Matkakohteet: Espanja: Barcelona

Barcelonan nähtävyydet

Las Ramblas, Barcelona
La Ramblan vilinää

Barcelonan lukuisat nähtävyydet takaavat, että pidemmälläkin lomalla riittää jokaiselle päivälle uutta nähtävää. Arkkitehti Antoni Gaudilla on suuri merkitys kaupungin suosiossa matkakohteena, mutta eivät Barcelonan nähtävyydet toki pelkästään Gaudin suunnittelemiin rakennuksiin rajoitu.

La Rambla

Kaupungin ytimessä sijaitseva La Rambla -katu on Barcelonan sielu ja todellinen nähtävyys itsessään. Katu on tunnettu toinen toistaan erikoisemmista katutaiteilijoista, jotka esityksillään hämmästyttävät ja viihdyttävät ohikulkijoita. Satamasta alkunsa saava katu on pituudeltaan n. 1,2km ja sen varrella sijaitsee lukuisia ravintoloita, vaateliikkeitä ja tietysti myös useita matkamuistomyymälöitä, ollaanhan suositun matkailukaupungin keskeisimmällä paikalla.

La Ramblan varrella sijaitsevat myös Kristoffer Kolumbuksen kunniaksi rakennettu suurikokoinen muistomerkki sekä kuuluisa Mercat de la Boqueria -kauppahalli, jotka molemmat ovat tunnettuja nähtävyyksiä.

Mikäli hotellisi ei sijaitse kävelymatkan päässä La Ramblasta, pääset sinne kätevästi metrolinjoilla 1 ja 3. Metrolinja 1 pysähtyy La Ramblan varrella asemalla nimeltään Catalunya ja metrolinja 3 pysähtyy asemilla Catalunya, Drassanes sekä Liceu.

Park Guell ja Gaudin mestariteokset

Park Guell, Barcelona
Näköalatasanne Park Guell -puistossa

Antoni Gaudin persoonallista arkkitehtuuria sisältävä puisto, Park Guel, on eräs Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä, eikä suotta. Puistossa vierailevat voivat ihailla Gaudin taidokkaita luomuksia, joita vastaavia ei muualta maailmasta löydä. Kukkulan päällä sijaitsevasta puistosta on myös upeat näköalat Barcelonan kaupunkiin ja aina Välimerelle asti.

Park Gueliin on helpointa matkustaa bussilla, sillä puiston välittömässä läheisyydessä ei ole metropysäkkejä

Sagrada Familia

Barcelonan kuuluisin rakennus ja kaupungin suosituin nähtävyys on Antonio Gaudin suunnittelema Sagrada Familia -kirkko, jonka jo lähes 130-vuotta kestäneet rakennustyöt ovat edelleen kesken. Vaikka kirkon 172 metrin korkeuteen kohoavaksi suunniteltua päätornia ei olekaan vielä alettu rakentaa, on kirkko jo nyt todella vaikuttava näky.

Sagrada Familia on koko maailman mittakaavassa täysin ainutlaatuinen rakennus lukemattomien yksityiskohtiensa ja poikkeuksellisen monimutkaisten rakenteidensa vuoksi. Kirkon torneihin on myös mahdollista nousta hissillä ihailemaan näköalaa kaupunkiin.

Sisäänpääsy Sagrada Familiaan maksaa 12€ aikuisilta, 10€ opiskelijoilta ja 10-18-vuotiailta, alle 10-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Sisäänpääsymaksuilla katetaan kirkon rakennustöitä. Hissilippu torniin maksaa lisäksi 2,5€ / henkilö.

Sagrada Familian läheisyydessä sijaitsee Sagrada Familia- niminen metroasema, jonka kautta kulkevat Barcelonan metron linjat 2 ja 5.

FC Barcelonan kotistadion, Camp Nou

Arkkitehti Antoni Gaudin lisäksi Barcelona on erityisen tunnettu yhdestä maailman menestyneimmästä jalkapallojoukkueesta, FC Barcelonasta. Joukkueen kotistadionina toimiva Camp Nou on otettu käyttöön vuonna 1957.

Pariin kertaan perusteellisesti restauroitu, kapasiteetiltaan lähes 100 000:n hengen stadion on suosittu nähtävyys ja siellä vieraileminen on varmasti unohtumaton kokemus futisfanille. Stadionilla järjestetään opastettuja kierroksia, joilla kierrokseen osallistuvat pääsevät mm. tutustumaan stadionin pukuhuoneisiin, kävelemään stadionin nurmella ja tietenkin tutustumaan stadionin ja FC Barcelonan historiaan.

Stadion on auki vuoden ympäri joka päivä, joitakin juhlapyhiä lukuunottamatta. Helpoin tapa matkustaa Camp Noulle on metro. Metrolinjalla 3 lähimmät pysäkit ovat Maria Cristina ja Les Corts. Myös metrolinjalla 5 pääsee stadionin läheisyyteen, tällöin lähimmät pysäkit ovat Collblanc ja Badal.

Hotellit Barcelonassa

Hotels.com