Uutiset:

Talveksi etelään: Asunto Espanjasta

Uima-altaalla varustettu loma-asunto Espanjassa

Syksyn harmaus ja Suomen pitkä talvi saavat monet harkitsemaan talven viettämistä aurinkoisessa Espanjassa. Etenkin eläkeläisille tai henkilöille joiden on mahdollista tehdä etätyötä, on varsin helppoa lähteä pakoon Suomen talvea Välimeren maisemiin. Espanjaan muuttoa helpottavat maan edulliset elinkustannukset, hyvät lentoyhteydet Suomeen ja maassa jo asuvat kymmenettuhannet suomalaiset. Esimerkiksi Costa del Solin alueella voi halutessaan hoitaa kaikki tärkeimmät arkielämään liittyvät asiat lääkäristä pankkiasioihin suomenkielellä.

Kalustetun loma-asunnon vuokraaminen on helppo ja edullinen ratkaisu päästä talveksi etelän lämpöön. Tarjolla on asuntoja monenlaisiin tarpeisiin ja vuokraaminen onnistuu varsin pienelläkin budjetilla. Pidempiaikaisempaa Espanjaan muuttoa suunnittelevan kannattaa myös harkita oman asunnon ostamista.


Vuokra-asunnot Espanjassa

Asunnon vuokraaminen on helppo ja riskitön tapa muuttaa talveksi Espanjaan. Vuokra-asuntojen valikoima on Espanjassa erittäin laaja ja usein asunnot vuokrataan valmiiksi kalustettuina. Espanjassa toimii myös useita suomalaisia vuokra-asuntojen välittäjiä, joten halutessaan asunnon vuokraamiseen liittyvät asiat voi hoitaa suomenkielellä.

Helpoin ratkaisu talviasunnon hankkimiseksi on vuokrata valmiiksi kalustettu loma-asunto. Halutessaan loma-asunnon voi vuokrata vain muutamaksi päiväksi tai yhtä hyvin vaikkapa useammaksi kuukaudeksi kerralla. Tarjontaa löytyy aina hyvin pelkistetyistä asunnoista hulppeisiin luksusasuntoihin asti.

Pienten kalustettujan asuntojen (yksiö/kaksio) vuokrahinnat Etelä-Espanjan rannikkokaupungeissa liikkuvat talvikaudella halvimmillaan n. 20 euroa / yö tai n. 140 euroa / viikko tasolla. Pidempiaikaisissa vuokrasopimuksissa asunnon vuokra on yleensä suhteessa edullisempi ja 500 euron kuukausivuokralla voi jo löytää mukavan kalustetun yksiön tai pienen kaksion meren läheisyydestä. Hinnoissa on kuitenkin luonnollisesti suurta vaihtelua varustelutasosta ja sijainnista riippuen.

Loma-asunnon Espanjasta voi vuokrata esimerkiksi Airbnb tai Booking.com -sivustojen kautta. Pidempiaikaisia vuokra-asuntoja voi myös kysellä Espanjassa toimivilta kiinteistönvälittäjiltä. Esimerkiksi Fuengirolassa toimii useita suomalaisia kiinteistönvälittäjiä.


Asunnon ostaminen Espanjasta

Ennen oman asunnon ostamista Espanjasta on suositeltavaa viettää maassa ainakin yksi talvi vuokra-asunnossa asuen, jotta tutustuisi kunnolla arkeen Espanjassa. Lyhyiden lomamatkojen aikana saatu mielikuva maasta voi nimittäin muuttua elettäessä arkielämää uudessa maassa. Ennen asunnon hankkimista on myös hyvä tutustua kunnolla alueeseen, josta asunnon hankkimista harkitsee ja parhaiten se onnistuu asumalla ensin vuokralla samalla alueella.

Mikäli olet jo päättänyt, että haluat viettää Espanjassa useita talvia tai mahdollisesti suunnittelet muuttavasi ympärivuotiseksi asukkaaksi maahan, kannattaa sinun harkita asunnon ostamista Espanjasta. Asuntojen hinnat Espanjassa ovat edelleen varsin kohtuullisia verrattuna Suomen suurimpien kaupunkien hintatasoon.

Esimerkiksi suomalaistenkin suosimasta Fuengirolasta voi saada hyväkuntoisen keskustayksiön alle 100 000 eurolla. Vähemmän suosituilla paikkakunnilla hinnat ovat vielä selvästi edullisempia. Espanjassa useilla taloyhtiöillä asukkaiden käytössä on yhteinen uima-allas ja puutarha, jotka tuovat lisämukavuutta asumiseen.

Espanjan suosituimpien loma-aluiden, kuten Costa del Solin, rakennuskanta on yleisesti ottaen varsin uutta ja asunnot ovat siistejä. Asuntoon on kuitenkin syytä tutustua huolellisesti ennen ostopäätöstä ja kannattaa harkita suomalaisen Espanjassa toimivan kiinteistönvälittäjän palvelujen käyttämistä, jotta kaikki asuntokauppaan liittyvät asiat tulevat varmasti selväksi.

Netistä löytyy useita sivustoja, joilla voi tutustua Espanjan asuntotarjontaan. Esimerkiksi Spainhouses-sivustolla voi tutustua Espanjassa myynnissä oleviin asuntoihin. Suomalaisia Espanjassa toimivia kiinteistönvälittäjiä löytää helposti Googlen avulla.