Uutiset:

Omatoimimatka Kanariansaarille

Teneriffa

Joka talvi tuhannet suomalaiset suuntaavat Kanariansaarille Suomen pakkasia pakoon. Matkatoimistojen järjestämät viikon tai kahden viikon kestävät valmismatkat ovat suosittuja tapoja päästä nauttimaan Kanariansaarten lämmöstä, mutta nykyään myös omatoimimatkan järjestäminen näille lomasaarille on varteenotettava vaihtoehto.

Omatoimimatkat Kanariansaarille ovat kasvattaneet suosiotaan lentojen tarjonnan Suomen ja Kanariansaarten välillä parannuttua viime vuosina ja lentojen hintojen laskettua merkittävästi. Tämä on lisääntyneen kilpailun ansiota, jota Suomen markkinoille rantautuneet uudet lentoyhtiöt ovat tuoneet mukanaan.

Nykyään omatoimimatka tulee useimmiten halvemmaksi kuin matkatoimiston järjestämä matka, joten matkan järjestäminen itse on perusteltua, mikäli matkaan on käytettävissä niukasti rahaa. Omatoimimatka myös soveltuu valmismatkoja paremmin heille, jotka eivät halua viettää koko lomaansa yhdessä kohteessa.

Räätälöi omanlaisesi matka

Itse järjestetyn matkan parhaita puolia on mahdollisuus tehdä matkasta juuri omia mieltymyksiään vastaava. Siinä missä valmismatkat ovat yleensä sidottuja tiettyyn kohteeseen ja hotelliin, voi omatoimimatkaan halutessaan sisällyttää yöpymisiä useissa eri kohteissa ja siten nähdä ja kokea matkallaan enemmän.

Kanariansaarilla omatoimimatkalaisella on loistava mahdollisuus sisällyttää matkaansa myös vierailuja useammalle saarelle. Kanariansaarten välillä on hyvät laivayhteydet, jotka tekevät saarten välillä siirtymisestä helppoa. Saarten välillä liikennöi sekä autolauttoja että nopeita katamaraaneja. Esimerkiksi autolautalla laivamatka Teneriffan Santa Cruzista Gran Canarialla sijaitsevaan Las Palmasiin kestää n. 3 tuntia. Katamaraanilla sama matka taittuu n. tunnissa. Laivoja ja katamaraaneja Kanariansaarten välillä operoivat laivayhtiöt Trasmediterranea, Fred Olsen ja Naviera Armas.

Sekä Teneriffalle että Gran Canarialle on tarjolla suoria lentoja Suomesta, joten varaamalla meno- ja paluulennot eri saarilta voi loman jakaa näiden kahden kohteen välillä ilman edestakaisia siirtymisiä.

Myös Kanariansaarten syrjäisimmille saarille on mahdollista matkustaa laivalla, mikä tarjoaa omatoimimatkalaiselle mahdollisuuden tutustua kanarialaisten elämään aidoimmillaan.


Lennot Kanariansaarille

Suomesta Kanariansaarille suoria lentoja lentävät ainakin Norwegian sekä Air Finland. Halvimmat lennot saa useimmiten Norwegianin kautta, mutta välillä Air Finlandin tarjoushinnat saattavat olla Norwegianin hintoja edullisempia.

Lentojen hintoja kannattaa seurata lentoyhtiöiden nettisivuilta, sillä hinnat saattavat vaihdella päivittäin. Edullisimmillaan menopaluu Helsingistä Teneriffalle tai Gran Canarialle maksaa n. 200 euroa.


Hotellit kätevästi netistä

Netti on omatoimimatkaa suunnittelevalla korvaamaton apuväline sopivan majoituksen löytämiseen ja varaamiseen. Hotellisivustojen, kuten Hotels.com:in avulla hotellivalikoimaa on kätevää selailla ja omia mieltymyksiä vastaavan hotellin löytäminen on helppoa.

Kanariansaarilla hotellitarjonta on runsasta ja tarjolla on hotelleja erilaisiin tarpeisiin. Etenkin Teneriffalla ja Gran Canarialla matkailijalla on varaa mistä valita. Hotellia valittaessa kannattaa selvittää myös mahdollisuus majoittua huoneistohotellissa, sillä tällä tavoin voi merkittävästi säästää ruokakuluissa.

Edullisimmat kahden hengen huoneiden hinnat liikkuvat Kanariansaarilla n. 30 euroa / yö tasolla. Halvimmillaan viikon hotellimajoituksen voi siis Kanariansaarilta saada n. 100 eurolla / henkilö. Tällä hinnalla on jo mahdollista saada tärkeimmillä mukavuuksilla, kuten ilmastoinnilla, varustettu hotellihuone. Hotellien hinnat vaihtelevat kuitenkin paljon ja hintoihin vaikuttaa mm. matkustusajankohta.

Hotellit Kanariansaarilla

Hotels.com