Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Helsinki

Helsingin upeimmat näköalat

Hotelli torni Helsinki
Hotelli Torni erottuu korkeudellaan Helsingin rakennuskannasta.

Paras tapa muodostaa hyvä kokonaiskuva kaupungista on tarkastella kaupunkia sen kattojen yläpuolelta. Vaikka Helsinki onkin pääasiassa varsin matalasti rakennettu kaupunki, löytyy kaupungista kuitenkin muutamia korkeampiakin rakennuksia ja niistä yleisessä käytössä olevia näköalatasanteita ja ravintoloita, jotka mahdollistavat upeiden kaupunkinäkymien ihailemisen. Esittelemme tässä artikkelissa Helsingin upeimmat näköalaravintolat ja näköalatasanteet.

Ateljee Bar, Sokos Hotel Torni

Näköala hotelli Tornin Ateljee baarista
Näköala Ateljee baarista.

Ehkäpä Helsingin upeimmat näköalat avautuvat Hotelli Tornin 14. kerroksessa sijaitsevasta Ateljee baarista. Vuonna 1928 rakennettu tyylikäs hotelli sijaitsee aivan Helsingin ytimessä, joten parempaa paikkaa lähes silmänkantamattomiin jatkuvan kaupunkimaiseman ihailemiseen ei Suomesta löydy.

Vaikka 14. kerros ei ehkä kuulostakaan ensikuulemalta kovin korkealta, tulet huomaamaan vieraillessasi Ateljee baarissa, että se on itse asiassa juuri sopiva korkeus näköalabaarille Helsingin kaltaisessa varsin matalasti rakennetussa kaupungissa.

Parhaimmillaan Ateljee Bar on kesäaikaan, jolloin sen molemmin puolin baaria sijaitsevat terassit tarjoavat upeat puitteet auringonoton ja näköalojen ihailemisen yhdistämiseen.

Ateljee baariin on 18-vuoden ikäraja. Sisäänpääsy Ateljee baariin on ilmainen. Juomien hinnoittelussa on ymmärrettävästi otettu huomioon baarin pieni koko sekä sen ainutlaatuinen sijainti.

Sokos Hotel Torni sijaitsee osoitteessa Yrjönkatu 26.

Ravintola Loiste, Sokos Hotel Vaakuna

Näköala Ravintola Loisteen terassilta
Näköala Ravintola Loisteen terassilta.

Sokos Hotel Vaakunan 10. kerroksessa sijaitsevasta ravintola Loisteesta avautuvat urbaanit näkymät aivan Helsingin rautatieaseman ympäristöön ja Kampin alueelle. Kauniina kesäpäivänä Loisteen terassilta voi seurata alapuolelle levittäytyvän kaupungin elämää samalla auringosta ja viilentävistä juomista nauttien. Talvella näköaloja voi ihailla suurikokoisen ravintolan sisätiloista käsin, jossa upeilla näköaloilla varustettuja ikkunapöytiäkin on varsin runsaasti.

Arkisin Loisteessa on tarjolla lounas klo. 11.30 - 14.00. Á la carte annoksia ravintolassa tarjoillaan ma-la klo. 14.00 - 22.30.

Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee osoitteessa Kaivokatu 3.

The Tiger

Helsingin upeimmilla näköaloilla varustettu yökerho on varmastikin SK-ravintolat -ketjuun kuuluva The Tiger. Yökerho sijaitseee Kampin keskuksen kahdessa ylimmässä kerroksessa ja sieltä avautuvat upeat näköalat Narinkkatorille ja Kampin alueelle. Näköaloja on mahdollista ihailla sekä yökerhon sisätiloista käsin että myös sen Narinkkatorille päin avutuvalta näköalaterassilta.

The Tiger on yksi Helsingin suurimmista ja tasokkaimmista yökerhoista. Huikeiden näköalojen lisäksi pöytiintarjoilu, korkeatasoiset äänentoistolaitteet, suurikokoiset tanssilattiat sekä tyylikäs sisustus luovat puitteet tasokkaalle illanvietolle.

The Tiger sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 1 a. Yökerho on avoinna perjantaista sunnuntaihin klo. 22-04.

Olympiastadionin torni

Näköala Olympiastadionin tornista
Näköala Olympiastadionin tornista.

72 metriä korkea Olympiastadionin torni on varmastikin Helsingin kuuluisin näköalapaikka. Vuonna 1938 valmistuneen ja vuoden 1952 kesäolympialaisten keskuspaikkana toimineen Olympiastadionin yhteydessä sijaitseva torni tarjoaa myös mahdollisuuden näköalojen ihailemiseen Helsingin korkeimmalla sijaitsevalta yleisölle avoimelta näköalatasanteelta.

Olympiastadionin tornista avautuvat näköalat Helsingin keskustan pohjois-osiin ja tornin korkeuden ansiosta on sieltä käsin mahdollista erottaa kaukausimpienkin lähiöiden maamerkkejä. Hieman syrjäisemmän sijaintinsa vuoksi näköalat olympiastadionin tornista eivät kuitenkaan ole aivan yhtä urbaanit kuin edellä esitellystä Hotelli Tornin Ateljee baarista avautuvat näkymät ovat.

Aikuisen lippu Olympiastadionin torniin maksaa 2€, lapsilta lippu maksaa 1€ ja lisäksi yli 10 hengen ryhmille on tarjolla ryhmäalennus, jolloin lipun hinnaksi tulee 1,5€/henkilö.

Helsingin Olympiastadion sijaitsee osoitteessa Paavo Nurmen tie 1.

Hotellit Helsingissä

Hotels.com