Matkakohteet: Espanja: Barcelona

Barcelonan rannat

Rantabulevardi ja ranta Barcelonassa

Barcelonan keskusta sijaitseee aivan Välimeren rannalla, joten upeat hiekkarannat eivät Barcelonassa ole koskaan kaukana. Kaupungin rannat eivät ole vilkkaita pelkästään päivällä, sillä yöllä ranta-alueen baarit ovat suosittuja biletyspaikkoja.

Barceloneta - Barcelonan suosituin ranta

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva Barceloneta -niminen ranta on kaupungin suosituin ranta. Barceloneta sijaitsee n. 20 minuutiin kävelymatkan päässä La Ramblalta, mutta rannan läheisyyteen pääsee myös metrolla; metrolinja 4:n pysäkki "Barceloneta" sijaitsee rannan tuntumassa. Rannalla sijaitsee lukuisia rantabaareja, joihin on mukava istahtaa nauttimaan lasillinen kylmää juomaa auringonoton lomassa.

Barceloneta on kesäaikaan erittäin suosittu ranta, joten mikäli et halua nauttia Espanjan auringosta väen paljouden keskellä, voit suunnistaa jollekin hieman kauempana sijaitsevista rauhallisemmista rannoista.

Nova Icària

Barceolonan ranta
154m korkeat kaksoistornit kohoavat Nova Icàrian läheisyydessä.

Nova Icària on Barcelonetaa seuraava ranta, kun jatketaan kävelyä Barcelonetalta pois päin La Ramblalta. Ranta on jo hieman rauhallisempi Barcelonetaan verrattuna ja monien mielestä viihtyisämpi.

Nova Icàrian läheisyydessä sijaitsevat Barcelonan korkeimman rakennuksen tittelin jakavat kaksi 154 metriä korkeaa pilvenpiirtäjää Hotel Arts Barcelona ja Torre Mapfre, jotka ovat hyviä maamerkkejä rantaa kohti suunnistaessa.

Nova Icária -rantaa lähin metropysäkki on metrolinja 4:n Ciutadella-Vila Olímpica -asema.

Sitges - vaihtoehto Barcelonan rannoille

Puolen tunnin junamatkan päässä, n. 35km Barcelonasta etelään, sijaitseva pikkukaupunki Sitges tarjoaa mahdollisuudet hieman rauhallisemman rantaelämän viettämiseen.

Sitges on viehättävä lomakaupunki, jota usein kuulee kutsuttavan myös nimellä Espanjan St. Tropez. Kaupungin asuntojen hinnat ovat Euroopan kalleimpia, mikä sekin osaltaan kertoo Sitgesin vetovoimasta.

Kaupungista löytyy 15 rantaa, joista suosituin on aivan Sitgesin keskustan edustalle levittäytyvä 3km pitkä ranta. Keskustan rannalla on myös hyvät palvelut, sisältäen esim. aurinkotuolien ja veneiden vuokrausmahdollisuuden.

Hotellit Barcelonassa

Hotels.com