Uutiset:

Sunny Beach vai Alanya?
- Rantakohteet vertailussa

Alanya vai Sunny Beach

Bulgarian Sunny Beach ja Turkissa sijaitseva Alanya ovat molemmat suosittuja rantalomakohteita. Auringonpaistetta, lämpöä, ja upeita rantoja löytyykin molemmista kohteista. Suosikkikohteiden väliltä löytyy kuitenkin myös eroja. Laitoimme kohteet vertailuun ilmaston, hintatason, yöelämän ja nähtävyyksien osalta.


Ilmasto

Ilmastoltaan sekä Sunny Beach että Alanya sopivat loistavasti rantalomailuun. Keskimääräiset lämpötilat ovat Alanyassa hieman korkeammat ympäri vuoden, mutta Sunny Beachillakin on kesällä hellettä lähes joka päivä.

Lämpimämmän ilmaston ansiosta rantalomakausi on Alanyassa Sunny Beachia pidempi, joten keväällä ja syksyllä Alanya sopii Sunny Beachia paremmin rantalomailuuun.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suosituimpien lomakuukausien keskimääräiset päivän korkeimmat lämpötilat.

toukokesäheinäelosyys
Alanya2427303129
Sunny Beach2125282724

Lähde: Holiday-weather.com


Hintataso

Hintatasoltaan Alanya ja Sunny Beach ovat molemmat selvästi Suomea edullisempia. Yleinen hintataso on Turkissa hieman edullisempi kuin Bulgariassa, mutta suosituissa turistikohteissa, kuten Alanyassa ja Sunny Beachilla, hinnat ovat varsin lähellä toisiaan.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että hintatason perusteella ei merkittävää eroa näiden kohteiden välille synny. Parhaiten matkailija voi säästää välttämällä paikan päällä kalleimmat pelkästään turisteille suunnatut ravintolat ja palvelut.

Alla olevassa taulukossa on esimerkkejä hinnoista Alanyassa ja Sunny Beachilla. Hinnat ovat suuntaa antavia keskiarvoja ja ne on esitetty euroissa vertailun helpottamiseksi.

AlanyaSunny Beach
Lounas ravintolassa4,685,37
Olut ravintolassa (0,5l)2,451,58
Coca-Cola ravintolassa1,630,97
Pullovesi (1,5l) kaupassa0,330,51
Paikallisbussi, kertalippu0,650,51

Lähde: Numbeo.com


Yöelämä

Sunny Beach ja Alanya ovat molemmat tunnettuja vilkkaasta yöelämästä. Molemmista kohteista löytyy runsaasti erilaisia baareja, yökerhoja ja discoja. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että Sunny Beachillä on enemmän nuorille suunnattuja biletyspaikkoja kun taas Alanyassa on enemmän aikuiseen makuun suunnattuja paikkoja. Nuorelle kaveriporukalle parempi valinta yöelämän suhteen onkin Sunny Beach, kun taas varttuneemmat viihtynevät paremmin Alanyassa.


Nähtävyydet

Alanyan ja Sunny Beachin huomattava ero on niiden historiassa. Alanya on pitkän historian omaava kaupunki, kun taas Sunny Beach on 1950-luvulla perustettu turistikohde. Alanyasta löytyykin siten useita historiallisia nähtävyyksiä, kun taas Sunny Beachilla niitä ei ole lainkaan. Sunny Beachin lähistöllä sijaitsee kuitenkin historiallisia kaupunkeja, joissa riittää nähtävää.

Alanyan tunnetuimmat nähtävyydet ovat Alanyan linna sekä Alanyan sataman suojaksi aikanaan rakennettu Kizil Kule eli Punainen torni. Vuoren päällä sijaitseva linna on erityisesti mieleenpainuva vierailukohde. Suosittuja vierailukohteita Alanyassa ovat myös moskeijat, joita kaupungista löytyy useita. Luonnon muovaamista nähtävyyksistä tunnetuimpia ovat Alanyan tippukiviluolat.

Sunny Beachin läheisyydessä sijaitsevista kaupungeista erityisesti vierailunarvoinen on Nessebar, joka sijaitsee aivan Sunny Beachin eteläpuolella. UNESCO:n maailmanperintökohteeksikin luokiteltu kaupunki on täynnä historiallisa nähtävyyksiä. Sunny Beachilta voi tehdä myös päiväretken esimerkiksi 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Burgasiin, joka on Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että historiasta kiinnostuneelle matkailijalle Alanya on Sunny Beachia kiinnostavampi matkakohde. Toisaalta myös Sunny Beachille suuntautuvaan matkaan voi helposti yhdistää vierailuja läheisiin kaupunkeihin, joissa nähtävää riittää.

Hotellit

Hotels.com