Matkakohteet: Saksa: Bremen: Nähtävyydet ja vierailukohteet

Bremenin nähtävyydet ja vierailukohteet

Tiedekeskus Universum Bremen
Tiedekeskus Universum Bremen

Bremen on rikkaan historian omaava hansakaupunki, jossa riittää mielenkiintoista nähtävää. Vähäisin vaurioin maailmansodista selvinnyt kaupunki on täynnä upeita historiallisia rakennuksia ja muita nähtävyyksiä.

Historillisten nähtävyyksien lisäksi matkailija voi Bremenissä tutustua kiehtoviin museoihin, hyvinhoidettuihin puistohin tai vaikkapa tiedekeskus Universum Bremeniin, jossa myös lapset viihtyvät varmasti.


Bremenin vanhakaupunki

Bremenin vanhakaupunki (Altstadt) levittäytyy kaupungin keskusaukion Marktplatzin ympärille. Suuren aukion laidoilla sijaitsevat Bremenin tunnetuimmat rakennukset, 1200-luvulta peräisin oleva Bremenin tuomiokirkko ja 1400-luvun alussa rakennettu raatihuone. Nähtävyys jo itsessään on myös raatihuoneen alakerrassa sijaitseva ravintola, joka on toiminut jo yli 600 vuotta.

Vanhankaupungin alueelta löytyy myös useita patsaita ja monumentteja, joista monet ovat satoja vuosia vanhoja. Esimerkiksi Marktplatzilla sijaitsee yksi Bremenin symboleista, 1400-luvulla pystytetty Bremen Roland -patsas. Tunnettu nähtävyys Marktplatzilla on myös Bremenin soittoniekkojen patsas. Taiteilija Gerhard Marcksin vuonna 1951 veistämä pronssinen patsas on saanut innoituksensa Grimmin veljesten kirjaamasta kansansadusta.

Yksi kiehtovimmista alueista Bremenin vanhassakaupungissa on Schnoor, pieni kaupunginosa Weser-joen rannalla. 1400-luvulta peräisin oleva kaupunginosa oli alunperin kalastajien ja käsityöläisten asuttama. Nykyään Schnoorin kapeat kadut ja kujat täyttyvät turisteista ja paikallisista, jotka saapuvat alueelle ostoksille ja kävelyretkille. Schnoorissa toimii useita taiteilijoiden ja käsityöläisten pitämiä pikkupuoteja, joista voi hankkia mukavia matkamuistoja.Museoita Bremenissä

Übersee-Museum

Perinteikäs Übersee-Museum lukeutuu Bremenin tunnetuimpiin museoihin. Museon näyttelyt esittelevät luontoa, kulttuuria ja kaupankäyntiä eri puolilla maailmaa. Pysyvät näyttelyt on jaettu kategorioihin alueittain, jotka ovat: Aasia, Oseania, Amerikat ja Afrikka.

Museo sijaitsee Bremenin keskustassa osoitteessa Bahnhofsplatz 13.

Kunsthalle Bremen

Toinen perintäikäs museo Bremenissä on taidemuseo Kunsthalle Bremen. 1800-luvulta asti toimineella museolla on mittavat kokelmat taidetta kuudelta vuosisadalta. Museon pysyvissä näyttelyissä on esillä mm. maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Lisäksi muoseossa on vaihtuvia näyttelyitä.

Taidemuseo sijaitsee Bremenin vanhankaupungin kupeessa osoitteesa Am Wall 207.Rhododendron Park

Rhododendron park on suuri puistoalue noin viiden kilometrin päässä Bremenin keskustasta. Puistoalue levittäytyy peräti 46 hehtaarin alueelle. Hyvin hoidetussa puistosta kasvaa tuhansia eri kasvilajeja, joiden joukossa mm. satoja erilaisia alppiruusuja, joiden mukaan puisto on saanut nimensäkin.

Puiston alueella sijaitsevassa Bremenin kasvitieteellisessä puutarhassa taas voi tutustua eri puolilta mailmaa peräisin oleviin eksoottisiin kasveihin, kuten erilaisiin lääke- ja hyötykasveihin. Luonnosta ja biologiasta kiinnostuneet voivat myös vierailla puutarhan yhteydessä toimivassa kasvitieteellisessä museossa.Tiedekeskus Universum Bremen

Bremenin tiedekeskus, Universum Bremen, on mielenkiintoinen vierailukohde koko perheelle. Tiedekeskus koostuu interaktiivisista näyttelyistä, joiden teemoina ovat ihmiskunta, maapallo ja maailmankaikkeus. Perusnäyttelyiden lisäksi tiedekeskuksessa on esillä vaihtuvia näyttelyitä, joiden teemat vaihtelevat.

Tiedekeskuksessa vierailijat pääsevät kokemaan tieteellisiä ilmiöitä kaikilla asteillaan. Ihmistä käsittelevään osioon sisältyy esimerkiksi pimeä huone, jossa voi aistia mailmaa sokean tavoin. Tiedekeskus pitää sisällään kaikkiaan yli 250 erilaista näyttelypistettä ja installaatiota, jotka tarjoavat hauskan tavan tutustua tieteellisiin ilmiöihin.

Tiedekeskukseen kuuluu myös laaja ulkoalue, jonka teemana on "liike". Vierailijat pääsevat kokemaan alueella erilaisia arkipäiväämme vaikuttavia ilmiöitä. Alueella voi esimerkiksi testata koordinaatiokykyjään kuuhyppylaitteessa tai tutkia mm. valokuvakameroiden perusteena olevaa optista ilmiötä Camera Obscura -huoneessa.

Hotellit Bremenissä

Hotels.com