Matkakohteet: Kroatia: Kroatian saaristo

Kroatian saaristo - upeimmat lomasaaret

Hvar, Kroatia Hvar

Kroatian rannikkoa myötäileva saaristo on yksi maansa parhaista matkailuvalteista. Vasta viime vuosina matkailijoiden kunnolla löytämät saaret ovat monipuolisia matkailukohteita.

Kroatian saaristo muodostuu tuhansista erikokoisista saarista. Suurimmat saaret pitävät sisällään useita kaupunkeja ja kyliä. Useimmat pienemmät saaret taas ovat asumattomia ja täysin luonnon tilassa. Saaristossa on helppo liikkua laivoilla ja vesitakseilla, joten samalla matkalla voi hyvin tutustua usempaankin saareen. Nähtävää saaristossa riittää sekä luonnon ihmeiden että tunnelmallisten kaupunkien ja kylien muodossa.

Esittelemme tässä artikkelissa Kroatian saariston suosituimpia lomasaaria.


Hvar

Krotian saarista varmastikin tunnetuin on Hvar. 11 000 asukkaan saarella sijaitsee useita idyllisiä pikkukaupunkeja ja -kyliä. Saaren tärkein keskus ja suosituin matkakohde on 4000 asukkaan Hvar niminen kaupunki, joka on tunnettu vilkkaasta huvivenesatamasta ja hulppeista luksushotelleista.

Hvariin suuntautuvalla matkalla voi rentoutua upeilla hiekkarannoilla ja tutustua historiallisiin pikkukaupunkeihin. Vierailunarvoisia kohteita ovat Hvarin kaupungin lisäksi esimerkiksi Stari Grad ja Sucuraj. Upeita hiekkarantoja taas löytyy eripuolilta saarta. Kaikista upeimmat rannat löytää kun lähtee kiertämään saaren rannikkoa vaikkapa vuokra-autolla.

Hvarista on muodostunut viime vuosina yksi Kroatian suosituimmista matkakohteista. Matkailijoiden ansiosta saarelle on muodostunut monipuolinen palveluvalikoima ja esimerkiksi eritasoisia hotelleja on tarjolla runsaasti. Saarella on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja suurimmissa keskuksissa on kesällä myös varsin vireä yöelämä. Pahimpien ruuhkien välttämiseksi Hvarilla kannattaa kuitenkin vierailla huippusesongin ulkopuolella joko keväällä tai syksyllä.


Krk

Kroatin suurin saari Krk on myös suosittu matkakohde. Saarella on noin 16 000 asukasta ja siellä sijaitsee useita kyliä ja pikkukapunkeja. Saaren suurin kaupunki ja suosituin matkakohde on myös nimeltään Krk. Saarelle on helppo matkustaa, sillä Krkin ja mantereen yhdistävän sillan ansiosta saarelle voi saapua esimerkiksi bussin kyydissä.

Krk on monimuotoinen saari, joka tarjoaa matkailijalle paljon koettavaa. Esimerkiksi luontomatkailusta kiinnostuneet voivat nauttia saaren upeasta luonnosta patikkareiteillä, joita saarelta löytyy useita. Luonto vaihtelee saarella eteläosan vuoristosta pohjoisen alankoon, joten eripuolilla saarta voi kokea varsin erilaista luontoa. Tärkeä osa Krkin luontoa on myös sen rannikkoa huuhteleva Adrianmeri. Merellä matkailijat voivat tutustua saaren rannikon vedenalaiseen elämään esimerkiksi osallistumalla sukelluskurssille.

Krk on ollut asutettu jo tuhansien vuosien ajan, joten saarelta löytyy myös lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Krkin kaupungissa, matkailijat voivat tutustua mm. 1300-luvulla rakennettuun linnaan ja 500-luvulta peräisin olevaan katedraaliin. Myös saaren pienemmät kaupungit ovat vierailunarvoisia kohteita.


Brač

Brač on saari, joka soveltuu täydellisesti rentouttavaan lomailuun. Vehreällä saarella on noin 13 000 asukasta, joista 4000 asuu saaren suurimmassa kaupungissa Supetarissa. Suosittu matkakohde on myös Bol niminen kylä, joka on tunnettu upeasta hiekkarannastaan.

Bračin upeat hiekkarannat ja kirkkaat vedet luovat puitteet täydelliselle rantalomalle. Rauhallisella saarella voi rentoutua ja unohtaa arjen huolet. Supetarissa ja saaren pienemmissä kylissä on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja. Saarella sijaitsee myös lukuisia tasokkaita ravintoloita, jotka valmistavat herkkullisia aterioita paikallisista raaka-aineista.

Brač sijaitsee suojaisassa paikassa Hvarin saaren ja Kroatian rannikon välissä. Saarelle on hyvät laivayhteydet Splitin kaupungista, josta matka saarelle kestää kantosiipialuksella vain 20 minuuttia. Saarelta on myös helppo vierailla Hvarilla.

Hotellit Kroatiassa

Hotels.com