Uutiset:

Halpa kaupunkiloma Keski-Euroopassa

Keski-Eurooppa

Mukavan kaupunkiloman ei tarvitse olla kallis. Lomailu Keski-Euroopan suosituissa kaupunkilomakohteissa onnistuu yllättävänkin pienellä rahalla. Kunhan vain malttaa vertailla vaihtoehtoja, voi lennot ja majoituksen saada yllättävänkin edullisesti.

Selvitimme kuinka halvalla voi toteuttaa neljän yön kaupunkiloman Keski-Euroopassa. Etsimme halvat lennot sekä edullisimmat vähintään kolmen tähden hotellit kohteiden keskustassa ja laskimme esimerkkihinnat edullisille kaupunkilomille.

Lentojen ja hotellien hinnat vaihtelevat huomattavasti varaustilanteen ja sesongin mukaan, joten halvimmalla matkan saa toteutettua kun loman ajankohta ei ole sidottu tiettyihin päivämääriin. Kuitenkin kesälomakauden ollessa vilkkaimmillaankin on loma mahdollista toteuttaa usein varsin edullisesti.


Berliini, Saksa

Lähtökenttä: Helsinki-Vantaa
Kohdekenttä: Tegel (8 km Berliinin keskustasta)
Lennot: alk. n. 150 euroa / menopaluu (Finnair)
Hotelli (***): alk. n. 45 euroa / yö / 2 hh (Hotels.com)
Lennot + 4 yötä hotellissa: alk. n. 250 euroa / henkilö

Miksi matkustaa Berliiniin?

Berliini on noussut viime vuosina yhdeksi Euroopan trendikkäimmistä kaupunkilomakohteista. Berliinin rikas kaupunkikulttuuri, erilaiset alueet ja vireä yöelämä houkuttelevat matkailijoita kaupunkiin. Etenkin kesäisin kaupunki on täynnä erilaisia festivaaleja ja tapahtumia. Berliini on suosittu kohde etenkin nuorten matkailijoiden keskuudessa, mutta kaupungilla riittää tarjottavaa kaiken ikäisille.

Neljän päivän aikana Berliinissä voi tutustua kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, kuten Brandenburgin porttiin, Berliinin muuriin ja Alexanderplatziin ympäristöineen. Kannattaa myös vierailla Berliinin televisiotornissa, josta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin. Berliini on myös täynnä erilaisia museoita ja taidegallerioita.

Etenkin monille nuorille tärkeä syy matkustaa Berliinin on kaupungin yöelämä. Berliinin yöelämä lukeutuu Euroopan vilkkaimpiin ja tarjolla on lukematon määrä erilaisia baareja, yökerhoja ja klubeja. Kaupunki on erityisen tunnettu suurista teknoklubeista, mutta tarjolla on myös esimerkiksi listahittejä soittavia "perusdiscoja" ja rock-klubeja.

Berliinin hintataso

Berliinin hintataso on yleisesti ottaen jonkin verran Suomea edullisempi. Etenkin ruoka ja juomat ovat selvästi Suomea edullisempia. Edullisessa ravintolassa voi saada hyvän aterian jo noin 6 eurolla. Majoittuminen Berliinissä onnistuu myös kohtuullisen pienellä rahalla, sillä kaupungin hotellivalikoima on laaja ja edullisiakin vaihtoehtoja on tarjolla useita.


Praha, Tsekki

Lähtökenttä: Helsinki-Vantaa
Kohdekenttä: Václav Havel (10 km Prahan keskustasta)
Lennot:alk. n. 150 euroa / menopaluu (Norwegian)
Hotelli (***): alk. n. 30 euroa / yö / 2 hh (Hotels.com)
Lennot + 4 yötä hotellissa: alk. n. 210 euroa / henkilö

Miksi matkustaa Prahaan?

Praha on vireä pääkaupunki Euroopan sydämessä ja sopiva matkakohde lyhyelle kaupunkilomalle. Prahan historiallinen keskusta on täynnä upeaa arkkitehtuuria ja ravintoloiden reunustamia eläviä katuja.

Neljän päivän aikana Prahassa ehtii tutustua hyvin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Matkailijan kannattaa vierailla ainakin 1300-luvulla rakennetulla Kaarlensillalla, Prahan linnassa ja juutalaiskortteli Josefovissa. Prahassa kannattaa myös nauttia paikallisesta ruokakulttuurista sekä tsekkiläisistä oluista, jotka ovat tunnettuja ympäri maailman. Kaupunki on täynnä edullisia ja tasokkaita ravintoloita.

Prahan hintataso

Prahan hintataso on kauttaaltaan edullinen, joten kaupungissa voi viettää lomaa varsin pienellä budjetilla. Esimerkiksi majoittuminen on Prahassa erittäin edullista ja jopa viiden tähden hotellit ovat suomalaiseen hintatasoon tottuneelle kohtuuhintaisia. Ruoka ja juomat maksavat Prahassa noin puolet vähemmän kuin Suomessa, mutta on hyvä huomioida, että vilkkaimmilla turistialueilla hinnat ovat korkeammat kuin muualla kaupungissa.


Budapest, Unkari

Lähtökenttä: Tampere-Pirkkala
Kohdekenttä: Ferenc Liszt (16 km Budapestin keskustasta)
Lennot:alk. n. 100 euroa / menopaluu (Ryanair)
Hotelli (***): alk. n. 30 euroa / yö / 2 hh (Hotels.com)
Lennot + 4 yötä hotellissa: alk. n. 160 euroa / henkilö

Miksi matkustaa Budapestiin?

Budapest on monipuolinen suurkaupunki, jossa riittää nähtävää. Unkarin pääkaupungin mielenkiintoisinta antia matkailijalle ovat mm. upeat palatsit, kirkot ja linnat. Edullisen hintatason ansiosta Budapest on hyvä kohde myös ostosten tekoon.

Budapestiin suuntautuvan matkan aikana kannattaa tutustua ainakin Linnavuoren historialliseen alueeseen, jossa sijaitsevat monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Linnavuoren huipulla sijaitsevat mm. Budan linna ja Matiaksen kirkko, jotka ovat vierailun arvoisia kohteita. Hyvä tapa tutustua Budapestiin on myös jokiristeily kaupunkia halkovalla Tonavalla.

Budapestin hintataso

Budapestin hintataso on yleisesti ottaen erittäin edullinen. Ravintolassa syöminen on esimerkiksi noin puolet halvempaa kuin Suomessa. Myös kahviloiden ja baarien hinnat ovat edullisia ja esimerkiksi tuoppi paikallista olutta maksaa halvimmillaan noin euron Suomen rahassa. Ravintoloiden hinnoissa on kuitenkin hyvä olla tarkkana, sillä etenkin turistien suosimilla alueilla ovat hinnat normaalia korkemmat. Vaatteiden hinnat ovat edullisia pikkuputiikeissa ja unkarilaisissa vaateliikkeissä, mutta kansainvälisten ketjujen hinnat ovat lähellä Suomen tasoa.

Hotellit

Hotels.com