Matkakohteet: Espanja: Barcelona

Löydä halvat lennot Barcelonaan

Lento Barcelonaan

Suomesta Barcelonaan on tarjolla hyvät lentoyhteydet. Barcelonaan voi matkustaa Suomesta suorilla reittilennoilla tai vaihtolennoilla esimerkiksi pohjoismaisten pääkaupunkien kautta. Varteenotettava vaihtoehto on myös lentää Suomesta johonkin toiseen kaupunkiin Espanjassa ja jatkaa matkaa vaikkapa junalla.

Kun tarkoituksena on löytää edulliset lennot, kannattaa erilaiset vaihtoehdot selvittää huolellisesti. Suorat lennot ovat helpoin tapa matkustaa, mutta usein on halvempaa matkustaa vaihtolennoilla. Esittelemme seuraavaksi erilaisia lentovaihtoehtoja Suomesta Barcelonaan.


Suorat lennot Barcelonaan

Suoria lentoja Helsinki-Barcelona reitillä lentävät lentoyhtiöt Finnair, Norwegian ja Vueling Airlines. Lentoaika reitillä on noin 4 tuntia. Finnair lentää reittiä ympäri vuoden joka päivä molempiin suuntiin. Norwegian lentää reittiä talvella 1-2 kertaa viikossa ja kesällä joka päivä molempiin suuntiin. Espanjalainen Vueling Airlines taas lentää reittiä kesäaikaan neljä kertaa viikossa molempiin suuntiin.

Useimmiten halvimmat suorat lennot Barcelonaan tarjoavat Norwegian ja Vueling. Edullisimmillaan menopaluu Helsingistä Barcelonaan maksaa noin 150 euroa. Finnairilla lentojen hinnat ovat yleensä kalliimmat, mutta yhtiöllä usein myös edullisia tarjouksia. Selvästi suosituin aika matkustaa Suomesta Barcelonaan on kesä-heinäkuussa, jolloin lentojen hinnat ovat yleensä myös kalleimmillaan.

Koska suorat lennot ovat helpoin matkustaa, kannattaa niiden hinnat selvittää aina ensimmäiseksi. Mikäli suorien lentojen hinnat matkasi ajankohtana tuntuvat kuitenkin liian kalliilta, kannattaa jatkaa edullisten lentojen metsästystä selvittämällä vaihtolentojen hintoja.

» Finnair
» Norwegian
» Vueling


Vaihtolennolla Suomesta Barcelonaan

Suorien lentojen lisäksi Suomesta on tarjolla lukuisia mahdollisuuksia lentää yhdellä vaihtolennolla Barcelonaan. Yhdellä koneen vaihdolla voi lentää Helsingistä Barcelonaan esimerkiksi Tukholman, Kööpenhaminan tai Riikan kautta.

Lentoyhtiö SAS lentää Helsingistä suoria lentoja Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Molemmista kaupungeista yhtiö lentää päivittäin Barcelonaan. SAS lentää suoria lentoja Tukholmaan myös Tampereelta, Turusta, Vaasasta ja Oulusta. SAS onkin erityisen hyvä vaihtoehto etenkin näissä kaupungeissa asuville, jotka voivat SAS:n lennoilla lentää kotikaupungistaan Barcelonaan kätevästi vain yhdellä vaihtolennolla.

Latvialainen AirBaltic on myös aina varteenotettava vaihtoehto kun tarkoituksena on löytää halvat lennot Barcelonaan. Yhtiö lentää suoria lentoja Riikaan Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Riiasta AirBaltic lentää päivittäin Barcelonaan.

» SAS
» AirBaltic


Lennot lähelle Barcelonaa

Mikäli edullisia lentoja Barcelonan lentokentällle ei löydy edes vaihtolentojen avulla, kannattaa selvittää lennot myös lähellä Barcelonaa sijaitseviin kaupunkeihin. Suomesta on tarjolla suoria lentoja useisiin Espanjassa sijaitseviin kaupunkeihin.

Halpalentoyhtiö RyanAir lentää kesäkaudella Tampereelta Gironaan, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Barcelonasta. Gironasta on tarjolla hyvät bussiyhteydet Barcelonaan. Noin tunnin kestävä bussimatka kustantaa noin 10 euroa suuntaansa, joten se ei myöskään tuo merkittävää lisäkustannusta matkaan. Gironaan lentäminen onkin hyvä vaihtoehto etenkin Tampereen lähistöllä asuville, jotka säästävät aikaa ja rahaa kun pääsevät lennolle suoraan Tampereelta.

Gironan lisäksi RyanAir lentää kesäkaudella Tampereelta Alicanteen ja Palma de Mallorcaan, jotka sijaitsevat kohtuullisen matkan päässä Barcelonasta. Alicante sijaitsee noin 500 kilometriä Barcelonasta etelään ja matka Alicantesta Barcelonaan taittuu junalla noin viidessä tunnissa. Mallorcan saarella sijaitsevasta Palmasta on taas noin 7 tunnin laivamatka Barcelonaan.

» RyanAir


Hotellit Barcelonassa

Hotels.com