Matkakohteet: Thaimaa: Phuket

Phuketin rannat

Kalliomuodostumia ja saaria Phuketissa

Phuketin paratiisimaiset rannat ovat varmastikin tärkein syy saaren suosioon matkakohteena. Tunnetuimpia ja suosituimpia rantoja ovat Phuketin läntisellä rannikolla sijaitsevat Patong Beach, Karon Beach ja Kata Beach. Näistä Patong on kaikista vilkkain ranta, Karon ja Kata ovat puolestaan hieman rauhallisempia ja soveltuvat siten paremmin myös lapsiperheille.


Phuketin suosituimmat rannat

Patong Beach on Phuketin rannoista kaikkein vilkkain. Rannalla on tarjolla paljon vesiurheilumahdollisuuksia ja rannan tuntumasta löytyy lukuisia ostosmahdollisuuksia aina pienistä kojuista ostoskeskukseen. Lisäksi Patong Beachilla on useita baareja ja ravintoloita. Patong Beach on myös yöelämän vilkas keskittymä. Kaiken kaikkiaan Patong sopii vilkkaasta ranta- ja yöelämästä pitävälle matkailijalle.

Karon Beach kuuluu saaren monipuolisimpiin ja suurimpiin rantakohteisiin. Karon Beach on kuitenkin hieman rauhallisempi rantakohde kuin suosituin Patong. Kohde onkin täydellinen vaihtoehto, kun haluaa lomailla lähellä, mutta kuitenkin hieman sivussa huvielämän keskipisteestä. Karon Beachilla on runsas valikoima ravintoloita, kauppakojuja ja putiikkeja sekä monipuolista viihdettä. Koska Karon Beachin ranta syvenee nopeasti, se ei sovellu aivan perheen pienimmille.

Kata Beachin kirkasvetiset ja matalat rannat ovat kolmesta suosituimmasta rannasta rauhallisimmat. Kata Beach jakautuu kahteen rantaan, jotka ovat Kata Noi (pienempi) ja Kata Yai (isompi). Kata Beach sopii hyvin etenkin rauhallisempaa lomaa etsiville ja lapsiperheille. Myös iltaelämä on Kata Beachilla rauhallisempaa. Täältä löydät kaiken mitä rentouttavaan lomaan tarvitset: hyvät hotellit, laajan ravintola- ja baarivalikoiman, erilaisia pikkukauppoja sekä runsaasti erilaista toimintaa ja retkimahdollisuuksia.


Phuketin rauhalliset rannat

Phuketista löytyy myös useita rauhallisia rantoja, jotka mahdollistavat auringosta nauttimisen rentouttavissa puitteissa.

Kamala Beach sijaitsee Patongista reilun 10 kilometrin päästä. Ranta on hyvin kaunis ja erinomainen kohde, jos haluaa lomailla rauhallisessa, kauniissa miljöössä. Rannan tuntumassa on pieni valikoima viihtyisiä ravintoloita, mutta useimmat ravintolat, baarit ja pikkukaupat sijaitsevat Kamalan kylässä. Kamala Beach sopii hyvin myös lapsiperheiden lomakohteeksi, sillä lähettyvillä sijaitsevat Phuket Fantasea huvipuisto ja Splash Jungle vesipuisto. Phuketin ostoskohteet, huvielämä ja retkikohteet sijaitsevat myös melko lähellä.

Surin Beach on ylellinen sekä rauhallinen lomakeidas, jossa pääsee nauttimaan hiljaisuudesta, upeista rannoista ja hyvätasoisista hotelleista kaukana suurimpien lomakohteiden vilinästä. Rannan tuntumassa on useita baareja ja ravintoloita, joista osa on todella tasokkaita.

Bangtao Beachin kuuden kilometrin mittaisella rannalla pääsee nauttimaan auringosta ja valkoisista hiekkarannoista rentouttavassa tunnelmassa, omassa rauhassa. Myös tämä kohde sopii koko perheen lomakohteeksi. Hotellien ulkopuolella ei juuri ole illanviettomahdollisuuksia, mutta Patong Beachin vauhdikas iltaelämä on vain taksimatkan päässä.

Nai Yang on yksi Phuketin koskemattomimmista rannoista. Täällä sijaitsee myös saaren suurin koralliriutta. Kohteessa pääsee viettämään rentouttavia lomapäiviä upeiden hiekkarantojen äärellä. Kohde on täydellinen vastakohta Patong Beachin ihmisvilinälle. Lähistöllä sijaitsee vain muutamia hotelleja, ravintoloita ja pikkukauppoja.

Mai Khao Beach on yksi Phuketin pisimmistä ja rauhallisimmista rannoista. Kohteessa pääsee nauttimaan vaikuttavasta luonnosta rauhan keskellä, sillä ranta on osa luonnonsuojelualuetta ja suurelta osion luonnontilassa. Kohde soveltuu parhaiten rentoutumista, luontoa ja rauhaa kaipaaville aikuisille. Ranta ei sovellu kovin hyvin lapsille, koska se syvenee jyrkästi. Mai Khaon lähistöllä sijaitsee ostoskeskus Turtle Village, jossa on muutamia ravintoloita, kahviloita, pubeja ja pari matkamuistomyymälä sekä tavaratalo.

Cape Panwa on luonnonkaunis niemi, jonne suuret turistivirrat eivät ole vielä löytäneet. Kohteen rauhallisilla rannoilla voi viettää aikaa esimerkiksi rentoutuen auringossa ja spa-hoidoissa tai nauttien vesiurheiluaktiviteeteista ja veneretkistä. Suojaisa ja matalapohjainen ranta houkuttaa uimiseen. Cape Panwassa sijaitsee muutamia ravintoloita ja pikkuputiikkeja, mutta esimerkiksi bussilla pääsee kätevästi Phuketin kaupunkiin. Cape Panwan niemellä sijaitsee suosittu akvaario, Phuket Aquarium.

Rawai Beachilla on mahdollisuus päästä seuraamaan aitoa paikallista thaimaalaista elämää ja samaan aikaan nauttia monipuolisesta lomatarjonnasta. Rawai Beach tarjoaa myös hyvän valikoiman erilaisia ravintoloita ja baareja. Rawain rannalla on paljon pitkähäntäveneitä, joten uiminen on vaikeaa. Rannalta pääsee kuitenkin tutustumaan lähistön muihin saariin, kuten retkelle Bon Islandillem Coral Islandille tai Racha Islandille. Parhaimmat untipaikat löytyvät Bon Islandilta. Kokemisen arvoista on myös kävellä tai matkata autolla Rawai Beachilta muutaman kilometrin päähän Promthep Capen näköalapaikalle, joissa pääsee näkemään upeita auringonlaskuja.

Hotellit Phuketissa

Hotels.com