Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Thaimaa: Phuket

Phuketin nähtävyydet ja retkikohteet

Kalliomuodostumia ja saaria Phuketissa

Phuketissa on rantaelämän vastapainoksi tarjolla myös paljon mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Vaikuttavimmat nähtävyydet löytyvät Phuketin monimuotoisesta luonnosta. Phuketin läheisyydestä löytyy myös monia kiehtovia retkikohteita.


Nähtävyydet Phuketissa

Phuket Fantasea

Phuket Fantasea on iltaelämään keskittynyt teemapuisto Kamala beachin pohjoispuolella. Alueella riittää hauskaa tekemistä koko perheelle. Phuket Fantasea pitää sisällään ravintoloita, kauppoja, pelihalleja ja huvipuistolaitteita. Alueella toimii myös mm. valtava 4000 paikkainen buffet-ravintola, jossa on mahdollista nauttia thaikeittiön parhaita herkkuja.

Illan kohokohta Phuket Fantaseassa on alueen oman teatterin fantastinen show, jossa on mukana eläimiä, akrobatiaa, klovneja, taikatemppuja, musiikkia ja tulitemppuja.

Phuket Aquarium

Phuket Aquarium on suuri akvaario, joka lukeutuu Phuketin suosituimpiin nähtävyyksiin. Akvaario sijaitsee noin 10 kilometriä Phuketin kaupungin eteläpuolella. Phuket Aquariumissa on esillä satoja erilaisia kaloja ja muita meren eläviä. Akvaarion vetonaula on haiden ja rauskujen asuttuma allas, jonka läpi pääsee kulkemaan lasiputkessa.

Phuket Butterfly Garden

Thaimaan monimuotoisen luonnon ihmeisiin voi tutustua Phuket Butterfly Gardenissa. Tropiikin perhosia ja hyönteisiä esittelevä Butterfly Graden on koko perhettä kiehtova vierailukohde. Butterfly Gardenissa vierailijat voivat astua sisään katettuun trooppiseen puutarhaan, jossa perhoset saavat lentää vapaasti.

Perhosten lisäksi Butterfly Gardenissa voi tutustua hyönteismuseoon sekä hyönteismaailmaan, jossa on esillä toinen toistaan erikoisempia hyönteisiä. Phuket Butterfly Garden on avoinna ympäri vuoden.

Khao Phra Thaeo

Phuketin luontoa pääsee ihailemaan myös Khao Phra Thaeo -kansallispuistoon, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Phuketin kaupungista. Kansallispuiston alue on Phuketin ainoa luonnontilainen sademetsä. Puistossa kulkee vaellusreittejä, joita pitkin alueeseen on mahdollista tutustua.

Kansallispuistossa elää monia eksoottisia eläinlajeja, kuten erilaisia apinoita ja värikkäitä tropiikin lintuja. Puiston alueella sijaitsee myös upeita vesiputouksia, joista tunnetuimmat ovat Nam Tok Ton Sai ja Bang Pae -nimiset vesiputoukset. Kansallispuistossa toimii myös Gibbonien kuntoutuskeskus, jossa turistienkin on mahdollista vierailla.

Temppelit

Phuketissa kannattaa myös tutustua Thaimaan kulttuuriin ja maan merkittävimpääun uskontoon, budhalaisuuteen. Saarella on yhteensä 29 temppeliä, jotka ovat tärkeitä hiljentymispaikkoja paikallisille ja mielenkiintoisia vierailukohteita matkailijoille. Phuketin merkittävin temppeli on Wat Chalong, joka sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Phuketin kaupungista.

Temppeleissä vieraillessa on syytä huomioida sovelias pukeutuminen; olkapäiden ja polvien tulisi olla peitettyinä.

Näköalapaikat

Phuket on pinnanmuodoiltaan vaihteleva saari, jonka lukuisilta kukkuloilta avautuu upeita näköaloja. Phuketin ehkä kuuluisin näköalapaikka on saaren eteläisin piste Promthep Cape, jonne kannattaa suunnata iltaretkelle ihastelemaan upeaa auringonlaskua. Toinen suosittu näköalapaikka on Kata Beachin läheisellä kukkulalla sijaitseva Kata view Point, josta avautuvat upeat näkymät mm. Katan ja Karonin rannoille.


Retkikohteita Phuketin ympäristössä

Phuketissa suosittuja ovat erilaiset veneretket sekä sukellus- ja kalastusretket läheisille saarille. Retket tarjoavat mahdollisuuden nähdä upeita maisemia ja nauttia meri-ilmasta. Lisäksi saaristosta löytyy erinomaisia sukelluskohteita.

Phuketin seudun suosituimpiin retkikohteisiin kuuluvat noin 50 kilometriä Phuketista itään sijaitsevat Kho Phi Phi -saaret. Saaria on yhteensä kuusi ja näistä suurimmat ovat Phi Phi Don ja Phi Phi Lee. Matkailu ja palvelut ovat keskittyneet Koh Phi Phi Donille, sillä luonnonsuojelualueen säädökset rajoittavat majoittumista muilla saarilla. Koh Phi Phin luonnonsuojelualueen maisemat ovat jo itsessään upeat, mutta lisäksi saarilla voi nauttia auringonotosta, uimisesta sekä osallistua erilaisiin vene-, snorklaus- ja sukellusretkiin tai kokeilla vaikkapa vuorikiipeilyä ja melontaa. Lisäksi Koh Phi Phi Donilla sijaitsee suosittu näköalapaikka 186 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella.

Suosittuja retkikohteita lähellä Phuketia ovat myös esimerkiksi Coral Island, Similian Island ja Racha Yai, joissa pääsee nauttimaan valkoisista rannoista sekä snorklaamaan ja ihastelemaan koralleja ja värikkäitä kaloja.

Kiehtova vierailukohde on myös Phang Ngan -kansallispuisto, jossa voi ihailla upeaa saaristoa, kalliomuodostelmia, luolia ja mangrovemetsiä. Lisäksi kansallispuistossa voi tutustua paalujen varaan rakennettuun kylään.

Hotellit Phuketissa

Hotels.com