelukeskuksia.


Åre - Suuri ja kansainvälinen

Rinteiden lukumäärä: 103
Hissien lukumäärä: 110
Pisin rinne: 6 500 m
Korkeusero: 890 m
Etäisyys Tukholmaan: 614 km

Ruotsi maineikkain laskettelukeskus Åre sijaitsee Jämtlandissa Åreskutan-tunturin ympärillä. Suositun laskettelukeskuksen rinteet tarjoavat upeat olosuhteet lasketteluun ja talviurheiluun. Tarjolla on sekä kokeneille laskettelijoille haastetta tarjoavia rinteitä että helppoja aloittelijoillekin soveltuvia rinteitä.

Laskettelun lisäksi Åressa voi harrastaa monia muitakin aktiviteetteja. Esimerkiksi murtomaahiihdon ystävät voivat nauttia Åren valaistusta latuverkostosta. Muita tarjolla olevia aktiviteetteja ovat esimerkiksi moottorikelkkasafarit, koiravaljakkoajelut ja jääkiipeily.

Åre on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään. Laskettelukauden ollessa parhaimmillaan Åren kylän yöelämä lukeutuu koko Ruotsin vilkkaimpiin.

Kenen kannattaa matkustaa Åreen?

Åre on sopiva talvilomakohde kaikille laskettelusta kiinnostuneille. Sekä vasta-alkajat että kokeneet laskettelijat viihtyvät Åressa. Murtomaahiihdon ystäville on sen sijaan tarjolla parempiakin kohteita Ruotsissa. Vilkkaan yöelämän ansiosta Åre on myös niiden mieleen, jotka haluavat nauttia kansainvälisen tason After Ski -tunnelmasta.


Sälen - Monipuolinen talvilomakohde

Rinteiden lukumäärä: 153
Hissien lukumäärä: 100
Pisin rinne: 10 000 m
Korkeusero: 270 m
Etäisyys Tukholmaan: 420 km

Sälen on rinteiden lukumäärällä mitattuna Ruotsin suurin laskettelualue. Sälenin tunturialueella sijaitseva alue pitää sisällään neljä erilistä laskettelukeskusta. Alueella sijaitsevat laskettelukeskukset ovat nimeltään Lindvallen, Hundfjället, Högfjället ja Tandådalen.

Vähäisten korkeuserojen vuoksi Sälenin rinteet eivät tarjoa erityistä haastetta kokeneille laskettelijoille. Sen sijaan perheille, satunnaisille harrastajille ja vasta laskettelua opetteleville Sälenin loivat rinteet sopivat erinomaisesti. Rinteiden lisäksi Sälenin valttina ovat laajat reitit murtomaahiihdon harrastajille.

Talviurheilun lisäksi Sälenin alueella on tarjolla monia muitakin aktiviteetteja. Alueella voi esimerkiksi hurjastella mikroautoilla, harrastaa keilausta tai rentoutua kylpylässä. Sälenissä on sesonkiaikaan myös varsin vilkas yöelämä.

Kenen kannattaa matkustaa Säleniin?

Sälen sopii hyvin koko perheen talvilomakohteeksi. Monipuolisen aktiviteettitarjonnan ansiosta alueelta löytyy paljon tekemistä myös niille, jotka eivät ole intohimoisia laskettelijoita. Haastetta kaipaavien laskettelijoiden kannatta kuitenkin suunnata Sälenin sijasta mieluummiin Åreen.


Järvsö - Lasten suosikkikohde

Rinteiden lukumäärä: 19
Hissien lukumäärä: 8
Pisin rinne: 1950 m
Korkeusero: 220 m
Etäisyys Tukholmaan: 310 km

Järvsö on Ruotsin suurista laskettelukeskuksista eteläisimpiä. Matalien korkeuserojen vuoksi Järvsö ei tarjoa vaativille laskettelun harrastelijoille erityistä haastetta, mutta muille talviurheilun ystäville puitteet ovat varmasti riittävät.

Erityisen paljon huomiota Järvössä on käytetty lapsiperheiden viihtyvyyteen, sillä alueella on pelkästään lapsille varattu laaja hiihto- ja leikkialue. Lapsiperheiden kannalta Järvsön houkuttelevuutta lisää myös Järvsössä toimiva eläintarha Järvzoo, joka on auki ympäri vuoden.

Laskettelun lisäksi Järvsössä on tarjolla hyvät puitteet myös muuhun talviurheiluun. Etenkin murtomaahiihdon harrastajille Järvsö on mielenkiintoinen kohde, sillä alueella on yli 80 kilometrin latuverkosto. Järvsössä on myös tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja sekä erinomaiset ravintola- ja kahvilapalvelut. Järvsön houkuttelevuutta lisää suora junayhteys Tukholmasta, jonka ansiosta laskettelukeskuksessa on helppo vierailla ilman omaa autoakin.

Kenen kannattaa matkustaa Järvsöön?

Järvsö on lapsiperheen varma valinta. Laskettelua satunnaisesti harrastaville ja vaativillekin murtomaahiihdon harrastajille Järvsö sopii myös erinomaisesti. Sijaintinsa ansiosta Järvsössä on helppo vierailla lyhyenkin loman merkeissä, sillä matkoihin ei kulu liikaa aikaa.

Hotellit Ruotsissa

Hotels.com