Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Talveksi etelään: Asunto Espanjasta

Uima-altaalla varustettu loma-asunto Espanjassa

Syksyn harmaus ja Suomen pitkä talvi saavat monet harkitsemaan talven viettämistä aurinkoisessa Espanjassa. Etenkin eläkeläisille tai henkilöille joiden on mahdollista tehdä etätyötä, on loppujen lopuksi varsin helppoa lähteä pakoon Suomen talvea Välimeren maisemiin. Espanjaan muuttoa helpottavat maan edulliset elinkustannukset, hyvät lentoyhteydet Suomeen ja maassa jo asuvat kymmenettuhannet suomalaiset. Aurinkorannikon alueella voi hoitaa kaikki tärkeimmät arkielämään liittyvät asiat lääkäristä pankkiasioihin suomenkielellä.

Kalustetun loma-asunnon vuokraaminen on helppo ja edullinen ratkaisu päästä talveksi etelän lämpöön. Tarjolla on asuntoja monenlaisiin tarpeisiin ja vuokraaminen onnistuu varsin pienelläkin budjetilla.

Koko maailmaa ravistelleen talouden taantuman seurauksena asuntojen hinnat Espanjassa ovat laskeneet reippaasti viimeisen parin viime vuoden aikana, joten nyt on myös otollinen aikata harkita asunnon ostamista Espanjasta.

Vuokra-asunnot

Ennen oman asunnon ostamista Espanjasta on suositeltavaa viettää maassa ainakin yksi talvi vuokra-asunnossa asuen, jotta tutustuisi kunnolla arkeen Espanjassa. Lyhyiden lomamatkojen aikana saatu mielikuva maasta voi nimittäin muuttua elettäessä arkielämää uudessa maassa. Ennen asunnon hankkimista on myös hyvä tutustua kunnolla alueeseen, josta asunnon hankkimista harkitsee ja parhaiten se onnistuu asumalla ensin vuokralla samalla alueella.

Vuokra-asunnon löytäminen Espanjasta on tällä hetkellä varsin helppoa ja valikoima on erittäin laaja. Espanjassa toimii myös useita suomalaisia vuokra-asuntojen välittäjiä, joten halutessaan asunnon vuokraamiseen liittyvät asiat voi hoitaa suomenkielellä.

Helpoin ratkaisu talviasunnon hankkimiseksi on vuokrata valmiiksi kalustettu loma-asunto. Halutessaan loma-asunnon voi vuokrata vain muutamaksi päiväksi tai yhtä hyvin vaikkapa useammaksi kuukaudeksi kerralla. Varustelutasoltaan asuntoja löytyy aina hyvin pelkistetyistä asunnoista hulppeisiin luksusasuntoihin.

Pienten kalustettujan asuntojen (yksiö/kaksio) vuokrahinnat Etelä-Espanjan rannikkokaupungeissa liikkuvat talvikaudella halvimmillaan n. 20€/yö tai n. 140€/viikko tasolla. Pidempiaikaisissa vuokrasopimuksissa asunnon vuokran saa yleensä neuvoteltua suhteessa alhaisemmalle tasolle ja n. 500€/kk vuokralla voi jo löytää mukavan kalustetun asunnon meren läheisyydestä. Hinnoissa on kuitenkin luonnollisesti suurta vaihtelua varustelutasosta ja sijainnista riippuen.

Kaupunkiasumisen vaihtoehtona on vuokrata villa, eli huvila Espanjan maaseudulta. Keskustaksion hinnalla voi hyvinkin saada kolmella makuuhuoneella ja uima-altaalla varustetun villan maaseudulta.

Asunnon ostaminen

Mikäli olet jo päättänyt, että haluat viettää Espanjassa useita talvia tai mahdollisesti suunnittelet muuttavasi ympärivuotiseksi asukkaaksi maahan kannattaa sinun harkita asunnon ostamista Espanjasta, mikäli vain rahatilanteesi sen mahdollistaa. Asuntojen hinnat Espanjassa ovat nimittäin laskeneet reippaasti viime vuosina ja ovat nyt varsin kohtuullisella tasolla.

Esimerkiksi suomalaistenkin suosimasta Torremolinos -nimisestä kaupungista Aurinkorannikolta saa pienen hyväkuntoisen keskustayksiön n. hintaan 70.000€. Hyväkuntoisten keskustakaksioiden hinnat Aurinkorannikon kaupungeissa alkavat n. 90 000 eurosta. Vähemmän suosituilla alueilla hinnat voivat olla vielä selvästi edullisempia.

Espanjan suosituimpien loma-aluiden, kuten Aurinkorannikon, rakennuskanta on yleisesti ottaen varsin uutta ja asunnot ovat siistejä. Asuntoon on kuitenkin syytä tutustua huolellisesti ennen ostopäätöstä ja kannattaa harkita suomalaisen Espanjassa toimivan kiinteistönvälittäjän palvelujen käyttämistä, jotta kaikki asuntokauppaan liittyvät asiat tulevat varmasti selväksi.