Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Sisävesiristeilyt Suomessa

Laiva

Sisävesiristeilyjä järjestetään kesäisin eri puolilla Suomea. Risteileminen on mukava tapa viettää kesäpäivää nauttien maamme upeista järvi- ja jokimaisemista. Tarjolla on niin perinteisiä risteilyjä, reittimatkoja kuin myös esimerkiksi ruokailun sisältäviä erikoisristeilyjä. Selvitimme risteilyjen tarjontaa Suomen suosituimmilla järvi- ja jokimatkailualueilla.


Risteilyt Saimaalla

Suomen suurimpana järvenä Saimaa tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet sisävesiristeilyihin. Saimaalla järjestetään reittimatkoja järven rannalla sijaitsevien paikkakuntien välillä ja tarjolla on myös monenlaisia erikoisristeilyjä. Matkailijat voivat osallistua esimerkiksi norpparisteilylle, jolla on mahdollista nähdä näitä Saimaan ainutlaatuisia eläinasukkaita.

Saimaan vilkkaimpia matkustajasatamia ovat Savonlinnan ja Lappeenrannan satamat, mutta myös monille pienemmille paikkakunnille on laivayhteyksiä. Kanavien ansiosta Saimaa on yhteydessä myös moniin muihin järviin. Esimerkiksi Heinäveden kanavareittiä pitkin on mahdollista matkustaa Savonlinnasta aina Kallaveden rannalla sijaitsevaan Kuopioon asti.

Saimaan kanava yhdistää järven myös Suomenlahteen, jonka ansiosta järveltä on mahdollista matkustaa laivalla aina vaikkapa Helsinkiin asti. Lappenrannasta järjestetään myös päiväristeilyjä Venäjän puolelle Viipuriin.

» www.saimaacruises.fi


Risteilyt Päijänteellä ja Vesijärvellä

Suomen toiseksi suurin järvi Päijänne sekä Vääksyn kanavan Päijänteeseen yhdistämä Lahden Vesijärvi ovat myös suosittuja sisävesiristeilykohteita.

Päijänteen vilkkain risteilysatama sijaitsee Jyväskylässä. Esimerkiksi Päijänteen suurin risteilylaiva m/s Rhea pitää kotisatamaansa Jyväskylän Lutakossa ja tekee sieltä risteilyjä Pohjois-Päijänteen saaristoon. Jyväskylästä on myös tarjolla risteilyjä ja reittimatkoja mm. Äänekoskelle ja aina Lahteen saakka. Reilut 10 tuntia kestävä Jyväskylä-Lahti laivamatka tarjoaakin kiireettömän tavan kesäpäivän viettoon Päijänteen kansallismaisemissa.

Päijänteelle voi lähteä risteilemään myös Lahdesta, josta laivat suuntaavat Vesijärven ja Vääksyn kanavan kautta Etelä-Päijänteen jylhiin maisemiin. Lahdesta tehdään lisäksi myös lyhyempiä risteilyjä Vesijärvelle. Kesäistä iltaa Vesijärvellä voi vietttää vaikkapa illallisristeilyn merkeissä.

» www.paijanne-risteilythilden.fi
» www.matkarhea.fi
» www.lahdenjarvimatkailu.fi


Järviristeilyt Tampereelta

Tampereen sijainti kahden suuren järven välissä mahdollistaa upeat olosuhteet järviristeilyille. Kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Näsijärvi tarjoaa merimäisiä maisemia suurine selkineen kun taas Pyhäjärvi kaupungin eteläpuolella on täynnä saaria ja kapeikkoja.

Yksi Suomen vilkkaimmista sisävesisatamista sijaitsee Tampereen Laukontorilla Ratinansuvannon rannalla, aivan kaupungin ydinkeskustassa. Laukontorilta laivat suuntaavat Pyhäjärvelle, josta on vesistöjä yhdistävien kanavien ansiosta mahdollista matkustaa laivalla aina Hämeenlinnaan asti.

Pyhäjärvellä reittiliikennettä operoivalla Suomen Hopealinjalla on kattava laituriverkosto Tampereen ja Hämeenlinnan välillä, joten voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan matkan. Tampere-Hämeenlinna reitin lisäksi Hopealinja operoi Pyhäjärvellä suosittua Laukontori-Viikinsaari reittiä ja tarjoaa erilaisia erikoisristeilyjä, kuten live-musiikkia sisältäviä risteilyjä.

Tampereen seudun suurimmalla järvellä, Näsijärvellä, on taas mahdollista hypätä oikean höyrylaivan kyytiin. Yli 100-vuotias Tarjanne-laiva tekee kesäkaudella risteilyjä Tampereelta Ruoveden kautta Virroille. Tarjanteen satamana Tampereella toimii Mustanlahden satama Särkänniemen huvipuiston läheisyydessä.

» www.hopealinja.fi
» www.runoilijantie.fi


Jokiristeilyt Suomessa

Järviristeilyjen lisäksi Suomen sisävesillä järjestetään myös jokiristeilyjä monissa mielenkiintoisissa kohteissa.

Esimerkiksi Porissa Kokemäenjokea pitkin on mahdollista risteillä Reposaareen tai Ulvilaan. Kokemäenjoella laivoja liikennöi Porin Vesibussiristeilyt Oy.

Hämeenkyrössä taas on mahdollista nousta M/s Purimon kyytiin, joka liikennöi Hämeenkyrön ja Nokian Siuron väliä sekä tekee jokiristeilyjä Pappilanjoella.

Turun Aurajoella on myös mahdollista hypätä jokilaivan kyytiin. Aurajoella on liikennöinyt vuodesta 2013 asti Jakke Jokilautta niminen laiva. Jokilautan kyydissä matkustajat voivat maisemien lisäksi nauttia myös laivan baarin tarjoilemista viilentävistä juomista. Jokilautan pääpysäkki Aurajoella on Apteekkimuseon edessä, mutta kyytiin voi hypätä myös kuudelta muulta pysäkiltä.

» www.porinvesibussiristeilyt.fi
» www.purimo.net
» jakkejokilautta.fi


Hotellit Suomessa

Hotels.com