Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Arabiemiirikunnat: Dubai: nähtävyydet

Dubain hämmästyttävät nähtävyydet

Dubai Marina
Dubai Marina

Dubain hämmästyttävät nähtävyydet tunnetaan ympäri maailmaa. Persianlahden rannikolle on muutamassa vuosikymmenssä rakennettu lähes tyhjästä moderni suurkaupunki, joka pitää sisällään nykyajan arkkitehtien ja insinöörien huikeimpia luomuksia. Dubain tärkeimmät nähtävyydet ovatkin moderneja rakennuksia, jotka häikäisevät mahtipontisuudellaan.

Dubaissa riittää nähtävää niin paljon, ettei lyhyellä lomalla ehdi mitenkään nähdä kaikkea. Kokosimme tähän artikkeliin Dubain huikeimmat nähtävyydet.


Burj Khalifa

Dubain tunnetuin nähtävyys on varmastikin Burj Khalifa -pilvenpiirtäjä. Vuonna 2010 valmistunut rakennus kohoaa aina 828 metrin korkeuteen ja on siten ylivoimaisesti maailman korkein rakennus. Yli 160 kerroksinen rakennus pitää sisällään mm. asuntoja, toimistotilaa, hotellin, kuntosalin ja näköalaravintolan.

Dubaissa ensikertaa vierailevalle Burj Khalifa on ehdoton vierailukohde. Matkailijat voivat vierailla rakennuksen 124. kerroksessa sijaitsevalla näköalatasanteella, josta avautuvat huikeat näkymät Dubaihin ja Persianlahdelle.

Lippu Burj Khalifaan maksaa aikuiselta 125 dirhamia eli noin 25 euroa. Lippua vastaan saa viipyä näköalatasanteella niin kauan kuin haluaa. Lippuja voi ostaa lipputoimistosta, joka sijaitsee lähellä näköalatasanteelle kulkeville hisseille johtavaa sisäänkäyntiä.

Burj Khalifa sijaitsee Dubain ydinkeskustassa Dubai mall -ostoskeskuksen yhteydessä.


Dubai Marina

Dubai Marina on huvivenesatama ja moderni pilvenpiirtäjäalue Persianlahden rannalla. Alueen rakentaminen aloitettiin vuonna 2003 ja nykyään Dubai Marina on suosittu oleskelualue paikallisten ja turistien keskuudessa. Dubai Marinassa toimii useita hotelleja, joten monet Dubaihin matkustavat viettävät suuren osan lomastaan alueella.

Dubai Marinaan on helppo tutustua kävellen, sillä alueen läpi kulkee seitsemän kilometriä pitkä Marina Walk -kävelykatu. Kadun varrella matkailija voi ihailla sataman hulppeita huviveneitä ja poiketa vaikkapa kahville johonkin rantakadun kahviloista. Alueelta löytyy myös uimaranta ja Dubai Marina Mall -ostoskeskus.


Dubain akvaario

Dubai mall -ostoskeskussa toimiva akvaario on myös suosittu vierailukohde. Laadukkaasti toteutettu akvaario tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua merenalaiseen maailmaan. Akvaariossa vierailijat voivat nähdä mm. satoja eri kalalajeja, hylkeitä ja pingviinejä. Lisäksi uutuutena akvaariossa voi nykyään tutustua myös käärmeisiin ja muihin matelijoihin.

Dubain akvaarion tärkein vetonaula on 10 miljoonan litran akvaarioallas, jossa uiskentelee yli 400 haita ja rauskua. Valtavaa akvaarioallasta voi ihailla useista eri kuvakulmista. Parhaat näkymät saa kuitenkin altaan läpi kulkevasta lasitunnelista. Halutessaan akvaarioaltaan elämää voi ihailla myös lasipohjaisista veneistä, jotka tekevät kierroksia altaalla. Uskaliaimmat voivat jopa itse hypätä haiden sekaan ja osallistua sukellusretkelle altaaseen.


Ski Dubai -hiihtokeskus

Yksi Dubain erikoisuuksista on sisätiloissa toimiva hiihtokeskus, Ski Dubai. Hiihtokeskus mahdollistaa laskettelun harrastamisen maassa, jossa on talvellakin hellettä. Keskuksen sisätiloissa ei myöskään tarvitse erityisesti palella, sillä lämpötila pidetään vain hieman pakkasen puolella.

Dubai Ski koostuu viidestä laskettelurinteestä, jotka soveltuvat eri tasoisille laskettelijoille. Korkeuseroa rinteissä on suurimmillaan 60 metriä ja keskuksen pisin rinne on 400 metriä pitkä. Laskettelun harrastaminen Ski Dubaissa on tehty helpoksi, sillä kaikki tarvittavat varusteet voi vuokrata paikan päältä.

Dubai Ski -hiihtokeskus sijaitsee Mall of Emirates -ostoskeskuksen yhteydessä.


The World ja palmusaaret

Persianlahdelle on 2000-luvulla rakennettu kahta palmun muotoista ja yhtä maapallon muotoista saariryhmää. Näitä maailmanlaajuistakin huomiota saaneita projekteja ovat viivästyttäneet talousvaikeudet ja rakennustekniset haasteet.

Dubain tekosaariprojekteista toistaiseksi pisimmällä on palmun muotoinen Palm Jumeirah -saaristo. Palm Jumeirahille asuu nykyään noin 10 000 henkeä ja siellä toimii useita hotelleja. Saariryhmällä toimii myös monorail eli kohorata, jolla liikkuvat junat kuljettavat matkustajia eri puolille saariryhmää.

Toinen palmusaaristo Palm Jebel Ali sekä maapallon muotoinen The World -saaristo ovat vielä pahasti kesken johtuen talousvaikeuksista.


Dubain museo

Vaikka Dubai onkin tunnettu modernista arkkitehtuuristaan, löytyy kaupungista myös historiallisia nähtävyyksiä. Ehkäpä paras paikka tutustua Dubain historiaan on Dubain museo, joka toimii 1700-luvulla rakennetussa Al Fahidin linnoituksessa.

Dubain museossa vierailijat voivat tutustua Dubain historiaan ja elämään ennen 1960-luvulla tehtyjä öljylöytöjä. Museossa on esillä mm. vanhoja karttoja ja valokuvia Dubaista, jotka havannoillistavat hyvin kuinka nopeasti kaupunki on muuttunut. Museon vierailijat pääsevät myös tutustumaan Dubain seudulta tehtyihin arkeologisiin löytöihin.


Hotellit Dubaissa

Hotels.com