Matkakohteet: Suomi: Oulu

Ostoksilla Oulussa - Parhaat ostospaikat

Oulun kauppahalli
Oulun kauppahalli

Oulun ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset. Kaupungista löytyy hyvä valikoima erikoisliikkeitä sekä useita tavarataloja ja ostoskeskuksia. Oulu onkin pohjoisen Suomen paras kohde ostosten tekoon.


Keskustan ostoskadut

Oulun keskustassa kulkee useita vilkkaita ostoskatuja. Vilkkainta ostosaluetta on kävelykatu Rotuaari, joka on osa Kirkkokatua. Rotuaarin varrella sijaitsee mm. tavaratalo Stockmann, jossa on tarjolla mm. monipuolinen valikoima muotia ja kosmetiikkaa. Rotuaarin ja Kirkkokadun varrelta löytyvät myös mm. vaatekaupat H&M, Pukumies ja Halonen. Lisäksi kadun varrelta löytyy useita pienempiä vaatekauppoja, kenkäkauppoja, sisustusliikkeitä ja ravintoloita.

Muita vilkkaita ostoskatuja Oulun keskustassa ovat Isokatu ja Pakkahuoneenkatu, jotka sijaitsevat Rotuaarin läheisyydessä. Isokadulla sijaitsevat mm. tavaratalo Anttila sekä kauppakeskus Galleria. Pakkahuoneenkadulta löytyy taas mm. Aleksi13, josta löytyy hyvät valikoimat naisten vaatteita, kenkiä ja laukkuja.


Kauppatori ja kauppahalli

Oulun Kauppatori ja sen laidalla sijaitseva kauppahalli ovat tunnelmallisia ostospaikkoja. Torilla ja kauppahallissa sijaitsevat ravintolat ja kahvilat tarjoavat myös mahdollisuuden herkutteluun paikan päällä.

Kesäisin Oulun Kauppatori on todellinen kaupunkilaisten olohuone, joka on täynnä elämää aamusta iltaan. Aamupäivällä torilta voi ostaa esimerksi marjoja, perunoita ja vihanneksia. Torilla sijaitsevissa vanhoissa aitoissa toimivat kahvilat taas houkuttelevat nauttimaan kupin kahvia tuoreen pullan kera.

Oulun Kauppahalli on paras paikka tuoreiden kalojen, leipien ja vihannesten ostoon ympäri vuoden. Kauppahallista löytyy myös käsitöitä ja matkamuistoja myyviä liikkeitä. Kauppahallissa kannattaa vierailla jo pelkästään siellä vallitsevan ainutlaatuisen tunnelman ansiosta.


Ostoskeskukset

Galleria

Galleria on pieni ostoskeskus, joka sijaitsee Oulun ydinkeskustassa Isokadun varrella. Ostoskeskuksessa toimii yhdeksän liikettä. Suurimmat liikkeet ovat Lindex ja Top-Sport. Galleriassa toimii myös mm. Street Cafe -kahvila ja RAX -pizzeria.

Zeppelin

Oulun seudun suurin ostoskeskus on Kempeleessä sijaitsevat Zeppelin. Noin 12 kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa kauppakeskuksessa toimii noin 100 liikettä. Zeppelin on ollut Oulun seudun parhaita ostospaikkoja jo vuodesta 1990 lähtien, jolloin kauppakeskus avattiin.

Zeppelinin monipuolinen liikevalikoima on kaiken kattava. Ostoskeskuksen tiloissa toimii esimerkiksi yli 20 vaatekauppaa, joiden joukossa mm. H&M, Jack&Jones, Esprit ja Aleksi13. Lisäksi ostoskeskuksessa toimii mm. kenkäkauppoja, optikkoliikkeitä, sisustusliikkeitä ja useita ravintoloita. Zeppelinin tärkeitä vetonauloja ovat myös hypermarket Prisma sekä Halpa-Halli -tavaratalo.

Zeppeliniin on helppo saapua sekä omalla autolla että bussilla. Oulun paikallisliikenteen bussit nro. 9 ja 22 kulkevat Oulun keskustasta Zeppelinille. Bussilla matka Oulun keskustasta taittuu noin puolessa tunnissa.


Hotellit Oulussa

Hotels.com